UEFA: Τιμωρία σε Λάτσιο και Ατλέτικο για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών τους

Η Λάτσιο και η Ατλέτικο Μαδρίτης τιμωρήθηκαν για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανακοίνωσε την Παρασκευή η UEFA.

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είπε ότι δύο τομείς Curva Nord (48 και 49) του γηπέδου της Λάτσιο θα κλείσουν για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ιταλικής ομάδας για το Europa League, που είναι προγραμματισμένος εναντίον της Πόρτο στις 7 Νοεμβρίου, μετά τη ρατσιστική συμπεριφορά ορισμένων οπαδών στην νίκη των «Λατσιάλι» επί της Νις με 4-1 την περασμένη εβδομάδα.

Στην Λάτσιο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο €45.000 για την παράβαση, ενώ τιμωρήθηκε με ένα επιπλέον μερικό κλείσιμο του γηπέδου για ένα παιχνίδι. «Το εν λόγω μερικό κλείσιμο του γηπέδου αναστέλλεται κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής περιόδου ενός έτους», δήλωσε η UEFA.

Στην Ατλέτικο επιβλήθηκε πρόστιμο €30.000, ενώ έλαβε απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς της για ένα ματς με αναστολή. Η περίοδος αναστολής είναι ενός έτους.

Οι οπαδοί της Ατλέτικο έδειξαν «ρατσιστική/μεροληπτική» συμπεριφορά στην ήττα της ομάδας με 4-0 από την Μπενφίκα για το Champions League την περασμένη εβδομάδα.

Η Άντερλεχτ έλαβε επίσης απαγόρευση πώλησης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους οπαδούς της για τον αγώνα της στο Europa League κόντρα στην RFS στη Λετονία στις 7 Νοεμβρίου, αφού η UEFA αποφάσισε να επιβάλει «το πειθαρχικό μέτρο που επιβλήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 για άναμμα πυροτεχνημάτων, ρίψη αντικειμένων, πράξεις ζημιάς και αναστάτωση του πλήθους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

UEFA: Τιμωρία σε Λάτσιο και Ατλέτικο για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών τους
Ρεάλ Μαδρίτης: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Καρβαχάλ
Ο Ρόι Κιν τα «έχωσε» στους Άγγλους για το 1-0 του Παυλίδη: «Είστε σοβαροί; Κάποιος να κάνει ένα τάκλιν»
Κιλιάν Μπαπέ: Έγινε... τσακωτός σε νυχτερινό κλαμπ της Στοκχόλμης, όσο παιζόταν το Ισραήλ - Γαλλία
Πήγε... καλά η πρόβλεψη του Σίρερ - «Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, εύκολη νίκη»
Φίλαθλοι της Σέφιλντ αφήνουν λουλούδια έξω από το γήπεδο της ομάδας στη μνήμη του Μπάλντοκ
Ζιντάν για Ινιέστα: Αγαπάμε το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτών των παικτών
Λίβερπουλ: Ο Μαρμούς στη λίστα των Reds
Μπεν Γεντέρ: Κατηγορείται για ψυχολογική βία από τη σύζυγο του
Κλοπ, η μεγάλη επιστροφή: Αναλαμβάνει επικεφαλής ποδοσφαίρου στις ομάδες της Red Bull