Τελικά συνελήφθη λάθος άτομο για την ρίψη κροτίδας στο Αμμόχωστος;

Μεγάλη συζήτηση έφερε η ρίψη κροτίδας εντός αγωνιστικού χώρου στο Αμμόχωστος, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Σαλαμίνας και ΑΠΟΕΛ, έπειτα από την οποία ήρθε η διακοπή, ενώ τις επόμενες ημέρες λήφθηκε η απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε παιχνίδια εκτός έδρας, μεγάλη συζήτηση όμως έφερε και το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος ο 22χρονος που είχε συλληφθεί.

Στις 18 Ιανουαρίου, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει επίσημα τη σύλληψη του 22χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την κράτηση του για δύο ημέρες. Ωστόσο, 24 ώρες μετά, ανακοινώθηκε πως ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς, γεγονός που δημιούργησε ερωτήματα, καθώς σε άλλες περιπτώσεις η Αστυνομία, δεδομένου πως υπάρχει μαρτυρία, προχωρεί στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης.

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης πως αφέθηκε ελεύθερος, το φως της δημοσιότητας άρχισαν να βλέπουν πληροφορίες, πως ο 22χρονος δεν βρισκόταν στο γήπεδο και παρουσίασε άλλοθι, εξού και αφέθηκε ελεύθερος. Πληροφορίες, τις οποίες κλήθηκε να απαντήσει η Αστυνομία, η οποία από την πλευρά της, αρκέστηκε να αναφέρει πως εναντίον του 22χρονου δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία που να δικαιολογεί την περαιτέρω κράτησή του από τις Αρχές.

Με βάση τις εξελίξεις και εάν όντως ο 22χρονος δεν βρισκόταν στο γήπεδο, πέραν των ερωτημάτων που εγείρονται με την κάρτα φιλάθλου και τα προβλήματα που υπάρχουν, που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και αποτελούν παραδεκτό γεγονός, η Αστυνομία καλείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν οι πληροφορίες που θέλουν τον νεαρό να μην βρισκόταν στο γήπεδο, ισχύουν. Από εκεί και πέρα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα, στη βάση ποιας μαρτυρίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από Δικαστή και στη συνέχεια στη βάση ποιας μαρτυρίας το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του, εάν δεν εξακριβώθηκε πριν από όλα αυτά, εάν ο ύποπτος βρισκόταν ή όχι στο γήπεδο.

Είναι για αυτό το λόγο, που η Αστυνομία, που ήδη βρίσκεται εκτεθειμένη και δέχεται έντονες επικρίσεις για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την κατάσταση, καλείται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις ως προς τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του νεαρού και ως προς τους λόγους που αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα όμως, η Αστυνομία, αν και το έργο της κρίνεται δύσκολο, καλείται να εντοπίσει τον νεαρό που έριξε την κροτίδα και να εξιχνιάσει την υπόθεση, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται, ενώ σε μια προσπάθεια να συλλεχθούν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του, υπενθυμίζεται πως έδωσε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του αναζητούμενου προσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγνωστοι βανδάλισαν το οίκημα της ΚΟΠ-Στο σημείο Αστυνομία

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17
Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»