Η γκολάρα του Μπάρι και ο εξαιρετικός Αντεμπάγιο έδωσαν την νίκη στους «βυσσινί»

Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Νταμίρ Κάναντι επικρατώντας με 1-0 της Ομόνοιας εκτός έδρας, χάρη στον εξαιρετικό τερματοφύλακα Αντεμπάγιο και το φοβερό γκολ του Μπάρι. Παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και την υπεροχή, οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν το γκολ.

Η Ομόνοια υποδέχθηκε την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο στάδιο ΓΣΠ για την 7η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan. Οι «πράσινοι» είχαν ως στόχο την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Άρη στη Λεμεσό με 2-0 για την 6η αγωνιστική, ενώ οι «βυσσινί» ήθελαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα μετά την ήττα από την Πάφο με 2-1 στο σημερινό ντεμπούτο του Αυστριακού τεχνικού, Νταμίρ Κάναντι.

Ο Σεμέδο μετά την επιστροφή του στην αποστολή αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του αγωνίστηκε στην θέση του Αλιούμ, ενώ ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα έκανε ο Γιόβετιτς αντί του Κακουλλή, πάντα συγκριτικά με τον αγώνα στην Λεμεσό με τον Άρη.

Ας χάνει η Ομόνοια ευκαιρίες, άλλοι βρήκαν το γκολ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο πρώτο λεπτό μετά από άψογη συνεργασία των ποδοσφαιριστών, ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 15' ο Σεμέδο πήρε πάσα του Γιόβετιτς και περίμενε το ανέβασμα του Σίμιτς από τα αριστερά. Η μπάλα πήγε στον Σίμιτς όμως αυτός σημάδεψε το δοκάρι και το σκορ παρέμεινε 0-0.

Όσο έχανε ευκαιρίες η Ομόνοια, ο Σαμπού πήρε μπάλα στον χώρο του κέντρου, έδωσε στον Μπάρι, είδε το γήπεδο και αποφάσισε να συγκλίνει στα αριστερά για να πραγματοποιήσει ένα άπιαστο πλασέ εκτός περιοχής και να «παγώσει» το ΓΣΠ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Φαμπιάνο για το 1-0 της Ένωσης, κόντρα στην ροή του αγώνα. Το γκολ του Παραλιμνίου ήταν το πρώτο μετά από οκτώ χρόνια κόντρα στην Ομόνοια.

Ο σκόρερ στον πανηγυρισμό του φέρθηκε άσεμνα με χειρονομία μπροστά στον κόσμο της Ομόνοιας, και ο αρχηγός Χαραλάμπους μαζί με τον σκόρερ απολογήθηκαν στους φιλάθλους μετά από παρατήρηση του αρχηγού στον συμπαίκτη του.

Το «τριφύλλι» προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως η πολύ καλά κλειστή άμυνα του Παραλιμνίου σε συνδυασμό με τις καίριες αποκρούσεις του Αντεμπάγιο κράτησαν το μηδέν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με την Ένωση να προηγείται με 1-0.

Παρά τις ευκαιρίες το γκολ δεν ήρθε ποτέ

Στην επανέναρξη της αναμέτρησης, οι «βυσσινί» συνέχιζαν να αμύνονται πολύ καλά όπως ήταν αναμενόμενο για να κρατήσουν το προβάδισμα τους, ενώ παράλληλα περίμεναν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν και να απειλήσουν την Ομόνοια που είχε ανέβει αρκετά.

Οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Στέφαν Γιόβετιτς δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες, όμως οι αμυντικοί και ο Αντεμπάγιο έδιωχναν συνεχώς την μπάλα και κέρδιζαν πολύτιμο χρόνο.

Στο 72' ο Σίμιτς σκόραρε μετά από ανάποδο γύρισμα του Στεπίνσκι, όμως ο Πολωνός ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε με την Ένωση να κρατά το προβάδισμα και είκοσι λεπτά να απομένουν για την λήξη.

Το γκολ δεν ήρθε για την Ομόνοια παρόλες τις ευκαιρίες και την ανωτερότητα στον αγωνιστικό χώρο και έτσι η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Η Ομόνοια παρέμεινε στους 12 βαθμούς και κατέβηκε στην 4η θέση, ενώ καραδοκούν οι Απόλλων και ΑΕΚ. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν προσωρινά στην 11η θέδη και πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού με 6 βαθμούς.

Ο Αυστριακός τεχνικός, Νταμίρ Κάναντι, μετά τα τέσσερα νικηφόρα εκτός έδρας ντεμπούτο του σε ισάριθμους αγώνες, κρατάει ακόμη το απόλυτο κάνοντας το 5 στα 5, και μάλιστα απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

Ενδεκάδες:

Ομόνοια (Βάλντας Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιουνκού (85′ Μασούρας), Κουλιμπαλί, Eλάντερ, Χαμάς, Μάριτς, Κούσουλος (67′ Εβάντρο), Σίμιτς, Ατζίλι (55′ Στεπίνσκι), Σεμέδο (67′ Λοΐζου), Γιόβετιτς.

ΕΝ Παραλιμνίου (Νταμίρ Κάναντι): Αντεμπάγιο, Χριστοφή, Κορίνους, Μιλίτσεβιτς, Ιωάννου, Κράινζ, Ανδρέου (25′ Σαμπού), Γιαντσούκοβιτς, Μπάρι (69′ Ένσον), Νταλίνια (69′ Σολωμού), Χαραλάμπους (88′ Κοτσώνης).

Πηγή: gazzetta

Δειτε Επισης

Η γκολάρα του Μπάρι και ο εξαιρετικός Αντεμπάγιο έδωσαν την νίκη στους «βυσσινί»
Ονειρικό ντεμπούτο Χιμένεθ στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ με πεντάρα
Αρχίζει η 7η αγωνιστική του πρωταθήματος ποδοσφαίρου
Παρουσίασε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ανόρθωσης ο Πραστίτης
Επιστολή Πετρίδη στον Υπουργό Δικαιοσύνης για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Τιμωρείτε τον απλό φίλαθλο»
Απαντά στην ΑΕΚ η Ανόρθωση-« Η βία μεταφέρεται ανεξέλεγκτα σε άλλους χώρους»
Δακτυλοδείχνουν Ανορθωσιάτες για την επίθεση στο γραφείο Καραπατάκη-«Το ποτήρι της υπομονής έχει… ξεχειλίσει»
Αγώνες που κρύβουν παγίδες με φαβορί και αουτσάιντερ στο κυπριακό πρωτάθλημα-Μοναδικές τιμές στη Fonbet
Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»