Υπεραμύνεται η Αστυνομία για τους ανεξιχνίαστους εμπρησμούς με φόντο το ποδόσφαιρο-«Δεν μπαίνουν στα συρτάρια»

Υπεραμύνεται η Αστυνομία, αναφορικά με τις επικρίσεις για ανεξιχνίαστους εμπρησμούς τόσο σε διαιτητές, όσο και σε παράγοντες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σε δηλώσεις του o εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέο, κληθείς να αναφερθεί στον εμπρησμό του οχήματος της μητέρας του διαιτητή, Μενέλαου Αντωνίου ανέφερε πως η συγκεκριμένη υπόθεση διερευνάται και πως η Αστυνομία δεν έχει δηλώσει πως ο εμπρησμός συνδέεται άμεσα με τον ρεφ.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο κ. Ανδρέου, «γίνονται εξετάσεις σε διάφορες κατευθύνσεις. Επειδή έχουμε ακούσει ότι ποτέ δεν εξιχνιάστηκε τέτοια υπόθεση, υπήρξαν υποθέσεις που εξιχνιαστήκαν. Μιλώ γενικά για όλες τις υποθέσεις, δεν ξεχωρίζω τις υποθέσεις που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Για τους διαιτητές υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες ακόμα διερευνώνται. Είναι δύσκολες αυτές οι περιπτώσεις. Πολλές φορές η σιωπή της Αστυνομίας δεν σημαίνει, κατά ανάγκη, ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε. Το να αποκαλύπτουμε τέτοιες πληροφορίες είναι πολύ επιβλαβές για το ανακριτικό έργο. Εμείς σε όλες αυτές τις υποθέσεις που τις θεωρούμε πολύ σοβαρές, δεν σταματά ποτέ η διερεύνηση μέχρι να εξιχνιαστούν. Δεν βρίσκονται στα συρτάρια οι υποθέσεις, αν δεν εξιχνιαστούν δεν σταματά ποτέ η διερεύνηση.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε πως, «γίνονται ανακρίσεις, καλούνται στα ΤΑΕ διάφορα ύποπτα πρόσωπα. Για να μπορέσει να καταχωρηθεί μια υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου ή μαρτυρία πρέπει να είναι τέτοια, την οποία θα πρέπει να τη δεχτεί τον Δικαστήριο. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κατευθύνσεις και ενδείξεις όμως δεν μπορούμε τις οδηγήσουμε ενώπιον Δικαστηρίου. Σε τέτοιες υποθέσεις, όλα τα τεκμήρια καταστρέφονται. Εμείς αναζητούμε μαρτυρία. Το κλειδί είναι στα χέρια των παραπονούμενων. Εάν δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, από τα πρόσωπα που δέχονται τις επιθέσεις, αντιλαμβάνεστε ότι λειτουργούμε στα τυφλά. Κάθε φορά που υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις δημιουργείται ανακριτική ομάδα. Ο ρόλος μας είναι στον ανακριτικό τομέα και στην καταστολή και πρόληψη. Έχουμε λάβει επιπρόσθετα μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως στις περιπτώσεις που γίνονται αυτά τα αδικήματα, εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την μαρτυρία. Καμία υπόθεση δεν μπαίνει στα συρτάρια».

Για τα παράπονα που υπήρξαν από οπαδούς του Απόλλωνα, για χρήση δακρυγόνων από μέλη της Αστυνομίας σε οικογενειάρχες και παιδιά ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι, «μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ είχε ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα του γηπέδου ότι θα έπρεπε οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να παραμείνουν για λίγη ώρα στην κερκίδα. Φαίνεται ότι μερίδα οπαδών του Απόλλωνα είχε προσπαθήσει να γκρεμίσει τις μεταλλικές πύλες, με αποτέλεσμα να γίνει μερική χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία. Τη δεδομένη στιγμή λήφθηκε αυτή η απόφαση που εκ του αποτελέσματος φάνηκε να ήταν και η πιο σωστή»

Όσον αφορά τις συλλήψεις πριν από την έναρξη του ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, στο ΓΣΠ είπε ότι, «σε έρευνες που έγιναν έξι πρόσωπα συλλήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα. Έχουν εξασφαλιστεί για αυτούς διατάγματα αποκλεισμού από τα γήπεδα μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων».

Δειτε Επισης

Δανεικός στην ΑΕΚ ο Γιέρσον Τσακόν
Δρομείς του ΑΠΟΕΛ έτρεξαν 7,5 χιλιόμετρα ενάντια στην κατοχή και την εισβολή
Κύριος και επίσημα ο Σπόλιαριτς-Οι λεπτομέρειες του deal
Ξεκαθαρίζει για Κατσαντώνη ο Φανούριος-«Απολογούμαι προς τους ανθρώπους της Καρμιώτισσας»
Δανεικός στην Ομόνοια Αραδίππου ο Βροντής
«Μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός, δεν έχουμε κάτι να χάσουμε»
ΑΠΟΕΛ | «Δυνατή» ομάδα
Δεν θα σηκώσει λευκή πετσέτα η Πάφος FC
Πρώην διαιτητής πιάστηκε φορτωμένος με πυρσούς και καπνογόνα στο ΓΣΠ
Φιλική ισοπαλία για την Ομόνοια απέναντι στην ΑΕΚ Αθηνών