«Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο τραυματισμό»

Οργή και έντονος προβληματισμός επικρατεί στον ΠΑΣΠ, μετά τη ρίψη κροτίδας στον αγώνα ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Γιώργου Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΠ, «οι επιθέσεις κατά των ποδοσφαιριστών εν ώρα αγώνων συνεχίζονται και δημιουργούν περισσότερη ανασφάλεια στους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Αποκορύφωμα των τελευταίων απαράδεκτων περιστατικών ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Παπαγεωργίου στον αγώνα Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ, που προκάλεσε και τη διακοπή της αναμέτρησης. Η κροτίδα που έπεσε δίπλα στον ποδοσφαιριστή, ενώ προθερμαινόταν, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο άτυχος ποδοσφαιριστής υπέστη πτώση ακοής στο δεξί αυτί. Ευτυχώς, που δεν είχαμε τα ίδια αποτελέσματα και στον αγώνα Ομόνοιας 29ης Μαΐου – Ανόρθωση, όπου κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έπεσε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο. Κύριοι, η κατάσταση έφτασε σε απροχώρητο σημείο. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε πλέον με ευχολόγια και χρειάζονται πράξεις».

Παράλληλα αναφέρεται πως, «το θέμα απασχόλησε χθες βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. και στο τραπέζι τέθηκαν διάφορες απόψεις, οι οποίες βρίσκονται υπό μελέτη. Η αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση με την ΚΟΠ (11:30) γίνεται ακόμη πιο επιτακτική μετά τα τελευταία συμβάντα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Π. θα παραθέσει ενώπιον της ηγεσίας της ΚΟΠ τις εισηγήσεις του και θα συζητήσουμε από κοινού τρόπους ώστε το κυπριακό ποδόσφαιρο να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΑ.Σ.Π. είχε συνάντηση χθες με τον κλάδο αστυνομικού σώματος της συντεχνίας «Ισότητα», κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν μέτρα και προτάσεις για αντιμετώπιση των φαινομένων βίας».

Ο ΠΑΣΠ σημειώνει πως, «βρισκόμαστε σε αναμονή για τον ορισμό συνάντησης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη και τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου».

Καταλήγοντας αναφέρεται ότι, «είναι αυτονόητο ότι η ευθύνη για την πάταξη της βίας βαραίνει το κράτος και επιτέλους χρειάζεται πολιτική βούληση για την επίλυσή του προβλήματος. Ως ΠΑ.Σ.Π. όμως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη επίθεση εναντίον κάποιου ποδοσφαιριστή για να αντιδράσουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο τραυματισμό μέλους μας για να προχωρήσουμε στη λήψη μέτρων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο τραυματισμό που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο. Όχι, κύριοι, δεν είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο. Ξεπεράσαμε και το σημείο μηδέν. Για ακόμη μία φορά καλούμε το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να πατάξει τον χουλιγκανισμό. Αυτοί οι λίγοι που βρίσκονται στην κερκίδα και προχωρούν σε έκνομες πράξεις, αφήνουν εκτεθειμένο το κράτος και τις αρχές του, καθώς και τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους. Φτάνει πια, κύριοι. Κάντε πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλήθηκε εκτάκτως στο Υπ. Δικαιοσύνης η ηγεσία της Αστυνομίας-Στο τραπέζι η αποχή παικτών μετά τα έκτροπα

Δειτε Επισης

Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης
Apollon Ladies και Λευκοθέα Λατσιών διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου
Έριξε οκτάρα στη Χέρενφεν του Λοΐζου η Αϊντχόφεν και έγραψε ιστορία