Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραγωγός σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Ένα ντοκιμαντέρ μιας ώρας και 48 λεπτών με τίτλο "Giannis: The Marvelous Journey". Το οποίο θα προβληθεί στις 19 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα Prime Video είναι η νέα κινηματογραφική δουλειά του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος επιστρέφει με τη ζωή της οικογένειάς του δυο χρόνια σχεδόν μετά την ταινία «RISE» της Disney.

Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ που αφορά την ζωή της οικογένειας Αντετοκούνμπο από τη Νιγηρία, στην Ελλάδα και από εκεί στην Αμερική και στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έχει γίνει από την Improbable Media, μία εταιρεία που δημιούργησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τον πρώην μπασκετμπολίστα και νυν αναλυτή του ESPN, Τζέι Γουίλιαμς.

Την σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανέλαβε η Ελληνοαμερικανίδα Κρίστεν Λάπας. «Η εμπειρία που απόκτησα με την ταινία RISE μας έδειξε τον δρόμο για το τι θέλουμε να κάνουμε στην Improbable Media. Το ντοκιμαντέρ είναι μια πολύ προσωπική ιστορία που είμαι ενθουσιασμένος να μοιραστώ με τον κόσμο» ανέφερε σχετικά ο Greek Freak.

Η επαφή του Έλληνα δυο φορές MVP του ΝΒΑ με τον Τζέι Γουίλιαμ έγινε μέσω του ατζέντη του Έλληνα πρωταθλητή, Άλεξ Σαράτση. Οι δυο τους συνομίλησαν αρκετά πριν καταλήξουν σε συμφωνία ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα του Sports Business Journal οι δυο συνεργάτες έχουν απίθανες προσωπικές ιστορίες.

Ο μεν Γιάννης ξέφυγε από την φτώχεια στην Ελλάδα και κατέκτησε το ΝΒΑ ενώ ο Γουίλιαμς είχε ένα τρομερό ατύχημα το 2003 με μηχανή που ουσιαστικά σταμάτησε την καριέρα του, αλλά τον έκανε σε έναν από τους πιο διάσημους αναλυτές του ESPN. «Επενδύουμε και οι δύο το όνομα και τη φήμη μας σε κάτι. Και θα κλιμακώσουμε τις επωνυμίες μας μαζί, συνεργαζόμενοι συλλογικά», ανέφερε ο Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η εταιρεία παραγωγής θα δραστηριοποιηθεί και στις εκδηλώσεις αλλά και σε τηλεοπτικές παραγωγές που δεν θα αφορούν μονάχα τον αθλητισμό. Ήδη η εταιρεία του Γιάννη έχει κάνει ένα μικρό νοτκιμαντέρ για την NIKE αλλά και το διαφημιστικό σποτ της Protergia στην Ελλάδα στο οποίο εμφανίζεται ο Αντετοκούνμπο.

Τέλος η εταιρεία του Γιάννη έχει κάνει και ένα μικρό ντοκιμαντέρ όπου συνεργάστηκε με το National Geographic. Το ντοκιμαντέρ αυτό διάρκειας 35 λεπτών κέρδισε και ένα EMMY και αφηγείται την ιστορία μεταναστών εργαζομένων σε εργοστάσιο που φτιάχνουν αμερικάνικες σημαίες στο Ουισκόνσιν.

Βέβαια η επιτυχία του εγχειρήματος με την εταιρεία παραγωγής δεν είναι σίγουρη για τον Αντετοκούνμπο και τον Γουίλιαμς μιας και περισσότεροι από 100 εν ενεργεία και συνταξιούχοι αθλητές έχουν τις δικές τους εταιρείες παραγωγής. Ήδη ο Γιάννης επεξεργάζεται το σενάριο μιας ταινίας ή ντοκιμαντέρ που θα αφορά το πρώτο του ταξίδι στην Νιγηρία χώρα καταγωγής των γονιών του.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)