Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale

Αν η ζωή του γινόταν ταινία, ίσως να διεκδικούσε ακόμα και Όσκαρ κι ας είναι μόλις 29 ετών. Τα τερτίπια του και ο τρόπος που απασχολεί κάθε φορά την κοινή γνώμη, κάνουν τον Αμρ Ουάρντα ξεχωριστό, με την κακή έννοια, αφού τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο απασχόλησε ουκ ολίγες φορές τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ως επίσης και την Αστυνομία.

Το τελευταίο, όπως φαίνεται επεισόδιο, της «σειράς» με την επωνυμία Αμρ Ουάρντα, παίχτηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την άφιξή του στο νησί για λογαριασμό της Δόξας. Κι αυτό διότι ο ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να είχε παραποιημένα στοιχεία στο διαβατήριό του και ως εκ τούτου κρατήθηκε από την Αστυνομία στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μέχρι να ξεκαθαρίσει η όλη υπόθεση.

Οι Αρχές, ανακάλυψαν την παραποίηση κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που έγινε στον Ουάρντα και ακολούθως, αφού τον κράτησαν στο Αεροδρόμιο, άρχισαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, για να διαφανεί εάν ο Αιγύπτιος είχε ευθύνη για την συγκεκριμένη παραποίηση.

Αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, αποφάσισαν να τον απελάσουν στην ευρωπαϊκή χώρα από την οποία έφθασε στην Κύπρο, οι Αρχές της οποίας θα κληθούν να αποφασίσουν κατά πόσον θα προχωρήσουν στη σύλληψή του ή εάν θα τον στείλουν πίσω στην Αίγυπτο, χώρα στην οποία εκκρεμεί η στρατιωτική του θητεία.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Ουάρντα δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο και στην Δόξα, με την οποία είχε συμφωνήσει τις προηγούμενες μέρες, μετά τη φυγή του από την Ράζα Καζαμπλάνκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήρθε, είδε και απήλθε ο Ουάρντα-Τον απελαύνουν οι Αρχές του αεροδρομίου

Τα επεισόδια Ουάρντα... κύκλος πρώτος

Πριν οκτώ χρόνια, το καλοκαίρι του 2015, ο Ουάρντα υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις, ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να ενδιαφερθεί για την απόκτησή του και τελικά το 2017 τον έντυσε στα ασπρόμαυρα, έναντι του ποσού των 250 χιλιάδων ευρώ. Το καλοκαίρι του 2017, ο δικέφαλος τον παραχώρησε δανεικό στην πορτογαλική Φεϊρένσε, ομάδα στην οποία άντεξε μόλις τρεις μέρες. Κι αυτό, γιατί φέρεται να είχε παρενοχλήσει μέσω μηνυμάτων, δύο γυναίκες συμπαικτών του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο δανεισμός του έληξε άμεσα και ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ωστόσο πολλοί οπαδοί της ομάδας τον κατηγόρησαν ότι τα ίδια έκανε και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα, ο αριθμός των γυναικών που έστειλε μήνυμα ο Αιγύπτιος, ξεπερνούσαν τις 50.

Η πρόκληση στο ΟΑΚΑ, η ανάρτηση και η… καραντίνα

Μετά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, δόθηκε εκ νέου δανεικός στον Ατρόμητο, ωστόσο τα τερτίπια του συνεχίστηκαν. Τρανταχτό παράδειγμα, ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Φεβρουάριο του 2019.

Σε εκείνο τον αγώνα ο προπονητής του Ατρόμητου απέσυρε τον Αιγύπτιο από το γήπεδο. Κατά την αποχώρησή του, αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Ένωσης και αντέδρασε κάνοντας χειρονομία ότι σήκωνε το κύπελλο, θυμίζοντας τους, ότι την προηγούμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ, ομάδα στην οποία άνηκε, είχε κατακτήσει το κύπελλο μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά τον αγώνα με ανάρτησή του στο Instagram, έβρισε τους οπαδούς της Ένωσης, κάτι που έφερε την αντίδραση του Ατρομήτου, ο οποίος τον έθεσε σε… καραντίνα.

Το μήνυμα που τον έθεσε εκτός Εθνικής

Το καλοκαίρι του 2019, ο Ουάρντα, τέθηκε μόνιμα εκτός πλάνων της Εθνικής Αιγύπτου, αφού φέρεται να παρενόχλησε μέσω μηνύματος ένα μοντέλο από τη χώρα του, μαζί με άλλους δύο συμπαίκτες του.

Μάλιστα, το μοντέλο είχε αναρτήσει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με όσα της είχαν γράψει ο Ουάρντα και οι άλλοι δύο διεθνείς.

Ο ποδοσφαιριστής με ανάρτησή του, απολογήθηκε στην οικογένειά του, στους συμπαίκτες του, στο τεχνικό τιμ και στον κόσμο, αλλά και όσους θίχτηκαν, όπως είπε, από τη συμπεριφορά του. «Ζητώ συγγνώμη και την επόμενη φορά δεν πρόκειται να κάνω ξανά τίποτα, που θα κάνει κάποιον να θυμώσει εξαιτίας μου».

Ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σάλαχ, στήριξε τον συμποδοσφαιριστή του στην Εθνική, λέγοντας ότι πρέπει να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

«Ο μπαμπάς σας λέει καληνύχτα»

Την χρονιά 2019-20, ο Αιγύπτιος παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα, με την οποία πραγματοποίησε και πάλι εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωστόσο, για άλλη μια φορά απασχόλησε την επικαιρότητα με τα εξωαγωνιστικά του καμώματα.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2019, η Λάρισα έπαιζε απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον Ουάρντα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ και να απολογείται για τις χειρονομίες που έκανε εντός αγωνιστικού χώρου. Μετά το παιχνίδι όμως, μια ανάρτησή του, έβαλε ξανά φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού ανέβασε πανηγυρική φωτογραφία από το παιχνίδι, με λεζάντα «ο μπαμπάς σας λέει καληνύχτα».

To φιλί στον Μασούρα

Τρεις μήνες αργότερα, στον αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Λάρισα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, οι ερυθρόλευκοι προηγούνταν με 4-0 με τον Ουάρντα να βρίσκει το δρόμο προς στα δίκτυα, γράφοντας το τελικό 4-1.

Ο Αιγύπτιος πήρε την μπάλα και κατευθύνθηκε προς στο κέντρο του γηπέδου. Στο δρόμο του βρέθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Μασούρας, τον οποίο ο Ουάρντα άρπαξε και φίλησε στο μέτωπο. H κίνησή του, έφερε την αντίδραση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ωστόσο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Επεισόδια Ουάρντα... κύκλος δεύτερος

Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Αμρ Ουάρντα, είχε ως επίκεντρο την Κύπρο, μετά την μεταγραφή του στην Ανόρθωση, το καλοκαίρι του 2021. Μπορεί τους πρώτους μήνες να μην απασχόλησε σχεδόν καθόλου την κοινή γνώμη για οτιδήποτε άλλο πέραν από το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2022 άρχισαν τα πρώτα του τερτίπια.

Σε ένα αγώνα ανάμεσα στην Ανόρθωση και στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, όταν η Ανόρθωση επικράτησε με 0-2, ο Ουάρντα μετέβη μπροστά στο πέταλο που βρίσκονταν οι οπαδοί των κυανολεύκων και έδωσε το έναυσμα για υβριστικό σύνθημα, ενώ προέβη και σε χειρονομίες, οι οποίες τιμωρήθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή.

Την επόμενη μέρα του αγώνα διέρρευσαν πληροφορίες που ήθελαν τον Ουάρντα να καταγγέλλει στην Αστυνομία ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι τον απείλησαν, όπως υποστήριξε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το παραμορφωμένο πρόσωπο και οι καταγγελίες για απειλές

Το περασμένο καλοκαίρι, το που θα κατέληγε ο Ουάρντα τη σεζόν 2022-23, είχε γίνει και πάλι σήριαλ, με τον Αιγύπτιο να αποφασίζει τελικά να συμφωνήσει με την Ανόρθωση για ανανέωση του συμβολαίου του. Την πρώτη αγωνιστική εμφανίστηκε στο γήπεδο με παραμορφωμένο πρόσωπο, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν ως προς το τι συνέβη.

Τελικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου είχε εξηγήσει ότι ο Ουάρντα επηρεάστηκε από κρέμα προσώπου που χρησιμοποίησε, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το πρόσωπό του.

Τον Δεκέμβριο του 2022 είχε φραστικό επεισόδιο με οπαδούς της Ανόρθωσης μετά από την ήττα της ομάδας της Αμμοχώστου από τον Άρη στο Αντώνης Παπαδόπουλος, με τον ποδοσφαιριστή να δηλώνει μεταξύ άλλων ότι έμεινε στην ομάδα γιατί την αγαπά και όχι για τα λεφτά. Μερικές μέρες αργότερα έμεινε ελεύθερος και έκλεισε στον Απόλλωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σπάει τη σιωπή του και ξεκαθαρίζει τα πράγματα ο Ουάρντα-«Με απείλησαν»

Μετά την αποχώρησή του από την Ανόρθωση, έλυσε τη σιωπή του και κατήγγειλε πως τον απείλησαν ότι εάν δεν έφευγε από την ομάδα της Αμμοχώστου δεν θα αγωνιζόταν ξανά. Στον Απόλλωνα ήταν και πάλι υπόδειγμα τους πρώτους μήνες της παρουσίας του, όμως τα χάλασε στην προτελευταία αγωνιστική και πάλι σε αγώνα με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

Μετά τη νίκη της ομάδας του στο Aλφαμέγα Αρένα επί των γαλαζοκιτρίνων, αποτέλεσμα με το οποίο ο Απόλλωνας στέρησε από τον ΑΠΟΕΛ τον τίτλο, ο Ουάρντα προέβη και πάλι σε απρεπείς χειρονομίες προς την αντίπαλη κερκίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Η προκλητική κίνηση Ουάρντα προς τους ΑΠΟΕΛίστες που έβαλε μπουρλότο στα social media

Το καυτό καλοκαίρι του Αιγύπτιου

Τον περασμένο Μάιο, ο Ουάρντα έμεινε χωρίς ομάδα, αφού ο Απόλλωνας αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιό του και από τότε άρχισαν τα σενάρια για το μέλλον του. Τελικά πριν από είκοσι περίπου μέρες κατέληξε στην Ράζα Καζαμπλάνκα, ομάδα του Μαρόκου, όμως παρότι παρουσιάστηκε με εντυπωσιακό τρόπο, τελικά δώδεκα μέρες αργότερα ζήτησε να αποχωρήσει.

Πριν την αποχώρησή του, είδε το φως της δημοσιότητας φωτογραφία να βρίσκεται στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας, όπως επίσης και φωτογραφία να βρίσκεται σε μπαρ της Καζαμπλάνκα με μία κοπέλα.

Τελικά, αφού πλήρωσε την ρήτρα αποδέσμευσής του, έφυγε από την ομάδα, επικαλούμενος, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ράζα, ψυχολογικούς λόγους. Αμέσως, συμφώνησε με την Δόξα για να επιστρέψει στην Κύπρο και παρότι υπήρχαν πληροφορίες ότι θα έστηνε την ομάδα της Κατωκοπιάς, τελικά έφθασε στη χώρα μας τα ξημερώματα της Κυριακής και κρατήθηκε στο αεροδρόμιο για τους λόγους που εξηγήθηκαν προηγουμένως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μπαλάκι σε άλλη χώρα για σύλληψη του Ουάρντα-Βρήκαν παραποίηση στο διαβατήριο

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία