Εκατό ποδοσφαιρίστριες με επιστολή τους ζητούν από τη FIFA να διακόψει τη συνεργασία της με τη Saudi Aramco

Δεν έφταναν στον Τζιάνι Ινφαντίνο και τους συνεργάτες του οι μπελάδες με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, ήρθε να προστεθεί και η αντίδραση σημαντικών εκπροσώπων του γυναικείου ποδοσφαίρου κατά της χορηγικής συνεργασίας με την εταιρία Saudi Aramco.

Στο πλαίσιο των γενικότερων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, η Aramco θα δώσει ουκ ολίγα χρήματα στη FIFA προκειμένου να είναι χορηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου ανδρών το 2026, αλλά και στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών το 2027.

Οι φωνές, κατά της προσπάθειας να καθαρίσει το όνομα του Βασιλείου μέσω των επενδύσεων που γίνοται από το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο (PIF), εντείνονται με τους διαφωνούντες να τονίζουν ότι η χώρα στερείται βασικών ελευθεριών.

Κι αυτή τη φορά προέκυψε μια πιο μαζική αντίδραση καθώς 100 ποδοσφαιρίστριες, ανάμεσα τους γνωστά ονόματα όπως η επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Βιβιάνε Μιεντεμά, η αρχηγός του Καναδά, Τζέσι Φλέμινγκ Jessie Fleming και η πρώην αρχηγός των Ηνωμένων Πολιτειών Μπέκι Σόρμπραν υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολή στη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοαφαίρου.

«Καλούμε τη FIFA να επανεξετάσει αυτή τη συνεργασία και να αντικαταστήσει τη Saudi Aramco με εναλλακτικούς χορηγούς, των οποίων οι αξίες συνάδουν με την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ασφαλές μέλλον του πλανήτη μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που την υπογράφουν 100 συνολικά αθλήτριες, ενώ προτείνουν επίσης τη δημιουργία μιας επιτροπής αξιολόγησης (θα υπάρχει εκπρόσωπος των παικτών), ώστε να εξετάσει τις ηθικές επιπτώσεις των μελλοντικών συμφωνιών χορηγίας.

Από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας όλα τα παραπάνω απορρίπτονται ως ανυπόστατα, ενώ και η FIFA δεν δείχνει καμία διάθεση να διακόψει τη συνεργασία της...

«Η FIFA εκτιμά τη συνεργασία της με την Aramco και τους πολλούς άλλους εμπορικούς και δικαιωματικούς συνεργάτες της», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας και συνέχισε:

«Η FIFA είναι ένας συμπεριληπτικός οργανισμός με πολλούς εμπορικούς συνεργάτες που υποστηρίζουν επίσης άλλες οργανώσεις στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα. Τα έσοδα από τις χορηγίες που παράγει η FIFA επενδύονται ξανά στο παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα και η επένδυση στο γυναικείο ποδόσφαιρο συνεχίζει να αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού FIFA 2023 Γυναικείου Παγκοσμίου Κυπέλλου και του καινοτόμου νέου μοντέλου διανομής του».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Νεϊμάρ επέστρεψε στη δράση μετά από 370 ημέρες
Η Μπόχουμ απέλυσε τον προπονητή Πέτερ Τσάιντλερ και τον αθλητικό διευθυντή
Εκατό ποδοσφαιρίστριες με επιστολή τους ζητούν από τη FIFA να διακόψει τη συνεργασία της με τη Saudi Aramco
Η Γιουβέντους έπεσε θύμα χάκερ-Ανακοίνωσε την απόκτηση του Αρντά Γκιουλέρ
Ο Σλοτ ξαναγράφει την ιστορία στη Λίβερπουλ-Ισοφάρισε το ρεκόρ Νταλγκλίς, άγγιξε το τέλειο Γκουαρδιόλα
Ο Γκάβι πάτησε χορτάρι κι αγωνίστηκε ξανά μετά από 349 μέρες
Ο Λεβαντόβσκι έπιασε τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ, στην 4η θέση των σκόρερ στα πέντε τοπ πρωταθλήματα
Έπαθαν Αλφαμέγα Αρένα στη Σουηδία-Δεν αποχωρούσαν οι οπαδοί της Χάμαρμπι και ο αγώνας διακόπηκε
Στην κορυφή με buzzer beater του Στόουνς η Σίτι-Κέρδισε εκτός έδρας τη Γουλβς
Στην κορυφή η Νάπολι με υπογραφή Κβαρατσχέλια-Κέρδισε με 1-0 την Έμπολι