Επιστολή Πετρίδη στον Υπουργό Δικαιοσύνης για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Τιμωρείτε τον απλό φίλαθλο»

Επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας και στην ΚΟΠ, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ.

Μέσα από την επιστολή καλεί όλους τους αρμοδίους να επανεξετάσουν το ζήτημα με την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων και παράλληλα εκφράζει προβληματισμούς για το όλο θέμα.

Στην επιστολή ο Πρόδρομος Πετρίδης, αναφέρει, πως, « πριν από λίγες βδομάδες όταν οι ενέργειες των αρμοδίων φορέων, μας έφεραν προ τετελεσμένων και εξαναγκαστήκαμε ουσιαστικά, για να προστατεύσουμε την ομάδα μας, να αποδεχθούμε μια άνευ λόγου απόφαση, για μη μετακίνηση των οπαδών μας, στον εκτός έδρας αγώνα με την Ομόνοια 29ης Μαίου, σημειώσαμε ότι αυτή θα ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που θα το αποδεχόμασταν».

Επιπλέον σημειώνει πως, «αναφέραμε μάλιστα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ότι αν η απόφαση αυτή έχει παρθεί χωρίς σκέψη, ουσιαστικό λόγο, χειροπιαστές πληροφορίες και απλά πάρθηκε για να εξυπηρετήσει την αδυναμία των αρμόδιων φορέων, Αστυνομίας και Πολιτείας, τότε και η ίδια θα έχει ισομερή ευθύνη». Εξηγώντας πως, η ΚΟΠ είναι υπεύθυνη και θεματοφύλακας της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης όλων των ομάδων και ταυτόχρονα προστάτης του ίδιου του αθλήματος.

Δυστυχώς μετά τη νέα εξέλιξη που είχαμε και την απόφαση μη μετακίνησης φιλάθλων σε όλους τους αγώνες ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση, φαίνεται ότι αυτό το επιζήμιο μέτρο παγιώνεται και μάλιστα χωρίς καμία αφορμή και αιτία, προσθέτει στην ανακοίνωση του ο κ. Πετρίδης.

Επιπλέον σημειώνει πως, « αναμένουμε από μέρους σας αλλά και από τον νέο Αρχηγό Αστυνομίας, να επιδειχθεί επιτέλους περισσότερη διορατικότητα και κυρίως θέληση για να διορθωθούν κάποια πράγματα. Και διαβλέπουμε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετό».

Με τις πιέσεις και τους εξαναγκασμούς, το ποδόσφαιρο οδηγείται σε μαρασμό. Με τις αποφάσεις αυτές, στερείται η δυναμική σε ομάδες με μεγάλες βάσεις οπαδών, αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός και υποσκάπτεται η αγωνιστική δικαιότατα, σημειώνεται στην επιστολή.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες διεξάγονται αγώνες με γεμάτες κερκίδες. Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι μετακινούνται είτε στις τοπικές διοργανώσεις είτε στις ευρωπαϊκές, χωρίς κανένα πρόβλημα. Με σωστά αστυνομικά σχέδια, με συνεργασία από τις ομάδες και κυρίως από κυβερνήσεις που έχουν ως πρώτιστο μέλημα, να γεμίσουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα και όχι να τα αδειάσουν. Χώρες που είχαν προχωρήσει σε απαγόρευση μετακίνησης, δακτυλοδείχνονται ως «τριτοκοσμικές» και οι αρμόδιοι (Αστυνομία και Πολιτεία) υποδεικνύονται ως φορείς αδύναμοι, που μόνο στόχο έχουν την υπεκφυγή ευθυνών και την αδυναμία αντίληψης, του τι πραγματικά χρειάζεται να γίνει», υπογραμμίζει.

Επιπλεόν στην επιτολή αναφέρεται πως, «εμείς εδώ στην Κύπρο, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, ανήκουμε σε μια τρίτη κατηγορία. Αυτή της λογικής ότι καλύτερα να στερήσουμε από τον κάθε φίλαθλο, το ποδόσφαιρο, παρά να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, να πάει στο γήπεδο. Ζούμε στην χώρα που το 80% του πληθυσμού της, έχει άμεση ή έμμεση ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και οι αρμόδιοι φορείς έχουν 0% θέληση, για να βοηθήσουν, να γεμίσουμε τα γήπεδο».

Δειτε Επισης

Παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης ο Πραστίτης
Επιστολή Πετρίδη στον Υπουργό Δικαιοσύνης για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Τιμωρείτε τον απλό φίλαθλο»
Απαντά στην ΑΕΚ η Ανόρθωση-« Η βία μεταφέρεται ανεξέλεγκτα σε άλλους χώρους»
Δακτυλοδείχνουν Ανορθωσιάτες για την επίθεση στο γραφείο Καραπατάκη-«Το ποτήρι της υπομονής έχει… ξεχειλίσει»
Αγώνες που κρύβουν παγίδες με φαβορί και αουτσάιντερ στο κυπριακό πρωτάθλημα-Μοναδικές τιμές στη Fonbet
Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας