Πήρε την pole position στο Grand Prix του Όστιν ο Νόρις

Πήρε την pole position για το Grand prix του Όστιν ο Λάντο Νόρις!

Ο Βρετανός πιλότος της McLaren ήταν ο ταχύτερος των κατατακτήριων με 1:32,330, αφήνοντας πίσω του για μόλις 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Μαξ Φερστάπεν (1:32,361) και τον Κάρλος Σάινθ (1:32,652), οι οποίοι θα εκκινήσουν από τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Λεκλέρ, Πιάστρι, Ράσελ, Γκασλί, Αλόνσο, Μάγκνουσεν και Πέρεζ συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, ενώ από τη 19η θέση θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής (22:00) ο Χάμιλτον.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Νόρις να είναι ο ταχύτερος με 1:34,029 και με τον Φερστάπεν να του παίρνει γρήγορα την πρώτη θέση με 1:33,690, ενώ οι Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ κινούντουσαν πολύ αργά. Με τα φρέσκα σετ ελαστικών, ο Λεκλέρ έκανε τον ταχύτερο χρόνο (1:33,241), ενώ ο πρώτος γύρος των κατατακτήριων ολοκληρώθηκε με τον Φερστάπεν πρώτο και με τον Χάμιλτον να μένει 19ος και εκτός συνέχειας, μαζί με τους Άλμπον, Κολαπίντο, Μπότας και Ζου.

Ο Φερστάπεν παρέμεινε ο ταχύτερος και στο Q2, με 1:32,584, έχοντας πίσω του Σάινθ και Νόρις, ενώ οι Τσουνόντα, Χούλκενμπεργκ, Οκόν, Στρολ και Λόουσον ήταν εκείνοι που έμειναν εκτός συνέχειας.

Το Q3 ξεκίνησε με τον Νόρις να περνάει πρώτος με 1:32,330, 31 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Φερστάπεν, ο οποίος στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγε για πάρει την Pole αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληεώσει την προσπάθειά του, αφού ο Ράσελ βγήκε εκτός και χτύπησε το μονοθέσιό του στις μπαριέρες, στην στροφή 19, με τις κατατακτήριες να ολοκληρώνονται με κίτρινη σημαία.

Αναλυτικά η κατάταξη των κατατακτήριων:

Πηγή: sportfm.gr

Δειτε Επισης

Αλλαγή διαιτητή στον αγώνα του Απόλλωνα με την Ομόνοια 29Μ-Εκτός για λόγους υγείας ο Τεχράνυ
Με ντέρμπι και δύο παιχνίδια με φαβορί συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα
BINTEO: Ασταμάτητος Μέσι με δεύτερο χατ τρικ σε δύο παιχνίδια
Επτά αγωνιστικές, έξι βόμβες μεγατόνων-Τελευταίο θύμα η Ομόνοια
H ενημέρωση του Ρίβερς για την κατάσταση του Μίντλετον στους Μπακς
Απέδρασε από το Μπαλαΐδος με σκόρερ Εμπαπέ, Βινίσιους και με μαγεία Μόντριτς
Θρυλικός Μόντριτς... Έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ
Ανανεώνει το συμβόλαιό του με την Ίντερ Μαϊάμι ο Σουάρες
Πήρε την pole position στο Grand Prix του Όστιν ο Νόρις
Κέρδισε τη Λάτσιο, έπιασε κορυφή και περιμένει το αποτέλεσμα της Νάπολι η Γιουβέντους