Έβδομος φετινός ημιτελικός για Σάκκαρη και... ραντεβού με Γκαρσιά

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Εμιλιάνα Αράνγκο και έκλεισε θέση στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα (WTA 1000)!

Κυρίαρχη στον αγώνα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, επικράτησε της 22χρονης Κολομβιανής με 6-3, 6-4 και μπορεί πλέον να ρίχνει... κλεφτές ματιές προς το WTA Finals!

Έχει, βέβαια, μπροστά της ένα πολύ υψηλό εμπόδιο, την Καρολίν Γκαρσιά, που άφησε εκτός με 6-3, 6-4 τη Βικτόρια Αζαρένκα.

Και οι δύο, μάλιστα, λατρεύουν το Μεξικό: η Μαρία έχει δύο ημιτελικούς και έναν τελικό στη Γουαδαλαχάρα και η Καρολίν έχει παίξει συνολικά οκτώ φορές στη χώρα και έχει φτάσει τουλάχιστον στα ημιτελικά σε επτά από αυτές!

Στο head to head η 29χρονη Γαλλίδα (Νο.11) προηγείται με 3-1, αλλά η Σάκκαρη κατάφερε να σπάσει το νικηφόρο σερί της αντιπάλου της φέτος στην Ντόχα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η καλύτερη χρονιά για την Γκαρσιά...

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρία έχει φτάσει στα ημιτελικά της Γουαδαλαχάρα χωρίς να έχει χάσει σετ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ξαναβρεί το χαμόγελό της!

Εκτός αυτού, βέβαια, παραμένει στον μεγάλο της στόχο για φέτος, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο WTA Finals του Κανκούν. Με τη σημερινή νίκη της ανέβηκε στο Νο.13 του Race, ενώ αν λυγίσει την Γκαρσιά, τότε θα μπει στην πρώτη δεκάδα (περνούν οι οκτώ πρώτες)!

Κόντρα στην Αράνγκο η Μαρία δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, παρότι είχε να αντιμετωπίσει ένα... περίεργο παιχνίδι, με αδύναμα χτυπήματα που θα μπορούσαν να τη βγάλουν εκτός ρυθμού. Πήρε τα περισσότερα μεγάλα ράλι, ήταν επιθετική και σίγουρα θα μπορούσε να καθαρίσει ακόμα πιο εύκολα τον αγώνα, αν απέφευγε τα αρκετά αβίαστα λάθη (31).

Η Κολομβιανή απείλησε πρώτη στον αγώνα, αλλά μετά από τρία χαμένα μπρέικ πόιντ στο τρίτο γκέιμ, έχασε το σερβίς της και η Μαρία πέρασε μπροστά με 3-1. Είχε τρία σετ πόιντ όταν η Αράνγκο σέρβιρε στο 5-2, αλλά τελικά κατάφερε να κλείσει το πρώτο σετ όταν η ίδια πήρε τις μπάλες στο επόμενο γκέιμ.

Τα πράγματα έγιναν πιο ευκολα στο δεύτερο σετ όταν η Μαρία σημείωσε δύο μπρέικ και προηγήθηκε με 4-1, όμως ένα μικρό... μπλακ άουτ έδωσε την ευκαιρία στην Αράνγκο να πάρει τρία σερί γκέιμ και να «ζωντανέψει». Η Σάκκαρη, ωστόσο, της έκοψε τη φόρα στο 5-4, καθώς πιο αποφασιστική αυτή τη φορά σφράγισε την πρόκριση στο δεύτερο ματς πόιντ της.

Είναι ο έβδομος φετινός ημιτελικός της (5-1) και ο τρίτος σε τουρνουά αυτού του επιπέδου, μετά το Indian Wells και τη Μαδρίτη, όπου έπεσε πάνω στην Αρίνα Σαμπαλένκα. Κυνηγάει τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της αι δεν χρειάζεται να πούμε τι θα σημαίνει για την Ελληνίδα τενίστρια ένα τρόπαιο αυτής της αξίας...Θα μπορούσε να αποτελέσει και σημείο καμπής για την καριέρα της!

Στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης θα αναμετρηθούν Σοφία Κένιν και Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ. Αυτό το ματς θα αρχίσει στη 1 το πρωί του Σαββάτου (23/9), ενώ στις 3.00 θα παίξουν Γκαρσιά και Σάκκαρη.

Δειτε Επισης

Του... κεφαλιού του ο Άντι Κάρολ στη Μπορντό-Δύο ακόμη γκολ για τον Άγγλο και νίκη για τους Γιρονδίνους
ΒΙΝΤΕΟ: Η σπουδαία χειρονομία του Μέσι σε νεαρό «εισβολέα» που ήθελε μια selfie
Άγαλμα με την εξτρεμιστική χειρονομία του Ντεμιράλ στο EURO αποκάλυψε τουρκική πόλη
Συγκινεί ο Χοσέλου για Καρβαχάλ-«Θα προτιμούσα να είχε συμβεί σε μένα παρά σε σένα»
Ποιος προορίζεται για υπηρεσιακός προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν απολυθεί ο Τεν Χαγκ
Σοκ με Καρβαχάλ στη Ρεάλ-Ρήξη χιαστού και νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν
Νίκες με ανατροπή σε ματς-θρίλερ για Σίτι και Άρσεναλ
Στην κορυφή της Premier για ακόμα μία εβδομάδα η Λίβερπουλ
Ισοπαλία με άρωμα... Ολυμπιακού για Ρίο Άβε και Φαμαλικάο!
Ο 17χρονος Μανέ κλήθηκε ταυτόχρονα σε δύο εθνικές ομάδες-Ο επιθετικός της Γουλβς στο επίκεντρο διαμάχης