Ασημένιο για την Κουλιτσένκο στους 31ους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς στην Κίνα

Το πρώτο του μετάλλιο, στους 31ους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες, πανηγύρισε σήμερα ο κυπριακός στίβος, στην Τσενγκντού της Κίνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) η Ελένα Κουλιτσένκο κατέλαβε τη 2η θέση στο ύψος, με άλμα στο 1,91μ. και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 5ο μετάλλιο του κυπριακού στίβου σε Πανεπιστημιάδες, κάνοντας τα ασημένια τρία, ενώ έχει και δύο χάλκινα.

Όπως αναφέρεται κάτω από έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε ο τελικός του ύψους, με τη νεαρή πρωταθλήτρια να δείχνει συγκεντρωμένη και να περνά με την πρώτη προσπάθεια τα 1,75μ., 1,80μ. και 1,84μ.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια πέρασε με την τρίτη το 1,88μ. και το 1,91μ., που της σφράγισε και το μετάλλιο, ενώ απέτυχε τρεις φορές στο 1,94μ.

Προστίθεται ότι νικήτρια του αγωνίσματος ήταν η Ρόουζ Αμοανίμα Γεμπόα από την Γκάνα, η οποία έκανε τη μεγάλη έκπληξη, καθώς κατέρριψε τρεις φορές την ατομική της επίδοση, φτάνοντας μέχρι το 1,94μ.

Τέλος, αναφέρεται ότι την 3η θέση κατέλαβε η Φινλανδή Βένλα Μαργαρίτα Πούλκανεν με επίδοση 1,88μ.

Δειτε Επισης

Απάντησε για την πρόσκληση στον Μοράντ ο Γιάννης-«Τα παιδιά μου το έγραψαν, χάκαραν το κινητό μου»
Ενεργοποίησε την «βόμβα» με Τάις η Μονακό (pic)
Τέσσερις προημιτελικοί Κυπέλλου την Τρίτη, τρία εισιτήρια για τους «4» στο βόλεϊ Γυναικών
Ο ελληνοτουρκικός διάλογος Γιάννη με Σενγκούν, τα «βρώμικα παπούτσια» και τα ποπ κορν του Στεφ Κάρι
«Χάσαμε πολλές βολές, θα δούμε την κατάσταση του Γουόκαπ πιο αναλυτικά όταν γυρίσουμε στην Αθήνα»
«Ξέρετε ποιο κύπελλο θέλω, ο κύριος Γιαννακόπουλος θα δώσει 100.000 bonus στην ομάδα»
Η Μάλαγα υπέταξε τη Ρεάλ και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας
«Το θέλαμε όλοι πάρα πολύ, εκτός από τον κόουτς, δεν το υποτιμάει όμως το τρόπαιο»
Ο Αταμάν πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου, τραγουδώντας τον ύμνο του Παναθηναϊκού
Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Τορούν, με άλμα στα 8,03 μ.