Η Ρεάλ πήρε το... ματς του αιώνα, 130-126 την Εφές στην 4η παράταση

Απίστευτο, μοναδικό, καταπληκτικό, ανεπανάληπτο! Ή απλώς το... ματς του αιώνα στη Euroleague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί της Αναντολού Εφές με 130-126 στην τέταρτη παράταση στο Wizink Center (ρεκόρ όλων των εποχών), μετά από έναν αγώνα γεμάτο από ρεκόρ, που βρήκε νικήτρια την επτάψυχη «βασίλισσα» να φτάνει στην 17η νίκη της σε 19 αγωνιστικές. Την ίδια ώρα η τρομερή Αναντολού που έπαιξε ξανά με ελλείψεις, άγγιξε το μεγάλο διπλό, έχασε δύο φορές την ευκαιρία με τον Σέιν Λάρκιν να πάρει τη νίκη στην παράταση και είδε το δικό της ρεκόρ να υποχωρεί στο 7-12.

Η Ρεάλ φάνηκε να παίρνει ένα καλό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον Μούσα, όμως και η Αναντολού είχε τον Λάρκιν σε μεγάλη βραδιά. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Καμπάτσο έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στη Ρεάλ, ενώ το ίδιο έγινε και απ’ την άλλη πλευρά με τον Λάρκιν στη δεύτερη και τρίτη παράταση Στο φινάλε της δεύτερης παράτασης μάλιστα, η τουρκική ομάδα έχασε προβάδισμα 9 πόντων στο τέλος και το 93-102, έγινε 102-102, με τον Χεζόνια να ισοφαρίζει σε νεκρό χρόνο.

Στην τρίτη παράταση ο Ταβάρες ισοφάρισε σε 111-111 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον Λάρκιν να αστοχεί στο τελευταίο σουτ. Η εξουθενωμένη από δυνάμεις και λύσεις Αναντολού δεν άντεξε άλλο, η Ρεάλ πήρε πολύτιμους πόντους απ’ τους Μούσα, Χεζόνια και Καμπάτσο και στο τέλος έφτασε στη μεγάλη νίκη με 130-126.

Στους 40 πόντους σταμάτησε ο Μούσα, την ώρα που ο Χεζόνια πρόσθεσε 31 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Καμπάτσο 25 με 11 ασίστ και ο Ταβάρες 20 με 12 ριμπάουντ. Ο Σέιν Λάρκιν (που έπαιξε 53 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, καταγράφοντας ρεκόρ στην Euroleague) είχε 32 πόντους και 9 ασίστ, αλλά ήταν δύο φορές «μοιραίος» για την τουρκική ομάδα. Στους 21 πόντους ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τόμπσον, ενώ 15 είχε ο Ντάουμ και 14 ο Οτούρου.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 38-36, 64-61, 81-81, 91-91 α’ παρ., 102-102 β’ παρ., 111-111 γ’ παρ., 130-126 δ’ πάρ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπας στους Λέικερς, πουλάνε τις μετοχές τους
Ισχυρό φαβορί η Αθήνα και το ΟΑΚΑ για να φιλοξενήσουν το Final Four της Euroleague την επόμενη σεζόν
Έτοιμο το Σπύρος Κυπριανού να φιλοξενήσει το EuroBasket-«Μέρα ορόσημο και σταθμός για τον αθλητισμό»
Από το Βερολίνο ξεκινάει η φετινή αγωνιστική χρονιά της Καρολίνας Πελενδρίτου
Eπιβλητική η Φενέρ έκανε το 1-0 κόντρα στην Μπεσίκτας στον δρόμο για το triple-crown
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να πει ότι θέλει να είναι στους Μπακς»
Σύσκεψη κορυφής με Αταμάν προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Παράσταση για έναν ρόλο στο Παρίσι, φανταστικός και πάλι ο Σορτς που διέλυσε τη Μονακό
Οι παίκτες της Βίρτους Μπολόνια πήραν με βιντεοκλήση τον Πολονάρα για να του αφιερώσουν τον τίτλο
Η Βίρτους έκανε το 3-0 με μυθικό Σενγκέλια και αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Πολονάρα