Ίντερ και Μίλαν πρότειναν την κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή του Σαν Σίρο

Η Ίντερ και η Μίλαν έχουν προτείνει την κατασκευή του νέου γηπέδου στην περιοχή του Σαν Σίρο. Αυτό προέκυψε-όπως αναφέρει η ιταλικά εφημερίδα Gazzetta dello Sport- από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/10) το πρωί.

Συμμετείχαν αντιπροσωπεία από την Ίντερ και τη Μίλαν, εκπροσωπούμενη από τους διευθυντές και ιδιοκτήτες των συλλόγων, Oaktree Capital και Redbird Capital Partners, μαζί με τον δήμαρχο του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα και την έφορο Εμανουέλα Κραπάνι, τους υποδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού Αλεσάντρο Τζούλι, ενώ στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Αθλητισμού Αντρέα Αμπόντι.

Σύμφωνα με όσα φαίνονται, η λύση αφορά την αγορά της έκτασης από τις εταιρείες. Οι σύλλογοι θα παρουσιάσουν σύντομα την εκδήλωση ενδιαφέροντος, χρήσιμη για τη συνέχιση της διαδικασίας, για την υλοποίηση του έργου που περιλαμβάνει όχι μόνο μια νέα εγκατάσταση αλλά και την ανάπτυξη των γύρω περιοχών, συμπεριλαμβανομένης της επαναλειτουργίας του σταδίου Meazza σύμφωνα με κατευθυντήριες γραμμές που έχουν ήδη κοινοποιηθεί με την Καπράνι.

Οι δύο σύλλογοι θα αγοράσουν το γήπεδο 98 ετών και την περιοχή από το δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο δήμος του Μιλάνου ανακοίνωσε ότι «εν τω μεταξύ, αναμένουμε την αξιολόγηση από τον Οργανισμό Εσόδων για να έχουμε το απαραίτητο πλαίσιο για μια συνολική αξιολόγηση».

Για να αυξήσουν τα εμπορικά τους έσοδα, η Ιντερ και η Μίλαν ανακοίνωσαν ότι επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Meazza, ένα εντυπωσιακό γήπεδο με 80.000 θέσεις που χτίστηκε το 1926 αλλά δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες τους.

Οι δύο σύλλογοι είχαν αντιρρήσεις τον περασμένο μήνα σε ένα έργο ανακαίνισης του γηπέδου που παρουσίασε ο κατασκευαστικός όμιλος WeBuild κατόπιν αιτήματος του δημαρχείου του Μιλάνου, ένα έργο το οποίο θεώρησαν πολύ ακριβό.

Πριν από τη νέα ανατροπή, η Μίλαν και η Ίντερ φαινόταν να θέλουν να χτίσουν το γήπεδό τους στο Σαν Ντονάτο Μιλανέζε, στα νοτιοανατολικά προάστια του Μιλάνου, η Μίλαν και στους δήμους Ροτσάνο και Ασάγκο, νότια από τη μητρόπολη της Λομβαρδίας, η Ίντερ.

Το 2026, το Σαν Σίρο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα.

Θα ήταν επίσης το γήπεδο του τελικού του Champions League του 2027, αλλά λόγω των αβεβαιοτήτων γύρω από το μέλλον του, η UEFA υποχώρησε στις 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Επαφές με Τσάβι αποκαλύπτουν οι Άγγλοι-Οι υποψήφιοι σε περίπτωση απόλυσης του Τεν Χάγκ
Ίντερ και Μίλαν πρότειναν την κατασκευή νέου γηπέδου στην περιοχή του Σαν Σίρο
Η ανάρτηση της Τσέλσι με Παρθενώνα και Ακρόπολη πριν τον Παναθηναϊκό
Θύμα του Φαγιέντ και η κόρη του Πολ Γκασκόιν-«Έπιασε το χέρι μου προσπάθησε να το οδηγήσει στα απόκρυφά του»
Το remake του περσινού τελικού και τα αμφίρροπα ζευγάρια στο Champions League
Διπλό ανάσα για τη Μόντσα-Πέρασε σίφουνας από την έδρα της Βερόνα
Στην πεντάδα των ξένων με τα περισσότερα χρόνια σε μία ομάδα ο Μιλουτίνοβ-Ποιοι είναι οι άλλοι τέσσερις
Μεγάλη νίκη η Νότιγχαμ-Ονειρεύεται Ευρώπη με οδηγό τον Γουντ
Mεγάλο διπλό στο Μεστάγια η Λας Πάλμας στο ντεμπούτο του Μαρτίνεθ
Ο Νεϊμάρ επέστρεψε στη δράση μετά από 370 ημέρες