Η χαρτοπετσέτα με την οποία ο Μέσι δεσμεύτηκε στην Μπάρτσα θα βγει σε δημοπρασία

Η διάσημη ιστορία της... χαρτοπετσέτας με την οποία ο Λιονέλ Μέσι δεσμεύτηκε στην Μπαρτσελόνα αναβιώνει καθώς το ιδιότυπο «έγγραφο» θα βγει σε δημοπρασία!Σύμφωνα με τον Joan Josep Pallàs της «La Vanguardia», η περίφημη χαρτοπετσέτα στην οποία ο Λίο συμφώνησε να ενταχθεί στην Μπαρτσελόνα, στις 14 Δεκεμβρίου 2000, όταν ήταν 13 ετών, θα δημοπρατηθεί από τον Bonhams, μια διάσημη βρετανική εταιρεία, μεταξύ 18 και 27 Μαρτίου.

Η τιμή πώλησης εκτιμάται μεταξύ περίπου 350.000 ευρώ και 585.000 ευρώ.

Το έγγραφο βρίσκεται σε χρηματοκιβώτιο από τότε που το φύλαγε ο Οράσιο Γκατσιόλι, τότε εκπρόσωπος του Λέο Μέσι και υπέγραψε την χαρτοπετσέτα με τον Κάρλες Ρεξάχ, ο οποίος διετέλεσε τεχνικός γραμματέας της Μπάρτσα, και τον Ζοζέπ Μαρία Μινγκέλα.

Ανακάλυψε το νεαρό αστέρι και τον πρότεινε στον σύλλογο της Μπάρτσα, αναλαμβάνοντας μάλιστα τη συντήρηση του Λίο και του πατέρα του Χόρχε από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι να εγκατασταθούν τελικά στη Βαρκελώνη. Αν και ο Γκατσιόλι είχε δηλώσει ότι θα έδινε τον συμβολικό θησαυρό στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, ήταν αυτός που τον προσέφερε στον οίκο δημοπρασιών. Η χαρτοπετσέτα υπογράφηκε σε ένα γεύμα στο «La Reial Societat de Tennis Pompeia», στο Montjuïc.

Το κείμενο που έγραψε ο Κάρλες Ρεξάχ με μελάνι μπλε στυλό είναι το εξής: «Στη Βαρκελώνη, στις 14 Δεκεμβρίου 2000 και παρουσία των κυρίων Μινγκέλα και Οράσιο, ο Κάρλες Ρεξάχ, τεχνικός γραμματέας της Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται με δική του ευθύνη και παρά τις απόψεις κάποιων κατά της υπογραφής του παίκτη Λιονέλ Μέσι, εφόσον παραμείνουμε εντός των συμφωνηθέντων ποσών». Όλοι οι αναφερόμενοι υπέγραψαν με τον τρόπο αυτό πιστοποιώντας την ανεπίσημη δέσμευση.

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Μαδρίτης, στο 1-1 το Ατλέτικο - Ρεάλ
Μυθική Τότεναμ έριξε τρία γκολ στη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ-Παραπαίουν οι Κόκκινοι Διάβολοι
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος ο Μέσι-Εξύβρισε χυδαία τον διαιτητή
Ανίκητος ο Διούδης-Απέκρουσε δύο πέναλτι στην Τουρκία
Αμυντικός έσωσε σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή αλά Karate Kid
Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Λέμαν-Συνελήφθη μεθυσμένος, καταδικάστηκε και τώρα... χωρίζει
Γκολ ο Σφιντέρσκι, γκολάρα ο Μέσι και η ευκαιρία της χρονιάς από Σουάρες στην γκέλα της Ίντερ Μαϊάμι
Λήξη συναγερμού με Κέιν-Προλαβαίνει τον αγώνα με την Άστον Βίλα
Έριξε ξεγυρισμένη πεντάρα και περιμένει η Μπενφίκα
Συντριβή για την Μπαρτσελόνα στο κάστρο της Παμπλόνα