Η Ελλάδα πρώτη σε βαθμούς στο Nations League από την ίδρυσή του - Εκτός 20άδας η Αγγλία

Η Εθνική Ελλάδος μπορεί να πέρασε μια περίοδο κάμψης έπειτα το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία και την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος, ωστόσο φαίνεται πως βρίσκει ξανά τα πατήματα της και οδεύει γοργά, αλλά σταθερά, ξανά προς τις επιτυχίες.

Αυτή η συνέπεια μπορεί να μην έχει μεταφραστεί ακόμα σε παρουσία σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του Nations League από την στιγμή της ίδρυσής του (2018) και μετά.

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπου το παρών δίνουν όλες οι Εθνικές ομάδες, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα ματς που έχει δώσει. Σε 22 αγώνες έχει πάρει 48 βαθμούς, τους περισσότερους από κάθε άλλη Εθνική στην Ευρώπη.

Η Εθνική, έχει 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ τρέχει και ένα αήττητο σερί 8 αγώνων, με τελευταία της ήττα να είναι από την Κύπρο με σκορ 1-0 στις 24/9/2022.

Μπορεί η Ελλάδα να μην αντιμετώπιζε κορυφαίες ομάδες, μέχρι πρότινος φυσικά, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να μειώσει καθόλου το επίτευγμα της. Άλλωστε, έχει δείξει πως κόντρα σε μεγάλα ονόματα και ομάδες που έφτασαν σε τελικούς διοργανώσεων, όπως Γαλλία και Αγγλία, μπορεί να τα καταφέρει περίφημα.

Εκτός 20άδας η Αγγλία

Πέρα από την αξιοσημείωτη πρωτιά της Ελλάδας, υπάρχει ακόμα μια πορεία Εθνικής ομάδας που προκαλεί εντύπωση. Ο λόγος για την Αγγλία, η οποία φαίνεται να μην έχει πάρει στα σοβαρά το Nations League, καθώς σε 22 παιχνίδια στη διοργάνωση, έχει συγκεντρώσει μόλις 30 βαθμούς και βρίσκεται στην 24η θέση.

Γεγονός που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την παρουσία της στο League B του Nations League, αφού υποβιβάστηκε από το League A λόγω των πολύ αρνητικών αποτελεσμάτων που έφερε. Πλέον παλεύει για άνοδο, ωστόσο είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω της καταπληκτικής Εθνικής Ελλάδος.

nations-league_183223

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Τα αγγλικά media αποκάλυψαν την κατάθεση Μαρινάκη: «Χρειάζεται συχνά να βήχει και ο βήχας έχει φλέγματα»
Η Ελλάδα πρώτη σε βαθμούς στο Nations League από την ίδρυσή του - Εκτός 20άδας η Αγγλία
Οι ποινές που προβλέπονται για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου, Λαμέλα και «φροντιστές»
Στιγμές τρόμου για τέσσερις παίκτες της Παναχαϊκής-Ληστές προσπάθησαν να μπουν στα σπίτια τους
Ο γιος του Ζίβκοβιτς φόρεσε τα ασπρόμαυρα για τον πατέρα του (pic)
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στην ισοπαλία, νίκη για Άρη, «γκέλα» για Ολυμπιακό
Μεγάλη γκέλα για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης-Προηγήθηκε 2-0 και ισοφαρίστηκε από τον Λεβαδειακό
Ασύλληπτος Μανωλάς... Έκανε ντεμπούτο, έπαιξε σέντερ φορ και έβαλε πέντε γκολ με τον Πανναξιακό
Επιμένουν οι Μεξικανοί για Αλμέιδα-Γράφουν ξανά για το ενδιαφέρον της Τσίβας
Σε μια συγκινητική τελετή αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ οι συμπαίκτες του σε Παναθηναϊκό και Εθνική