Η προπονητική στο επίκεντρο του 1ου Επιστημονικού Αθλητικού Συνεδρίου του ΚΟΑ

Με τις εισηγήσεις κορυφαίων προπονητών και εμπειρογνωμόνων ολοκληρώθηκε το 1ο Επιστημονικό Αθλητικό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο «Ελευθερία», την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

Η 2η μέρα του Συνεδρίου ήταν επικεντρωμένη στην προπονητική και τις σύγχρονες προσεγγίσεις της. Πέραν των 300 συνέδρων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θεματικές, όπως η εφαρμοσμένη εμβιομηχανική στην προπόνηση και η διδασκαλία των αθλητικών τεχνικών, η διατροφή των αθλητών/τριών ανάλογα με το άθλημα, αλλά και οι εργομετρικές εφαρμογές στη βελτιστοποίηση της προπόνησης.

Ο Αντώνης Γιαννουλάκης και ο Παναγιώτης Πετρίδης, προπονητές των Ολυμπιονικών μας Μίλαν Τραΐκοβιτς και Μάριου Γεωργίου αντίστοιχα, καθώς και οι προπονήτριες Κάλια Παπαδοπούλου (καλαθόσφαιρα) και Γεωργία Χριστοφόρου (ποδόσφαιρο) ανέπτυξαν πτυχές της προπονητικής μέσα από προσωπικά τους βιώματα. Συντονιστής της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και προπονητής κολύμβησης Σταύρος Μιχαηλίδης.

Το Συνέδριο διανθίστηκε από τις εισηγήσεις σπουδαίων εμπειρογνωμόνων: του Ομοσπονδιακού προπονητή του χάντμπολ Γεώργιου Κρανάκη, του Δρ. Θωμά Νικοδέλη, του Δρ. Γιώργο Λουκαΐδη και της Νικολέτας Μιχαηλίδου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Κύπρος Νικολάου.

Θυμίζουμε πως η 1η μέρα χθες ήταν αφιερωμένη στην ψυχική υγεία των αθλητών/τριών. Στο Συνέδριο παρέστησαν η Αντιπρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, εκπρόσωποι αθλητικών φορέων και Πανεπιστημίων, καθώς και πρώην Πρόεδροι του ΚΟΑ και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του ΚΟΑ.

F2CHA_1875

F1CHA_2008

Δειτε Επισης

Θλίψη στην Ανόρθωση για την απώλεια του Γιάγκου Φραγκουλίδη
Η προπονητική στο επίκεντρο του 1ου Επιστημονικού Αθλητικού Συνεδρίου του ΚΟΑ
Στην παρουσία Προέδρου UEFA και άλλων αξιωματούχων η γιορτή για 90χρονα ΚΟΠ
Με κόσμο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Ανόρθωση-Ενημέρωση για τα εισιτήρια
Σπουδαίες αποδόσεις στη Fonbet για τις νίκες Ομόνοιας και Πάφου στα ευρωπαϊκά-Ακλόνητο φαβορί ο ΑΠΟΕΛ
Δύο αγώνες για το Κύπελλο Coca-Cola
Για την ώρα στηρίζουν τον Οκκά στην Ανόρθωση
Με Κακουλλή στη Σκωτία η Ομόνοια, εκτός αποστολής ο Ατζίλι
Σε ρυθμούς 2ης αγωνιστικής Conference League, Πάφος, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια
Η βαθμολόγηση των διαιτητών της αγωνιστικής-«Δεν υπάρχει πέναλτι στον Γιόβετιτς»