Φοιτητής μαθηματικών και... βιβλιοφάγος ο επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά

Ένας πολλά υποσχόμενος τενίστας και επίδοξος μαθηματικός είναι το επόμενο εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μελβούρνη.

Γεννημένος στο Βέλγιο από πατέρα Βέλγο και μητέρα Ιταλίδα, ο Λούκα Βαν Ας μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία όταν ήταν 3 ετών.

Άρχισε να παίζει τένις έναν χρόνο αργότερα σε tennis club που ήταν δίπλα στο σπίτι του στο Εξ αν Προβάνς και μόλις έγινε 12 πήγε στο Πουατιέ για να ακολουθήσει το τενιστικό πρόγραμμα "Pole France".

Όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποιούσε τη μεγαλύτερη πορεία του στο Roland Garros το 2021, ο Βαν Ας «έλαμπε» στο τουρνουά των juniors, όπου αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας στον τελικό του καλού του φίλου Αρτούρ Φις.

Τα δύο αυτά τα παιδιά είναι μαζί με τον Αμερικανό Άλεξ Μίκελσεν οι τρεις μοναδικοί τενίστες κάτω των 20 ετών που βρίσκονται τώρα στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Super League παίζει στη Stoiximan με αμέτρητες επιλογές, 0% γκανιότα*, bet builder και ενισχυμένες αποδόσεις! *Όροι & προϋποθέσεις

Ο Βας Ας, συγκεκριμένα, έκανε την πρώτη του είσοδο πέρυσι τον Απρίλιο, όταν κατέκτησε στο Σαν Ρέμο τον τρίτο Challenger τίτλο του. Σημειώστε ότι από το 2016 οι μόνοι παίκτες που έχουν κερδίσει τουλάχιστον τρία τρόπαια αυτού του επιπέδου πριν κλείσουν τα 19 τους χρόνια είναι οι Κάρλος Αλκαράθ, Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, Γιάνικ Σίνερ και Χόλγκερ Ρούνε! Ο Στέφανος, μάλιστα, πήρε μια γεύση από τον Γάλλο πέρυσι στο Wimbledon, όπου Βαν Ας και Φις νίκησαν εκείνον και τον αδερφό του στον πρώτο γύρο του διπλού.

Παρά τις μεγάλες απαιτήσεις του tour, ο 19χρονος τενίστας βρίσκει χρόνο όχι μόνο για να διαβάζει βιβλία, αλλά και να σπουδάζει μαθηματικά (διαδικτυακά) στο Dauphine University του Παρισιού. «Δεν είναι εύκολο να σπουδάζεις, αλλά προσπαθώ να βρίσκω χρόνο όταν είμαι στο Παρίσι και προπονούμαι», είπε σχετικά στην ιστοσελίδα του Australian Open ο νεαρός Γάλλος. «Όταν είμαι στα τουρνουά είναι δύσκολο, διότι όταν αγωνίζεσαι σε ματς οι μέρες είναι πολύ μεγάλες, όμως μελετάω πολύ όταν είμαι στο Παρίσι. Πάντα μου άρεσαν τα μαθηματικά και απλά ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου».

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε τον πρώτο του major τίτλο το 2003 όταν ο Βαν Ας δεν είχε καν γεννηθεί, όμως ο Ελβετός θρύλος είναι το είδωλο του Λούκα. «Λυπάμαι που δεν παίζει πια, αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να τον γνωρίσω», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο ύψους 1.78 παίκτης. «Είδα το τελευταίο του ματς και ήταν πολύ συγκινητικό».

Με τη νίκη του επί του Λορέντζο Μουζέτι ο Νο.79 τενίστας στον κόσμο πέρασε για πρώτη φορά σε τρίτο γύρο Grand Slam και τώρα βλέπει ακόμα πιο μακριά. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολη η αποστολή του Τσιτσιπά, ωστόσο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι το φαβορί για την πρόκριση και έχει την ευκαιρία να μπει για άλλη μια φορά στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open...

Ο αγώνας θα γίνει αύριο (19/1).

Δειτε Επισης

Ο δρομέας που τερμάτισε τελευταίος στον Μαραθώνιο του Βερολίνου την Κυριακή, έγραψε ιστορία
«Από τις πιο σημαντικές εμπειρίες να είμαι ο πρώτος μαύρος σημαιοφόρος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς»
Πέθανε ο παλαίμαχος ΝΒΑer και Hall of Famer Ντικέμπε Μουτόμπο
Σοκ με Γούλερι στην Ανόρθωση-Μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη χρονιά
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός ταξί αναγνώρισε τον Καραλή στο Μπαλί και ο «Μανόλο» ενθουσιάστηκε
ΒΙΝΤΕΟ: Τσιρλίντερ της ομάδας του Όμπερν στο NFL «κατεδάφισε» παίχτη της αντίπαλης ομάδας
Πάτησε μπανανόφλουδα ο ΑΠΟΕΛ, «Χ» το ντέρμπι στην Πάφο-Με την ψυχή στο στόμα νίκησε ο Απόλλωνας