Τα βρετανικά ΜΜΕ αποθέωσαν την Ελλάδα για τη μεγαλειώδη της νίκη στο Γουέμπλεϊ-«Εξευτέλισαν την Αγγλία»

Με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια περιέγραψαν τα βρετανικά ΜΜΕ την τεράστια νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ στο υπό το πέπλο του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η «γαλανόλευκη» έκανε μια απίστευτη εμφάνιση στο Λονδίνο για να φτάσουν στην παρθενική νίκη της Ελλάδας κόντρα στα «τρία λιοντάρια», αναγκάζοντας τους Βρετανούς να βγάλουν το καπέλο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του, ενώ την ίδια στιγμή άσκησαν σκληρότατη κριτική στον υπηρεσιακό προπονητή της Αγγλίας, Λι Κάρσλεϊ.

Από το 2004 οι Άγγλοι εκφράζονταν ειρωνικά για την Ελλάδα κατακρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόταν και έφτασε στην κατάκτηση του Euro. Τότε η Αγγλία είχε για μια ακόμα φορά ελπίδες κατάκτησης έχοντας μια από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας της, όμως αποκλείστηκαν από τους Πορτογάλους και εν τέλει το τρόπαιο κατέληξε στην Ελλάδα. Για χρόνια, η Ελλάδα παρουσιάζεται από τα βρετανικά Μέσα ως «η χειρότερη ομάδα που πήρε ποτέ το Euro». Έτσι, τα εγκωμιαστικά σχόλια που καταγράφηκαν χθες από τους Άγγλους αποκτούν μεγαλύτερη αξία.

Η σκληρή Telegraph
Πέραν της «Guardian», που αποθέωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το ότι το αποτέλεσμα δεν ευνόησε τα Τρία Λιοντάρια, τα μέσα ενημέρωσης του Νησιού έκαναν πρώτο θέμα το ιστορικό μας διπλό για το UEFA Nations League.

Οι  Άγγλοι δεν φοβούνται να ασκήσουν σκληρότατη κριτική στην ίδια τους την εθνική ομάδα και η Telegraph δεν... κρατήθηκε. «Η μυστηριώδης σύνθεση του Λι Κάρσλεϊ εξευτελίστηκε στο Γουέμπλεϊ από την Ελλάδα», έγραψε για τον αγώνα.
«Times» έκαναν λόγο για μία «χαοτική» και «ταπεινωμένη» Αγγλία, της οποίας υπερτερούσαν οι Έλληνες που απέτισαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο διεθνή τους.

«Ο Βαγγέλης Παυλίδης χτύπησε δύο φορές στο ''Γουέμπλεϊ'' κι έσβησε τις ελπίδες του Λι Κάρσλεϊ να γίνει προπονητής», ανέφερε το Sky Sports, ασκώντας δριμεία κριτική στον ομοσπονδιακό των Άγγλων, κάτι το οποίο έκανε και η «Telegraph», που μίλησε για μία από τις πιο ταπεινωτικές βραδιές στο ποδόσφαιρο της Μεγάλης Βρετανίας.


Η «Athletic» έθιξε το θέμα της αμυντικής ολιγωρίας του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος, πράγμα που οδήγησε σε μία ήττα που έκανε τον Κάρσλεϊ να... ξυπνήσει και να δει ότι μάλλον δεν προσέγγισε σωστά το ματς.

Τέλος, το «BBC» με τον λακωνικό τίτλο «Η Ελλάδα έδωσε την ψυχή της για τον Μπάλντοκ», συνόψισε όλα όσα χρειάζονταν να ειπωθούν για το παιχνίδι που πλέον πέρασε στην ιστορία για την Εθνική μας ομάδα.

Δειτε Επισης

Τα βρετανικά ΜΜΕ αποθέωσαν την Ελλάδα για τη μεγαλειώδη της νίκη στο Γουέμπλεϊ-«Εξευτέλισαν την Αγγλία»
Απαρηγόρητος ο Χέντερσον: Καθόταν μόνος στην ενός λεπτού σιγή για τον Μπάλντοκ
Η Συγκλονιστική ομιλία του Τάσου Μπακασέτα «Ο Μπάλντοκ να είναι το παράδειγμά μας»
Γιοβάνοβιτς: «Μία μαύρη μέρα με λίγο φως από αυτήν την εμφάνιση, ο Μπάλντοκ θα είναι πάντα μαζί μας»
Συγκινητικές στιγμές μετά το τέλος του αγώνα, οι Έλληνες διεθνείς πήγαν στην εξέδρα και έβαλαν τα κλάματα
Στόουνς: «Μας πίεσαν πολύ, δυσκολευτήκαμε να παίξουμε το συνηθισμένο μας ποδόσφαιρο»
Αγγλία-Ελλάδα: Ο Guardian αποθέωσε τη «γαλανόλευκη» - «Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη»
Συντετριμμένος με το θάνατο του Μπάλντοκ ο Μπακασέτας έβαλε τα κλάματα μόλις τελείωσε ο αγώνας
Ραγίζουν καρδιές η σύντροφος και η οικογένειά του Μπάλντοκ- «Σε περιμέναμε για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του γιου σου»
Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ-Κέρδισαν την Αγγλία 2-1, το πήραν για τον Μπαλντοκ