«Ίσως να είναι ο νέος Φέργκιουσον ο προπονητής της Ομόνοιας»-Τι ανέφερε ο Γιάνσον για Αυγουστή

Μετά την ήττα από τον Άρη, λήφθηκε η απόφαση για την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην Ομόνοια, με τον αθλητικό διευθυντή των πρασίνων Γέσπερ Γιάνσον να εύχεται όπως ο Τσέτελ Ρέχνταλ εξελιχθεί σε Φέργκιουσον της Ομόνοιας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ρέντκαλ σε νορβηγικό Μέσο ότι γίνονταν συζητήσεις εδώ και δύο εβδομάδες, o Γιάνσον ρωτήθηκε πότε πάρθηκε απόφαση για το διαζύγιο με τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Τέτοιες μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και όχι από ένα άτομα. Σαν επαγγελματίας φροντίζω να ακολουθώ την πρόοδο της ομάδας και την εξέλιξη της. Συνεχώς παρακολουθώ τι υπάρχει στην αγορά διαθέσιμο. Χρησιμοποίησα αυτή την περίοδο για να μάθω την Ομόνοια και να καταλάβω τι χρειάζεται. Η απόφαση ως απόφαση λήφθηκε μετά τον αγώνα με τον Άρη όμως και μετά το ΑΠΟΕΛ υπήρχε η απογοήτευση. Δεν είναι εύκολες αποφάσεις. Ανάλογα με την εξέλιξη της ομάδας λαμβάνονται οι αποφάσεις. Όλοι μαζί στην ομάδα αποφασίζουν και σύμφωνα με το που θέλουμε να φτάσουμε. Με τον Μπεργκ η Ομόνοια είχε μια δομή στον τρόπο που λειτουργούσε και αγωνιζόταν. Εκεί θέλουμε να οδηγηθούμε. Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί. Ο κόσμος είναι συναισθηματικός και όταν η ομάδα επιτίθεται είναι πάντα στο πλευρό της. Μισούν να βλέπουνε ότι η ομάδα τους φοβάται. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έγινε η αλλαγή. Ο νέος προπονητής έχει τα στοιχεία να κάνει τους παίκτες να νιώθουν αυτοπεποίθηση».

Αν όντως πιστεύει ο Γιάνσον πως ο κ. Ρέκνταλ είναι ο άνθρωπος που μπορεί να πετύχει μακροπρόθεσμα το πλάνο: «Όπως είπα τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου πρέπει να αναλύσουν το κομμάτι του ποδοσφαίρου, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ανθρώπους της ομάδας συλλογικά. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβεις την ταυτότητα της ομάδας και μετά να κάνεις το κομμάτι της στρατηγικής. Το πιο σημαντικό να είναι όλοι πιστοί στο πλάνο. Ίσως να είναι ο νέος Φέργκιουσον ο προπονητής μας, όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο αυτό. Λίγοι είναι που μένουν πιστοί στο πλάνο τους».

Δειτε Επισης

Η ΑΕΚ επικράτησε 5-0 του Ακρίτα Χλώρακας
ΒΙΝΤΕΟ: Γκολ ποίημα από τον Θεοφάνους της Ομόνοιας Κ16
Με τον αγώνα ΑΕΚ-Ακρίτας συνεχίζεται η Α' φάση Κυπέλλου Coca-Cola
Προανήγγειλε την μεταγραφή Γιοβετιτς η Ομόνοια
Σοκ με Γούλερι στην Ανόρθωση-Μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη χρονιά
Επίσημα στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου ο Σοφρώνης Αυγουστή
Πρώτη απώλεια για Πάφο, στραβοπάτημα για ΑΠΟΕΛ στην 5η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan
Πάτησε μπανανόφλουδα ο ΑΠΟΕΛ, «Χ» το ντέρμπι στην Πάφο-Με την ψυχή στο στόμα νίκησε ο Απόλλωνας
Μπηχτές Σίλας για πληρωμές στην Κύπρο-«Ήθελαν να μας βάλουν πρόστιμο και μας χρωστούσαν δύο μισθούς»
Ανακατεύει την τράπουλα ο Ντομίνγκες-Ψάχνει για το τρίποντο αλλά σκέφτεται και το παιχνίδι με την Σάμροκ