Σε μια συγκινητική τελετή αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ οι συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική

Για το ταξίδι προς την τελευταία του κατοικία ξεκίνησε απόψε ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Η σορός του πρόωρα χαμένου υποδοσφαιριστή, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία μόλις 31 ετών, σκορπίζοντας παγκόσμια, άφατη θλίψη, μεταφέρθηκε αεροπορικώς, συνοδευόμενη από τα μέλη της οικογένειάς του, προς την Αγγλία, όπου θα πραγματοποιηθεί, στις 30 Οκτωβρίου, η κηδεία του.

«Όλη η Ελλάδα σε αποχαιρετά» έγραφε το μεγάλο, ολάνθιστο, στα χρώματα της γαλανόλευκης στεφάνι, σε σχήμα καρδιάς, έξω από την αίθουσα πολιτικών κηδειών του Α’ Νεκροταφείου. Εκεί, κατά τη διάρκεια μιας άρτιας οργανωμένης, σεμνής, γεμάτης αγάπη και σεβασμό ιδιωτικής τελετής, ειπώθηκε, χθες το πρωί, το στερνό ελληνικό αντίο στον αθλητή, για τον χαμό του οποίου έκλαψε ολόκληρη η Ελλάδα και όχι μόνον.

baldock-kideia

Συντετριμμένοι οι συμπαίκτες του από την Εθνική Ελλάδος και τον Παναθηναϊκό, μαζί με παράγοντες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΕΠΟ, περίπου 30 άτομα συνολικά, αποχαιρέτησαν τον συμπαίκτη, τον φίλο που ήρθε πριν λίγους μόλις μήνες στη χώρα μας, με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά το χαμόγελό του έσβησε ξαφνικά προκαλώντας παγκόσμιο σοκ και βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, την σύζυγό του και το μόλις 1 έτους αγοράκι του που δεν πρόλαβε να χαρεί.

Βουβός ο πόνος για όλους μιας και δεν μπορούν ακόμη, τόσες ημέρες μετά τον τραγικό χαμό του, να συνειδητοποιήσουν πως ο Τζορτζ, το σεμνό και χαμογελαστό αυτό παιδί, είχε μια τόσο σκληρή και άδικη μοίρα, με τους τίτλους τέλους της σύντομης ζωής του, να πέφτουν, σαν σε αρχαία τραγωδία, στον τόπο της Ελληνίδας γιαγιάς του.

baldock-kideia1

Σε ένα βαθιά συγκινητικό, σύντομο τελετουργικό οι αθλητές εναπόθεσαν τα τελευταία τους «δώρα» στην σορό του Τζορτζ μαζί με την υπόσχεση πως θα διατηρήσουν τη μνήμη του για πάντα ζωντανή: πρώτα τη σημαία και τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι έπειτα τη φανέλα της Εθνικής με το νούμερο 2, η οποία έφερε τις υπογραφές όλων των παιχτών, για να σκεπάσουν, αμέσως μετά, το φέρετρό του με την ελληνική σημαία ως ύψιστη ένδειξης τιμής.

Αυτή ήταν η στερνή, θερμή αγκαλιά που δέχτηκε από τους συμπαίκτες του, μια αγκαλιά που αντιπροσώπευε ολόκληρη την Ελλάδα, τη χώρα που έμελλε να αφήσει, τόσο πρόωρα, την τελευταία του πνοή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

La Liga, Μπαρτσελόνα – Θέλτα 4-3: Απίθανη ανατροπή τίτλου στο 90’+8’
Στο πλάι του Φλικ η Μπαρτσελόνα: «Το επιβαρυμένο πρόγραμμα είναι εις βάρος των πραγματικών αστέρων»
Η απάντηση του Τσάμπι Αλόνσο στις φήμες για την Ρεάλ Μαδρίτης-«Δεν μιλάω για εικασίες»
Πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 7πλάσια περιουσία από τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Καρέτσας: «Δεν σκοπεύω να φύγω ακόμη από την Γκενκ»
Γκουαρντιόλα: «Δεν είναι κακό να αγωνιζόμαστε για την πρόκριση στο Champions League»
Λύγισε τη Ναντ και καθάρισε με τη σωτηρία η Ρεν
Διαθέσιμος για 65-70 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι ο Γκιόκερες
Ο απολογισμός του Κοστίνια για τη πρώτη του σεζόν είχε θετικότατο πρόσημο
Premier League - 33η αγωνιστική: Ο κλοιός σφίγγει και ο χρόνος της Τσέλσι λιγοστεύει