Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην κορυφή με όπλα τις δύο πιο ακριβές πωλήσεις της ιστορίας του

Ο Ολυμπιακός έκανε εντυπωσιακή ρελάνς τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, ενισχύοντας σημαντικά τη μεσοεπιθετική γραμμή του με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να τον επαναφέρουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε με τον Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα.

Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" προσέθεσαν μία έξτρα λύση στην επίθεση με την απόκτηση του έμπειρου Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στην κορυφή όσο και πίσω από τον φορ. Ωστόσο, το.... κερασάκι στην τούρτα και ουσιαστικά η κίνηση που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους του Ολυμπιακού ήταν η επιστροφή του Ντανιέλ Ποντένσε.

Η ακριβότερη πώληση στην ιστορία

Ο Πορτογάλος εξτρέμ, που αφίχθη στην Ελλάδα το πρωί της Τρίτης (05/09), θα φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα ύστερα από 3,5 χρόνια στην Premier League για λογαριασμό της Γουλβς. Τον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε -την πρώτη φορά- με τον Ολυμπιακό μέτρησε 68 συμμετοχές με 13 γκολ και 14 ασίστ, αλλά και γενικότερα μία πάρα πολύ καλή παρουσία.

Γι' αυτό το λόγο οι "λύκοι" έκαναν τα πάντα για να τον αποκτήσουν, δαπανώντας 19.600.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2020 για να κάνουν "δικό" τους. Ουσιαστικά, ο Ποντένσε εξαργύρωσε ουσιαστικά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα, αποτελεί μέχρι και σήμερα την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Πάνω από 38 εκατ. ευρώ στα ταμεία

Ωστόσο, πέρα από τον Ποντένσε, στο ρόστερ των ερυθρολεύκων βρίσκεται και η δεύτερη ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο λόγος, προφανώς, για τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος έχει επιστρέψει στο Λιμάνι από το καλοκαίρι του 2022, έχοντας ως στόχο να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Όπως έκανε και τη σεζόν 2016-17, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η Λεβερκούζεν να προσφέρει 17.500.000 ευρώ και να τον μετατρέψει στη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του Ολυμπιακού, μέχρι ο Ποντένσε να σπάσει το ρεκόρ.

Οι εμφανίσεις του Ρέτσου τη φετινή σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές, αφού έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αποτελώντας ουσιαστικά τον ηγέτη στην αμυντική γραμμή, στο πλευρό του Νικολάς Φρέιρε

Όταν ο Ποντένσε θα βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο και πάρει φανέλα βασικού, τότε οι Πειραιώτες θα διαθέτουν δύο παίκτες στην ενδεκάδα που στο παρελθόν έφεραν στα ταμεία τους, μαζί με τα μπόνους, πάνω από 38.000.000 ευρώ. Και είναι, μάλιστα, ικανοί να φέρουν κι άλλα στο μέλλον, αφού ο Ποντένσε είναι μόλις 27 ετών και ο Ρέτσος 25.

Προς το παρόν, όμως, ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Και θέλει να το επιτύχει με Ρέτσο και Ποντένσε στο ρόστερ του.

Πηγή: sport24

Δειτε Επισης

Άρης: Έχει βγει κερδισμένος μέσα από τις συνεργασίες του με τους Σουηδούς
Ολυμπιακός: O Ολιβέιρα διεκδικεί θέση βασικού εναντίον του Αρη
Η ΑΕΚ κέρδισε τον Βόλο και έπιασε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην κορυφή Super League
ΒΙΝΤΕΟ: Η ΑΕΚ έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Μαρσιάλ
Πού είναι τα δρακόντεια μέτρα μέσα σε αυτό το βίντεο;
Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ