Η Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο «απειλεί» την παντοκρατορία της Μπάγερν

Εξήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Μπουντεσλίγκα. Έξι δεκαετίες, στις οποίες η Μπάγερν Μονάχου έχει σαρώσει τα πάντα.

Η ασύλληπτη «βαυαρική» μηχανή, που δεν χάνει το πρωτάθλημα, δεν της το παίρνει κάποιος άλλος, εκείνη το «χαρίζει» όποτε θέλει. Μην πάμε μακριά, το τέλος της περασμένης σεζόν αρκεί. Η Ντόρτμουντ «λιποθύμησε» στην όψη του τροπαίου και οι Βαυαροί αναδείχθηκαν για 33η φορά πρωταθλητές Γερμανίας.

Πολλές επιδίωξαν να την εκθρονίσουν, κάποιες το κατάφεραν, άλλες όχι. Από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας, που θεωρητικά διεκδικούν την κορυφή, υπάρχει μία, που δεν την έχει κατακτήσει ποτέ. Σε 59 ολοκληρωμένες σεζόν, η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν έχει γράψει ποτέ το όνομά της στο βιβλίο των πρωταθλητών Γερμανίας. Ένας σύλλογος, που έχει συνδεθεί με μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, που έχει φτάσει μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002, που έχει βρεθεί στον δρόμο ελληνικών ομάδων. Αυτός ο σύλλογος δεν έχει βγει ποτέ στους δρόμους της πόλης, για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της χώρας.

Η Μπάγερ έχει αναδειχθεί Κυπελλούχος Ευρώπης το 1988 και Κυπελλούχος Γερμανίας το 1993. Βίωσε τη χαρά ενός μεγάλου ευρωπαϊκού τελικού το 2002, εκεί όπου έπεσε πάνω στην πολυνίκη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Ρεάλ Μαδρίτης. Έκτοτε είχε πάντα μία θέση στην πρώτη εξάδα της Μπουντεσλίγκα, με κάποιες άσχημες χρονιές που την άφηναν εκτός δεκάδας.

Παράλληλα με την τεράστια επιτυχία στις αρχές της χιλιετίας, ένα νέο παιδί, που θα κατακτούσε τον κόσμο αργότερα, έκανε την εμφάνισή του, τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Ισπανία. Ο Τσάμπι Αλόνσο άφηνε εξαιρετικά δείγματα με Ρεάλ Σοσιεδάδ, που ανάγκασαν τη Λίβερπουλ να τον αγοράσει και με αυτόν να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη στον πιο επικό τελικό όλων των εποχών. Εκείνο το παιδί έμελλε να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δις Πρωταθλητής Ευρώπης και τον Οκτώβρη του 2022 να διασταυρωθεί με τη Λεβερκούζεν. Ως προπονητής πια.

«Είναι αλήθεια, πως ο Τσάμπι δεν έχει την εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε αυτό το επίπεδο και σε αυτή την κατάσταση. Αλλά για εμένα σημασία έχει η ποιότητα και ήξερα, ότι έχει την ποιότητα να βελτιώσει την ομάδα», είχε δηλώσει ο τεχνικός διευθυντής, Σιμόν Ρόλφες, με την υπογραφή των συμβολαίων των δύο πλευρών.

Η φιλοσοφία και το project του συλλόγου αποτυπώθηκε στα λόγια ενός ανθρώπου που υπηρέτησε για μία δεκαετία τις «ασπιρίνες». Αναζητούσε ένα νέο, φιλόδοξο και μαθημένο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο προπονητή. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Αλόνσο, μαζί με το όποιο ρίσκο είχε η απειρία του Ισπανού στους πάγκους. Ρίσκο θα ήταν και για τον ίδιο τον Τσάμπι, καθώς ενδεχόμενη αποτυχία θα τον ανάγκαζε να ξεκινήσει από πιο χαμηλά την προπονητική του καριέρα. Μέχρι στιγμής όμως, τόσο εκείνος, όσο και η Λεβερκούζεν «μεγαλώνουν» επικίνδυνα. Ύστερα από πέντε αγωνιστικές μοιράζονται την πρώτη θέση με τη Μπάγερν, την οποία «τρόμαξαν» στο μεταξύ τους ισόπαλο ντέρμπι στην Αλιάνζ Αρένα.

Δειτε Επισης

Του... κεφαλιού του ο Άντι Κάρολ στη Μπορντό-Δύο ακόμη γκολ για τον Άγγλο και νίκη για τους Γιρονδίνους
ΒΙΝΤΕΟ: Η σπουδαία χειρονομία του Μέσι σε νεαρό «εισβολέα» που ήθελε μια selfie
Άγαλμα με την εξτρεμιστική χειρονομία του Ντεμιράλ στο EURO αποκάλυψε τουρκική πόλη
Συγκινεί ο Χοσέλου για Καρβαχάλ-«Θα προτιμούσα να είχε συμβεί σε μένα παρά σε σένα»
Ποιος προορίζεται για υπηρεσιακός προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν απολυθεί ο Τεν Χαγκ
Σοκ με Καρβαχάλ στη Ρεάλ-Ρήξη χιαστού και νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν
Νίκες με ανατροπή σε ματς-θρίλερ για Σίτι και Άρσεναλ
Στην κορυφή της Premier για ακόμα μία εβδομάδα η Λίβερπουλ
Ισοπαλία με άρωμα... Ολυμπιακού για Ρίο Άβε και Φαμαλικάο!
Η γκάφα της χρονιάς από τον Μελιέ στο 97' του Σάντερλαντ - Λιντς(vid)