Πελενδρίτου: Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσω τα όρια μου

«Ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές της ζωής μου και της αθλητικής μου καριέρας. Είμαι χαρούμενη που μπορώ συνεχώς να διαψεύδω τον εαυτό μου και να ξεπερνάω τα όρια μου» είπε η Καρολίνα Πελενδρίτου λίγο μετά την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στα 100μ πρόσθιο της κατηγορίας SB11 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, πρόκειται για το 13ο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 24ο σε μεγάλες διοργανώσεις, αφού μετράει έξι σε Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες και πέντε σε Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

«Ήταν από τους αγώνες που δυσκολεύτηκα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κυρίως πνευματικά. Κατέβαλα πολύ περισσότερη προσπάθεια για να ξεπεράσω τα όρια μου» εξηγεί η Πελενδρίτου η οποία σε μερικές ημέρες γίνεται 37 χρόνων και συμπλήρωσε αισίως 21 χρόνια στην κορυφή του κόσμου.

Η επίδοση της Πελενδρίτου στο Μάντσεστερ ήταν μόλις 19 εκατοστά έξω από το Παγκόσμιο Ρεκόρ που πέτυχε η ίδια στο Τόκυο ενώ αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.

«Η προετοιμασία μου για αυτό τον αγώνα ξεκίνησε πριν από σχεδόν έναν χρόνο. Τέλη Αυγούστου του 2022 στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λεμεσού. Σαν να ήταν χτες. Μια χρονιά που πέρασε από χίλια μύρια κύματα, δυσκολίες και αναπάντεχα γεγονότα και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την προπονητική και επιστημονική μου ομάδα, που έδειξε τεράστια υπομονή, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την πρωτόγνωρη για εμάς χρόνια και όλοι μαζί παλέψαμε και πετύχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» δηλώνει η Πελενδρίτου η οποία το επόμενο διάστημα θα ξεκουραστεί πριν ξεκινήσει προετοιμασία για το «Παρίσι 2024».

Κλείνοντας, η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού αναφέρει: «Στο 50αρι έγιναν κάποια λάθη τα οποία συζητήθηκαν με την ομάδα και πολύ γρήγορα επανήλθαμε ώστε να ανταποκριθούμε σωστά στο επόμενο αγώνισμα. Το κλίμα της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλό και σε αυτό πολύ σημαντική ήταν η στήριξη του αρχηγό αποστολής και αντιπρόεδρο της ΚΕΠΕ κ. Ευθύμιο Πολυδώρου».

Εξάλλου, σε ανάρτησή του ο προπονητής και επικεφαλής της ομάδας της Πελενδρίτου  Στέλιος Κακαβογιάννης ανέφερε ότι «δουλέψαμε σκληρά, ξεπεράσαμε τα όρια μας. Η αφοσίωση, η επιμονή και το ανίκητο πνεύμα μας απέδωσαν καρπούς και φάνηκε ότι με πάθος και αποφασιστικότητα όλα είναι εφικτά. Αυτό το χρυσό αποτυπώνει όχι μόνο το ταλέντο αλλά αμέτρητες ώρες δουλειάς και θυσίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από την Καρολίνα δουλεύει μια μεγάλη ομάδα ειδικών και επιστημόνων που δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει ομάδες χωρών με πολυπληθείς αποστολές όπως πχ η Κίνα, όπως αναφέρεται.

Πλέον το 2023 αγωνιστικά έχει ολοκληρωθεί με ένα χρυσό και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δύο χρυσά στο μίτινγκ IDM του Βερολίνου που είναι ο πιο σημαντικός αγώνας παρα-κολύμβησης.

Δειτε Επισης

Η έκπληξή Σλούκα που προκάλεσε δάκρυα χαράς σε φίλη του Παναθηναϊκού που κέρδισε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Τελικός-θρίλερ με νικητή τον Αλκαράθ στο Πεκίνο
Η αγκαλιά του Παπανικολάου με τον μικρό φίλο του Παναθηναϊκού που σκόρπισε χαμόγελα
Τένις: Ξεκούραστα στα προημιτελικά του Πεκίνου η Σαμπαλένκα
Tην πρώτη του νίκη μπροστά στον κόσμο του θέλει ο Άρης
Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, έγραψε ιστορία
«Από τις πιο σημαντικές εμπειρίες να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς»
Πέθανε ο παλαίμαχος ΝΒΑer και Hall of Famer Ντικέμπε Μουτόμπο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup