ΒΙΝΤΕΟ: Πήρε το λεμεσιανό ντέρμπι ο Απόλλωνας και επέστρεψε στις νίκες

Ο Απόλλωνας ήταν ο μεγάλος νικητής του λεμεσιανού ντέρμπι, που διεξήχθη στο στάδιο Άλφαμεγα, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta.

Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν τρίτη σερί ήττα και παρέμειναν στην 9η θέση και τους 19 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο Απόλλωνας βρίσκεται στην 7η θέση με 29 βαθμούς, ένα πιο λίγο από την 6η ΑΕΚ.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού είχαν την υπεροχή και ήταν καλύτερη από την ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις νίκες και να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο 11' ο Απόλλωνας άνοιξε το με εύστοχη κεφαλιά του Μαλεκκίδη. Ο Ντεγοέστ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα από την άμυνα της ΑΕΛ και μετά από σέντρα ο Μαλεκκίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γαλαζοκιτρίνων της Λεμεσού.

Στο 43' η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Μακρή. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ του Μεντόζα, ο Κύπριος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Γερολέμου έδωσε στον Φραντζή, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Λέουβενμπεργκ και ισοφάρισε για την ΑΕΛ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκες με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολιβέιρα και έδωσε ξανά προβάδισμα στον Απόλλωνα.

Στο 65' οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, έφθασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Μακρής με σουτ υποχρέωσε τον Λέουβενμπεργκ σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 48' ο Απόλλωνας διπλασίασε το προβάδισμα του. Ο Γάλλος άσος έφυγε στην αντεπίθεση και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μορέιρα και σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας της Λεμεσού στο ντέρμπι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΛ (Τόνι Κόσκελα): Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Ντεγοέστ (49′ Σωτηρίου), Ντζάλμα, Μεντόγεβιτς, Γερολέμου (61′ Κα). Μεντόσα (74′), Σέρνιτς (74′ Mόρσει), Μορέιρα (46′ Παπαφώτης), Μακρής.

Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Εκπολό, Σέλβικ, Μαλεκκίδης, Τέκιε, Χ. Kυριάκου (83′ Ποντικός), Κοστάκε, Βαλμπουενά (90’+1 Άδωνη), Μάρκες (90’+1 Βάργκα), Κρμέντσικ (76′ Πέρετζ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας