O Φίγκο και η παρέα του έπαιξε ποδόσφαιρο με μαθητές στο στάδιο Άλφαμεγα (pics)

Μπορεί να μην τους γνώρισαν όταν αλώνιζαν στα ευρωπαϊκά γήπεδα, πριν μερικές δεκαετίες, ωστόσο 80 μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία της Λεμεσού, είχαν σήμερα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνα ποδοσφαίρου με τους θρύλους του ποδοσφαίρου Λουίς Φίγκο, Ζβόνιμιρ Λουίς Φίγκο, Αλιόσα Ασάνοβιτς, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, Ναντίν Κέσσλερ και τον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν.

Ο αγώνας UEFA Grassroots 2023, διεξήχθη στο γήπεδο Άλφαμέγα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Football in Schools»  και με αφορμή την σημερινή συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στη Λεμεσό και οργανώθηκε, σε συνεργασία της UEFA με την ΚΟΠ και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

«Είναι φανταστικό να βλέπεις αυτά τα παιδιά τόσο χαρούμενα και τόσο ενθουσιασμένα για τον αγώνα, ειδικά βλέποντας αστέρια όπως ο Λουίς (Φίγκο) και οι άλλοι» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν, εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στο νησί.

Σε ερώτηση αν σκόραρε στο παιχνίδι, απάντησε με θετικά αλλά με επιφύλαξη, αφού όπως είπε, δεν θυμάται από την πολύ ζέστη.

Όσον αφορά στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, ο κ. Σέφεριν δήλωσε ότι κάθε Σεπτέμβριο επιλέγεται μια χώρα μεσογειακό κλίμα «και φυσικά στις Ομοσπονδίες που είναι πολύ κοντά σε εμάς».

Απάντησε επίσης θετικά στο αν θα ληφθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις σήμερα, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδριάζει μόνο τέσσερις φορές το χρόνο, όπως είπε, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν απέκλεισε δε η UEFA να οργανώσει περισσότερες εκδηλώσεις στην Κύπρο και ήδη, όπως ενημερώθηκε, την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται ένα εργαστήρι στο νησί.  

«Νομίζω λοιπόν ότι θα ερχόμαστε εδώ, μας αρέσει ο καιρός και όλα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας δήλωσε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική για την Ομοσπονδία, όχι τόσο λόγω της παρουσίας της ηγεσίας της UEFA και των θρύλων του ποδοσφαίρου, αλλά γιατί «με το πρωτόκολλο συνεργασίας (Football in schools) που έχουμε με το Υπουργείο Παιδείας, βάλαμε το ποδόσφαιρο σε όλα τα δημοτικά σχολεία και 60 χιλιάδες μαθητές έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτό».

«Δωρίσαμε χιλιάδες μπάλες σε όλα τα δημοτικά σχολεία και επίσης ανοίξαμε την πόρτα μας στο τεχνικό μας τμήμα, ώστε όποιος δάσκαλος θέλει να παρακολουθήσει σεμινάριο προπονητικής, στο χαμηλότερο επίπεδο φυσικά, να παίρνει δίπλωμα, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι «πρέπει να ξεκινήσουμε από τις μικρές ηλικίες για να μπορέσουμε να πάμε πιο ψηλά και κάποιοι από αυτούς θα είναι αύριο οι νέοι ποδοσφαιριστές μας, κάποιοι από αυτούς θα είναι οι νέοι καλοί μας φίλαθλοι».

Σχολιάζοντας την επιλογή της Κύπρου για την πραγματοποίηση της συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, ο κ. Κούμας ανέφερε πως υπάρχει μια στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

«Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις, υπάρχει πολύ καλός καιρός και οι συνάδελφοι μου από άλλες Ομοσπονδίες, ειδικά τις βόρειες, είδαν με έκπληξη ότι τον Σεπτέμβριο μπορούν να κάνουν εδώ μπάνιο στη θάλασσα, ενώ οι περισσότεροι έφτασαν με χειμερινά ρούχα από τις χώρες τους», είπε και πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις.

DOC.20230926.5577064.kop-ypan (1) (Copy)

DOC.20230926.5577063.kop-ypan-(6) (Copy)

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι το γήπεδο Άλφαμέγα έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στους ανθρώπους της UEFA και υπενθύμισε πως το νέο γήπεδο της Λεμεσού θα φιλοξενήσει τον αγώνα Κύπρου – Ισπανίας,  καθώς και τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 17, το 2024.

Απαντώντας στο κατά πόσο προγραμματίζεται κάποια άλλη διοργάνωση με την UEFA, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ απάντησε πως «ίσως έχουμε και έναν τελικό στο ΑλφαΜεγα, αλλά ποιάς ηλικίας δεν ξέρω και δεν μπορώ να το ανακοινώσω πριν το συζητήσουμε με την UEFA».

Δηλώσεις έγιναν και από τον πορτογάλο θρύλο του ποδοσφαίρου Λουίς Φίγκο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στην Κύπρο, διευκρινίζοντας ότι την είχε επισκεφθεί πριν πολλά χρόνια για διακοπές.

DOC.20230926.5577062.kop-ypan-(5) (Copy)

DOC.20230926.5577060.kop-ypan-(3) (Copy)

«Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι πολύ καλός φίλος και το να βλέπεις τις εγκαταστάσεις, να είσαι με το πρόγραμμα Grassroots, εδώ με τα παιδιά, είναι φανταστικό. Το γήπεδο είναι φανταστικό, νομίζω ότι είναι το τέλειο γήπεδο για να έχουμε καλά παιχνίδια εδώ, σε καλές συνθήκες και αυτό είναι ένα από τα σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο», ανέφερε.

Τα παιδιά, συνέχισε, ήταν πολύ ενθουσιασμένα και το σημαντικό είναι η προώθηση του ποδοσφαίρου, είτε μέσω δημόσιων, είτε ιδιωτικών πρωτοβουλιών, «κάτι που είναι καλό για τους συλλόγους και για τις εθνικές ομάδες».

Είπε ακόμη ότι ο ίδιος, μέσα από τη συνεργασία του με την UEFA, κάνει κάτι που αγαπά και εξέφρασε την ανυπομονησία του για το τι θα φέρει το μέλλον.

DOC.20230926.5577059.kop-ypan-(2) (Copy)

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε τα εισιτήρια διαρκείας με ένα ιδιαίτερο βίντεο η ΑΕΚ-Όλες οι λεπτομέρειες
Στα ραντάρ ιαπωνικής ομάδας ο Ντβάλι
Ολοκληρώθηκε το deal του Απόλλωνα για Κάρλος Μπαραόνα-«Όνειρο για μένα να αγωνιστώ στο εξωτερικό»
Όλο και πιο κοντά στον ΑΠΟΕΛ ο Ελ Αραμπί
Με το τριφύλλι στο στήθος ο Ελάντερ-Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με Ομόνοια
Στη Ανόρθωση ο Μπόγιαν Μιλοσάβλιεβιτς
Εντός επόμενων δύο εβδομάδων η επανεξέταση μέτρου για μετακίνηση φιλάθλων
Οικονομικά κίνητρα από την ΚΟΠ για χρησιμοποίηση Κυπρίων ποδοσφαιριστών
Ανακοίνωσε τον Bojan Milosavljevic η Ανόρθωση
Ισόπαλο το δεύτερο φιλικό τεστ του ΑΠΟΕΛ στη Σερβία