Μεγάλη γκέλα για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης-Προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε από τον Λεβαδειακό

Νέα γκέλα για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τον ψυχωμένο Λεβαδειακό, αν και κατάφεραν να προηγηθούν με δύο γκολ στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά με γκολ του Τσικίνιο στο 4' και του Ελ Κααμπί με πέναλτι στο 21'. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 45+1' μείωσαν με εκτέλεση πέναλτι του Όσμπολτ.

Οι Βοιωτοί αιφνιδίασαν τους Πειραιώτες στις αρχές του δευτέρου μέρους και ο Γιαννιώτας στο 57ο λεπτό με κεφαλιά - ψαράκι έφερε την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τον πολύτιμο πόντο έως το φινάλε.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν φτάσει τους 15 βαθμούς, μετά από τη νέα απώλεια βαθμών στο σπίτι τους (η πρώτη ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό), ενώ ο Λεβαδειακός παραμένει ουραγός με πέντε πόντους, χωρίς να έχει ακόμη νίκη.

Ο Ολυμπιακός πλέον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι απέναντι στην Μάλμε την Πέμπτη στη Σουηδία (24/10, 22:00) για το Europa League, ενώ την 9η αγωνιστική φιλοξενείται από τον Αστέρα AKTOR (27/10, 19:00). Επόμενο παιχνίδι για τον Λεβαδειακό είναι το Σάββατο (26/10, 17:00) απέναντι στη Λαμία.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Βέλντε από τα αριστερά εκτός περιοχής τροφοδότησε τον Τσικίνιο, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και τον νίκησε με εκπληκτικό τρόπο. Ο βοηθός αρχικά σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, ωστόσο το 1-0 ήταν γεγονός μετά τον έλεγχο στο VAR.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν. Ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά μεταξύ των αμυντικών του Λεβαδειακού, αλλά απέκρουσε ο Γκροφ στο 12ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα τελική με σουτ του Μασούρα εκτός περιοχής. Στο 20' ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλο, μετά από κεφαλιά του Ντόη. Ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε επιτυχημένα για το 2-0 των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει το πάνω χέρι, έχοντας κάποιες τελικές, όμως σταδιακά ο Λεβαδειακός ανέβαζε την απόδοσή του. Στο 43ο λεπτό προειδοποίησε, με τον Γιαννιώτα να φεύγει απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά να μην καταφέρνει να πλασάρει με επιτυχία.

Στο 45' οι Βοιωτοί κέρδισαν πέναλτι. Ο Ζίνι προσπάθησε από τα αριστερά να πατήσει στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Ντόη και ο Τσιμεντερίδης έδειξε άσπρη βούλα. Ο Όζμπολτ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1 πριν από το τέλος του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν σε χαμηλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει μία ακίνδυνη τελική με τον Βέλντε στο 54ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακό ισοφάρισε, βάζοντας σε πίεση τον Ολυμπιακό. Ο Πεντρόσο έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννιώτας πετάχτηκε και με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 2-2.

Ο Μεντιλίμπαρ επενέβη άμεσα, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κωστούλα και Βέλντε, ενώ λίγο αργότερα μπήκαν και οι Ντάνι Γκαρθία και Κοστίνια. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα, ωστόσο δυσκολευόταν να γίνει επικίνδυνος, κάνοντας αρκετά γυρίσματα προς την περιοχή. Στο 74' είχε καλή στιγμή με άστοχη κεφαλιά του Ελ Κααμπί, μετά από σέντρα του Μασούρα.

Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να γεμίζουν την μπάλα στην περιοχή, όμως πραγματική απειλή προς τον Γκροφ δεν υπήρχε. Έτσι, το 2-2 έμεινε έως το φινάλε του παιχνιδιού.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι (73' Κοστίνια), Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (73' Γκαρθία), Μουζακίτης, Μασούρας (85' Γιάρεμτσουκ), Τσικίνιο (62' Ανδρούτσος), Βέλντε (62' Κωστούλας), Ελ Κααμπί

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παπαδόπουλος (35' Κατρής), Μορέιρα, Πλέγας (35' Ζίνι), Τσοκάι, Πεντρόσο, Τζάλοου, Γιαννιώτας (62' Ρόμο), Όζμπολτ (78' Βήχος)

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Μεγάλη γκέλα για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης-Προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε από τον Λεβαδειακό
Ασύλληπτος Μανωλάς... Έκανε ντεμπούτο, έπαιξε σέντερ φορ και έβαλε πέντε γκολ με τον Πανναξιακό
Επιμένουν οι Μεξικανοί για Αλμέιδα-Γράφουν ξανά για το ενδιαφέρον της Τσίβας
Σε μια συγκινητική τελετή αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ οι συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική
Παναθηναϊκός: Επέστρεψαν και οι τελευταίοι διεθνείς - Ατομικό και θεραπεία για Ιωαννίδη, Μαξ
Τσακίρης: «Τα δεδομένα για την 11άδα της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ-Γιατί δεν βγαίνει με τίποτα ο Ελίασον»
Στις 30 Οκτωβρίου το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Μπάλντοκ
«Υπάρχουν δύο τύποι προπονητών και ο Ιβάν»-Αποθεώνουν τον Γιοβάνοβιτς, Τριτσκόφσκι και Μιροσάβλιεβιτς
Άλμα έξι θέσεων για την Εθνική Ελλάδας στο FIFA Ranking
Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του Μπάλντοκ, αίτημα για αναβολή του ματς με τον Ατρόμητο