Καδρώστε αυτή τη φωτογραφία Κύριοι αρμόδιοι αναρμόδιοι...

Είναι στιγμές που οι λέξεις και τα λόγια είναι τόσο φτωχά να περιγράψουν τα συναισθήματα και την απέχθεια που νιώθει ο αγνός φίλαθλος για την κατάσταση στην οποία περιήλθε αυτό το κράτος και γενικότερα αυτή η χώρα, που μπορεί να το κάνει μια φωτογραφία από μόνη της.

Ένα καρέ από τους φωτορεπόρτερ του σταδίου ΑλφαΜέγα, που δείχνει δύο παιδιά έντρομα να θέλουν και να προσπαθούν να ξεφύγουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται είναι το επιστέγασμα των όσων συμβάινουν εντός γηπέδων τα τελευταία, πολλά, χρόνια και κανείς δεν είναι τόσο δυνατός για να τα αποτρέψει. Κράτος, υπουργοί, Αστυνομία, διοικήσεις, απλός κόσμος. Κανείς, μα κανείς δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει κάποιες δεκάδες που κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Untitled_design10.width-1024

Αυτή η φωτογραφία, ας καδρωθεί στο Προεδρικό, ή στο γραφείο του Αρχηγού Αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης ή ακόμα και στα γραφεία των ποδοσφαιρικών ομάδων, να την βλέπουν κάθε πρωί για να θυμούνται πως αν δεν λύσουν το πρόβλημα θα θρηνήσουμε θύματα και θα κλαίμε πάνω από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η Αστυνομία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια»-Όποτε θέλουν, όπως θέλουν και όπου θέλουν...

Αυτό το κοριτσάκι που βλέπει τη φωτοβολίδα να σκάει δίπλα του και τρέχει να σωθεί ή αυτό το αγοράκι λίγο πιο πάνω που έχει την ίδια εικόνα, πως θα ξεπεράσει αυτό το φόβο, πως θα ξαναπάει γήπεδο και με ποια πρότυπα θα μεγαλώσει; Η μάνα που προσπαθεί να συγκρατήσει το παιδί την ώρα που έντρομο το βάζει στα πόδια, πως θα πείσει ξανά το παιδί της να πάει στο γήπεδο για να δει την αγαπημένη του ομάδα; To τρίτο παιδάκι που κρύβεται στην αγκαλιά του πατέρα του τι να σκέφτεται άραγε; Διαλύσαμε την επόμενη γενιά και την μεθεπόμενη, γιατί είμαστε ανίκανοι να ελέγξουμε τη σημερινή γενιά.

Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών και κανένας δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του εκτός χορού για όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ πριν την έναρξη του ντέρμπι της Λεμεσού, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, που δεν ξεκίνησε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρέ καρέ η εισβολή των οπαδών στο Άλφαμεγα-Πέρασε μεγάλος αριθμός φωτοβολίδων και κροτίδων στο γήπεδο

Για παράδειγμα το κράτος που για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε μικρό απέναντι στους χούλιγκαν και αναπόφευκτα φέρει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες του ή η Αστυνομία που έτρεξε να δηλώσει ότι έγιναν όλοι εκείνοι οι ελέγχοι που χρειαζόταν και πως τα «υλικά» μπαίνουν στο γήπεδο με άλλους τρόπους.

Πραγματικά, ας σταθούν όλοι αυτοί μπροστά σε αυτά τα μικρά παιδιά κι ας τους πουν ότι δεν φταίνε που φτάσαμε σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή τους. Και στο κάτω κάτω, αν έχουν άλλους τρόπους να περνούν στο γήπεδο φωτοβολίδες και κροτίδες, μπορούν να περάσουν και βόμβες και όπλα, άρα τι θα γίνει όταν σκοτωθεί κάποιος; Θα πούμε ότι κάναμε τους ελέγχους και δεν βρήκαμε τίποτα; Ή θα συζητάμε τι μέτρα πρέπει να πάρουμε για να λύσουμε το πρόβλημα;

Άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε οι διοικήσεις των ομάδων που πολλές φορές διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού τους λίγους προσφέροντάς τους εισιτήρια για να έχει η ομάδα τους στήριξη στο γήπεδο. Μόλις προχθές, ένας οπαδός μιας εκ των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων είχε στείλει μήνυμα σε αθλητική εκπομπή, διαμαρτυρόμενος ότι δεν βρήκε εισιτήριο για το παιχνίδι, παρότι πηγαίνει ανελλιπώς στο γήπεδο από το 1999 και έχει εισιτήριο διαρκείας από το 2003, αλλά δεν ανήκε στους «προνομιούχους» που βρήκαν ένα μαγικό χαρτάκι για το ντέρμπι. Αυτό δείχνει εμμέσως πλην σαφώς που εστιάζουν οι ομάδες για να παραχωρήσουν τα εισιτήρια. Θα πει κάποιος μα ακόμη και να δίνονταν λιγότερα εισιτήρια στα οργανωμένα σύνολα, αυτοί οι 20 ή 30 πάλι θα ήταν μέσα στο γήπεδο και πάλι θα έκαναν τα ίδια. Ναι, αλλά όταν ο όχλος είναι μικρότερος, οι αρμόδιοι μπορούν πιο εύκολα να τον ελέγξουν και να τον ανακόψουν.

Ντράπηκε λοιπόν η ντροπή για όλους μας, ας τελειώνουμε με οποιοδήποτε τρόπο με αυτές τις καταστάσεις. Το θέλουμε όμως ή απλά το «θέλουμε» στα λόγια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προκρίθηκε η αλητεία, αποκλείστηκε η Αστυνομία...

Δειτε Επισης

Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»