Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024-Με έξι αθλητές η Κύπρος

Μια ακόμη σημαντική διοργάνωση για την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο και την Κύπρο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024 για Cadets (U16), Youth (U18), Junior (U20) και Combat Σάμπο για Juniors (U20) διεξήχθη το τριήμερο 11 – 13 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, οι αγώνες έγιναν στην κλειστή αίθουσα «Κίτιον» και σε αυτούς συμμετείχαν 600 αθλητές 14 – 20 χρόνων και 200 συνοδοί από 33 χώρες.

«Ήταν ακόμη μια σημαντική διεθνής διοργάνωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, η οποία προβάλλει το άθλημα του Σάμπο, τον κυπριακό αθλητισμό και βοηθά τα μέγιστα τον αθλητικό τουρισμό του τόπου», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται επίσης πως οι διοργανωτές και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μάριος Ανδρέου και οι συνεργάτες του, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο των αγώνων και γενικά από την όλη διοργάνωση.

Τα εύσημα στους διοργανωτές, αναφέρεται, απέδωσαν η Διεθνής Ομοσπονδία Σάμπο, καθώς και οι επικεφαλής των ξένων αποστολών, ιδιαίτερα για το ψηλό επίπεδο των αγώνων και για την άρτια διοργάνωση.

Τονίζεται πως αποκορύφωμα της αξιόλογης δουλειάς που επιτελούν οι διοικούντες την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, την οποία αναγνωρίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είναι η ανάθεση της διοργάνωσης στη Λάρνακα, του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος  τον Απρίλιο του 2025.

Η Κύπρος συμμετείχε στους εν λόγω αγώνες με έξι αθλητές. Συγκεκριμένα την 7η θέση κατέλαβαν οι Σοφία Γαβριηλίδου, Αλέξανδρος Οδυσσέως,  Νικόλας Νέστωρος και Θεόδωρος Ξενόπουλος. Εξαιρετική παρουσία είχαν επίσης οι Δομινίκη Παπαλουκά και Αλέξανδρος Γεωργίου.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο εκφράζει, τέλος, τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες, τους χορηγούς, καθώς και όσους με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην πετυχημένη διοργάνωση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάμπο 2024-Με έξι αθλητές η Κύπρος
Ένα βίντεο γεμάτο «αιώνιους»: Το εντυπωσιακό τρέιλερ της Euroleague για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Σίνερ νίκησε ξανά τον Τζόκοβιτς και κυνηγάει τα 6 εκατ. δολάρια στο Ριάντ
Ταλαιπωρία στην επιστροφή της αποστολής του Παναθηναϊκού-Καθυστέρηση τεσσάρων ωρών
Ανοίγει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League
Σκορπιός προσπάθησε να δαγκώσει τον ΛεΜπρον Τζέιμς σε ξενοδοχείο στην Αριζόνα
Αταμάν για τον περιορισμένο χρόνο του Μπράουν στη Μαδρίτη: «Ήθελα να δώσω ρυθμό στον Σλούκα»
Ο Κριστιάνο παίρνει τα διπλάσια από τον Μέσι, αμείβεται με 500 ευρώ το λεπτό
Η τελευταία ευκαιρία της Mercedes να δώσει στον Χάμιλτον μονοθέσιο «νικητή»
Ο Μεντβέντεφ πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα παιχνίδι τένις στη Σαουδική Αραβία