Άνοιξε τα χαρτιά του ο Παπασταύρου-Τι είπε για προϋπολογισμό και νέο γήπεδο

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, σε συνέντευξή του μίλησε για τους στόχους της ομάδας αλλά και την ανέγερση γηπέδου και προπονητικού κέντρου.

Για την ανέγερση νέου γηπέδου, είπε: «Ήδη ξεκινήσαμε κάποιες προεργασίες για το κτίσιμο γηπέδου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πού και πότε, αλλά όπως είπα σε πέντε χρόνια να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το γήπεδο της Ομόνοιας, το σπίτι της Ομόνοιας που θα έρχονται οι φίλοι της ομάδας να βλέπουν τα παιχνίδια μας. Και πιστεύω ότι εάν μας βοηθήσουν οι Αρχές (σ.σ. Πολιτεία) δεν βλέπω λόγο να μην το ολοκληρώσουμε σε πέντε χρόνια».

Για την ποιότητα του ρόστερ, την ετοιμότητα της ομάδας και εάν θα ενισχυθεί περαιτέρω, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι σε μια καλή κατάσταση. Σίγουρα δεν είναι 100% έτοιμη. Νομίζω ότι είμαστε κοντά εκεί που πρέπει και θέλουμε να είμαστε, αν και υπάρχει χώρος για βελτίωση. Σε θέματα μετεγγραφών, αυτό θα το αφήσω στους ανθρώπους που είναι η δουλειά τους και ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν».

Εάν ζητηθεί από τους αρμόδιους ενίσχυση υπάρχει το πράσινο φως από τη διοίκηση ή θα εξαρτηθεί από την πορεία στην Ευρώπη; «Όχι, αυτό δεν θα εξαρτηθεί. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως εάν κοιτάξει κανείς το ρόστερ της Ομόνοιας έχουμε δύο ικανούς παίκτες σε κάθε θέση και κάποιους μικρούς Κύπριους που δεν θέλουμε να τους ξεχνάμε. Επομένως, όπως το βλέπω εγώ γιατί όπως σας είπα δεν είμαι ειδικός, για να φέρουμε κάποιον άλλον θα πρέπει να φύγει κάποιος που είναι εκεί. Για να φύγει κάποιος, να φέρουμε κάποιον καλύτερο».

Για το «Ηλίας Πούλλος» και τα σχέδια που δημοσιεύτηκαν για ανακατασκευή: «Εάν πάνε οι προεργασίες που κάνουμε για το γήπεδο όπως θέλουμε, δεν θα υπάρχει η ανάγκη για να γίνει το “Ηλίας Πούλλος” όπως παρουσιάστηκε. Θα γίνουν κάποιες εργασίες, γιατί μάλλον θα παραμείνει ή όλο ή το μεγαλύτερο για τις ακαδημίες και χρειάζεται δουλειά το “Ηλίας Πούλλος”. Το σχέδιο, η ελπίδα είναι πως το προπονητικό κέντρο θα είναι δίπλα από το νέο γήπεδο».

Ολοκληρώνεται τέλος της τρέχουσας σεζόν το συμβόλαιο με ιδιωτική πλατφόρμα (σ.σ. Primetel), γίνονται κάποιες σκέψεις; «Ναι, γίνονται κάποιες σκέψεις, φυσικά. Κάποια γεγονότα που έγιναν με την Primetel που έχει τα δικαιώματα, αναγκαστήκαμε όχι μόνο σκέψεις, αλλά να κάνουμε κάποιες σκέψεις και συναντήσεις για να δούμε την επόμενη ημέρα. Είναι κάτι που το δουλεύουμε. Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για την Ομόνοια, αν στο τέλος της ημέρας δεν συνεχίσουμε με την Primetel».

Αυτές οι επιλογές μπορεί να μην περιλαμβάνει καμία από τις πλατφόρμες που είναι σήμερα και να είναι κάτι διαφορετικό; «Ναι, μπορεί να γίνει και αυτό. Ανάλογα με τις συναντήσεις και τις συνομιλίες που έχουμε με κάποιους, θα δούμε».

Για τα περί επεισοδίου ανάμεσα σε Γιάνσον και Αυγουστή: «Βλακείες! Χρειάζεται να πω τίποτε παραπάνω; Στην Ομόνοια από την πρώτη ημέρα ήθελα να έχει ανθρώπους με γνώση και πείρα είτε στην Κύπρο είτε εκτός Κύπρου που να μπορούν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν και μέσω της συζήτησης να μπορέσουν να βρουν τις καλύτερες λύσεις. Αυτό περιμένουμε από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή σήμερα, αυτό περιμέναμε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό θα περιμένουμε και τα επόμενα χρόνια. Εάν σε κάποιο σημείο συμφωνούν στα πάντα, κάτι δεν πάει καλά. Οπόταν, εμείς ως διοίκηση τους σπρώχνουμε να μιλούν, να διαφωνούν, να συμφωνούν και να βγάζουν σωστές αποφάσεις. Δεν γίνεται τρεις άνθρωποι με τόση εμπειρία στο ποδόσφαιρο να συμφωνούν στα πάντα. Ο καθένας αναλαμβάνει τον τομέα του».

Για το ύψος του προϋπολογισμού και εάν θα είναι ίδιος με πέρσι: «Είναι πάνω στο ίδιο με πέρσι. Η αλήθεια πέρσι το παρακάναμε λίγο και η θέση μας στη βαθμολογία δεν το έδειξε. Ελπίζουμε ότι φέτος κάναμε και θα κάνουμε πιο σωστές κινήσεις για να παραμείνει το μπάτζετ σε λογικά πλαίσια για να μπορέσουμε να πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο».

Το μεγαλύτερο λάθος που έκανες στην παρουσία στην Ομόνοια; «Νομίζω την πρώτη χρονιά ήταν τα περισσότερα λάθη, σίγουρα. Ένα σακούλι λάθη! Αλλά, νομίζω προσπαθούσα να προστατεύσω την Ομόνοια από μέσα και οι κίνδυνοι ήταν από έξω. Ένιωθα ότι οι κίνδυνοι ήταν από μέσα και προσπαθούσα να καλύψω την Ομόνοια εσωτερικά, αλλά οι κίνδυνοι ήταν έξω από την Ομόνοια».

Μετά την περσινή κακή πορεία μπορεί η Ομόνοια να επανέλθει στην κορυφή; «Ναι, νομίζω η Ομόνοια μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό φέτος. Σίγουρα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα στην Κύπρο, δεν υπάρχει αμφιβολία αλλά νομίζω η Ομόνοια είναι έτοιμη με τον κόσμο, τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να πρωταγωνιστήσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Σίγουρα, τα τελευταία δύο χρόνια δεν μας έδειξαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ότι τώρα με τα διοικητικά πίσω μας είμαστε πιο έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε».

Το όραμα του για την Ομόνοια: «Το όραμα είναι να κτίσουμε εντός και εκτός της Ομόνοιας ένα σύλλογο που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί στην Κύπρο και να μπορεί να έχει καλή πορεία στην Ευρώπη, χωρίς να λέμε που είναι ο πήχης. Και μέσω αυτών να κτίσουμε αυτά που χρειάζεται για να γίνει ο στόχος πιο εφικτός. Ευχαριστώ τον κόσμο που έρχεται στα παιχνίδια. Όταν βλέπει προοπτική ο κόσμος πάντα έρχεται. Να συνεχίσει να είναι δίπλα στην ομάδα, να βοηθά τους παίκτες γιατί ένα από τα μεγάλα προβλήματα που είχαμε πέρσι ήταν η ψυχολογία των παικτών. Και βλέπουμε ορισμένους πως ήταν πέρσι και πως ήταν στα πρώτα δύο φέτος. Ο κόσμος της Ομόνοιας κάνει τη διαφορά μέσα στο γήπεδο».

Δειτε Επισης

Απόλλων-ΑΕΛ: Επιφυλάχθηκε η απόφαση του εφετείου για την έφεση της ΑΕΛ
Συνάντηση οργανωμένων οπαδών της Ανόρθωσης με τον Πραστίτη
«Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να απολύσει τον Ντομίνγκες, ο Ολιβέϊρά ο κύριος στόχος για αντικαταστάτης του»
Δύσκολη απώλεια για τον ΑΠΟΕΛ ο Σαρφό
Πρώτη προπόνηση για Εθνική Ανδρών υπό Σωφρόνη Αυγουστή
Την Τρίτη εξετάζει το εφετείο της ΚΟΠ την ένσταση της ΑΕΛ
Ξεκινάει προετοιμασία, Μάμας αντί Σπόλιαριτς στην κλήση Aυγουστή
Κρίσιμες ώρες στον ΑΠΟΕΛ-Όλα δείχνουν τον Ντομίνγκεζ εκτός Αρχαγγέλου
Κβιλιτάια λαμπρός τον οδηγεί-Κέρδισε την Ομόνοια ο Άρης
Έσπασε την έδρα του ΑΠΟΕΛ με τον Φαράζ η ΑΕΚ