Τζάμπολ την Τρίτη στο EURO 3x3 με συμμετοχή της Εθνικής Κύπρου

Η μεγάλη στιγμή κοντοζυγώνει. Το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο 3x3 βρίσκεται προ των πυλών. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της FIBA θα διεξαχθεί 5 με 7 Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ και η Κύπρος θα δώσει το παρών της.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, οι Κύπριοι διεθνείς έφτασαν στην επιτυχία κάνοντας σχεδόν το τέλειο προκριματικό τουρνουά στον Μόλο Λεμεσού, στις 17 και 18 Ιουνίου. Σε ένα δραματικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Εθνική Κύπρου «λύγισε» στην παράταση την εξαιρετικά ανταγωνιστική Ιρλανδία με 19-18 και κατέκτησε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Παράλληλα, είχε επικρατήσει στον δρόμο για τον τελικό, με 15-11 της «αλάνθαστης» στη διοργάνωση Ανδόρας, της Αλβανίας με 14-11 και της Μάλτας με 17-11.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Γυναικών 3x3 κατέκτησε πέρσι το ίδιο προκριματικό τουρνουά, καθιστώντας εαυτό την 1η Εθνική Ομάδα στην Κύπρο που προκρίνεται σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Στην ομάδα έγιναν δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη νικήτρια των προκριματικών.

Αναλυτικά:

Μάριος Γεωργίου (ΑΕΛ), Στέφανος Ηλιάδης (Απόλλων), Αντρέας Χειμώνας (Αχιλλέας Καϊμακλίου), Χρήστος Λοϊζίδης (Πετρολίνα ΑΕΚ), Προπονητής: Ηρακλής Πιττάκας, Φυσιοθεραπευτής: Σεραφείμ Κυριακίδης, Αρχηγός αποστολής: Κυριάκος Αδάμου.

Η Εθνική Κύπρου θα συμμετέχει στον 4ο όμιλο μαζί με τη Χρυσή ομάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για το 2023, Λετονία.

Επίσης, θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την 4η στο Παγκόσμιο του 2022 και στους περασμένους Ολυμπιακούς, ομάδα του Βελγίου. Οι Λετονοί βρίσκονται στη 5η θέση του ταμπλό όσον αφορά τη θέση κατάταξης και στην 4η οι Βέλγοι.

Οι δύο αγώνες της Κύπρου στη φάση των ομίλων θα διεξαχθούν αύριο Τρίτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

17:05 Κύπρος - Βέλγιο

18:55 Κύπρος - Λετονία

20:45 Βέλγιο – Λετονία

Δειτε Επισης

Η εντυπωσιακή εμφάνισή του Κάραλη στη Σικελία
Τουλάχιστον με μία ώρα καθυστέρηση η έναρξη της αναμέτρησής του Τσιτσιπά με τον Μίλερ
Βαριά ήττα χωρίς Αντετοκούνμπο για τους Μπακς
ΛεΜπρόν και Μπρόνι Τζέιμς αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στην αναμέτρηση των Λέικερς με τους Σανς
Αναβλήθηκε ο αγώνας Τσιτσιπά-Μιλέρ στο Masters Σανγκάης
Πέθανε η κορυφαία Ιταλίδα τενίστρια και είδωλο του στυλ Λέα Περικόλι
Ο Κύπριος σκοπευτής Α.Βασιλείου πέτυχε κατοστάρι σε διεθνή αγώνα στο Παραλίμνι
Συνεχίζονται οι Μεσογειακοί και Παγκύπριοι Αγώνες Ανοικτής Κολύμβησης
Πένθος για τον Μίλτο Τεντόγλου-Πέθανε ο παππούς του
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη λαμπρή εκδήλωση στα γενέθλια του «Λέοντα»