Πέθανε ο πρώην πιο δυνατός άνδρας της Βρετανίας και ρέκορντμαν στη σφαιροβολία

Ο Τζεφ Κέιπς, ο Βρετανός κάτοχος του ρεκόρ σφαιροβολίας και δύο φορές ο ισχυρότερος άνδρας του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 75 ετών. Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα.

Ο Κέιπς αγωνίστηκε για τη Μεγάλη Βρετανία στη σφαιροβολία σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε δύο τίτλους στην Κοινοπολιτεία και κέρδισε δύο φορές τον διαγωνισμό World's Strongest Man. Έσπασε το ρεκόρ σφαιροβολίας με απόσταση 21,68 μ. το 1980.

Η British Athletics δήλωσε στο X ότι «με λύπη άκουσε την είδηση» του θανάτου του, και μια δήλωση της οικογένειάς του ανέφερε: «Η οικογένεια του Τζέφρι Κέιπς ανακοινώνει τον θλιβερό θάνατό του σήμερα, 23 Οκτωβρίου».

«Ο καλύτερος σφαιροβόλος της Βρετανίας και δύο φορές ο ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου»

Η Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό Τέσα Σάντερσον δήλωσε: «Χριστέ μου, μόλις έμαθα τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του. Ο Τζεφ ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον στίβο της Μεγάλης Βρετανίας και τεράστια διασκέδαση στην ομάδα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας γίγαντας αθλητής RIP Geoff Capes».

Ποιος ήταν ο Τζεφ Κέιπς

Γεννημένος στο Λίνκολνσαϊρ, ο Capes ήταν λίγο πάνω από 1,80 μ. και ζύγιζε 170 κιλά στην καλύτερη κατάστασή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Κέρδισε τον τίτλο του ισχυρότερου άνδρα του κόσμου το 1983 και το 1985.

Μετά τις επιτυχίες του, αναγνωρίστηκε στο The World's Strongest Man Hall of Fame και στο England Athletics Hall of Fame.

Μετά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό αθλητισμό, ο Κέιπς συνέχισε να ασχολείται ως διαιτητής, διοργανωτής εκδηλώσεων και προπονητής.

Εκτός από τον αθλητισμό, είχε μεγάλη επιτυχία στην εκτροφή Μπατζεριγκάρ, και έγινε πρόεδρος του Budgerigar Society το 2008.

Ο Κέιπς ζούσε στο Stoke Rochford, κοντά στο Grantham, και είχε δύο παιδιά -τα οποία ήταν επίσης εθνικοί πρωταθλητές στη σφαιροβολία- και τέσσερα εγγόνια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα top 10 συμβόλαια της Euroleague=Πίνακας
Στα 2,8 δισ. ευρώ εκτιμάται η κρατική δαπάνη για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Η Ολυμπιάδα πήρε το ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα στο Βόλεϊ Γυναικών
Γράφτηκε ιστορία στο ΝΒΑ-Ο μπαμπάς Λεμπρόν βρέθηκε στο παρκέ μαζί με τον γιο του
Ισχυρά μηνύματα από την Καρολίνα Πελενδρίτου κατά τη βράβευσή της από την ΚΕΠΕ
Κυπριακός «εμφύλιος» ΑΕΚ-Κεραυνός για το Europe Cup και Ανόρθωση-Σαραγόσα
Λεμπρόν για την ιστορική στιγμή με τον γιο του: «Πάνω απ' όλα η οικογένεια
Άρης-Τσεντεβίτα: Με καλή ψυχολογία για την πρώτη εντός έδρας νίκη στο φετινό EuroCup οι Θεσσαλονικείς
Επίσημη η μεταγραφή του Άλεξ Αντετοκούνμπο στον ΠΑΟΚ-Ανακοινώθηκε από τον «Δικέφαλο του Βορρά»
H οξυδέρκεια του Λεκλέρ τού έδωσε τη νίκη στο Τέξας