Με νοοτροπία νικητή στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Τα ματς στην Ευρώπη είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έχει πια την τεχνογνωσία. Τόσο συμπαγή και κυρίαρχο σε εκτός έδρας ματς και σε τέτοιο επίπεδο δύσκολα τον θυμάσαι.

Είναι η συνέχεια της πορείας ως την κατάκτηση του Conference League πριν από λίγους μήνες. Η Μάλμε, η πρωταθλήτρια Σουηδίας, δεν μπόρεσε να τον απειλήσει πραγματικά.

Το 1-0 μοιάζει μικρό μπροστά στα όσα πολλά έκαναν οι κυπελλούχοι Ευρώπης. Τώρα ξέρουν και μάλιστα πολύ καλά το μάθημά τους.

Θέμα νοοτροπίας

Η τακτική προσήλωση και οι αλλαγές που οι μισές ήταν αναγκαστικές βοήθησαν τον Ολυμπιακό να εξασφαλίσει την εκτός έδρας νίκη. Είναι θέμα προσήλωσης, τακτικής και νοοτροπίας.

Εδώ και χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν παντού και πάντα για τη νίκη. Δεν θα βγει πάντα το παιχνίδι.

Σε ένα σπορ των εκατομμυρίων μεταβλητών δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Το θέμα είναι πως προσεγγίζεις τον κάθε αγώνα.

Ο κόσμος μπορεί να απορεί πως η ίδια ομάδα ήταν που πριν από λίγες μέρες απέτυχε να νικήσει τον Λεβαδειακό εντός έδρας χάνοντας αβάντζο δύο τερμάτων. Είναι διαφορετικά παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη πια είναι διαφορετικός. Αυτό είναι σε κάθε περίπτωση μια επιτυχία. Εξαργυρώνει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού και μετουσιώνει τα όσα κατάφερε και έμαθε όλα αυτά τα χρόνια.

H δήλωση του προπονητή της Μάλμε, Χένρικ Ρίντστρεμ, «Προσπαθούμε να μικρύνουμε την απόσταση από τον Ολυμπιακό», είναι ένα ακόμη παράσημο.

Δειτε Επισης

Προπονητής Μάλμε: «'Πονάει' όταν χάνεις, προσπαθούμε να μικρύνουμε την απόσταση από τον Ολυμπιακό»
Κοστίνια: «Αντέξαμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό»
Τισουντάλι: «Χαρούμενοι μόνο αν κερδίζαμε»
Με νοοτροπία νικητή στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός
Το μήνυμα του Αλόνσο ενόψει Τσέλσι: «Να έχουμε πίστη, οι παίκτες, η ομάδα, όλοι»
Παναθηναϊκός για Μπάλντοκ: «Θα είναι το φωτεινό αστέρι μας, ο δικός μας Starman»
Η ελληνική ιθαγένεια δόθηκε στον γιο του Μπάλντοκ–Ο ποδοσφαιριστής είχε κάνει αίτηση 25 ημέρες πριν πεθάνει
Ολυμπιακός: Με Ρέτσο, Γουίλιαν και Μαρτίνς στην Σουηδία για τη Μάλμε
Τα αγγλικά media αποκάλυψαν την κατάθεση Μαρινάκη: «Χρειάζεται συχνά να βήχει και ο βήχας έχει φλέγματα»
Η Ελλάδα πρώτη σε βαθμούς στο Nations League από την ίδρυσή του - Εκτός 20άδας η Αγγλία