Πήρε το Classique η Παρί με... περίπατο στο «Βελοντρόμ»

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» σε ένα πανηγυρικό «πάρτι» (0-3), εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της Μονακό και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη Ligue 1.

Ο... χορός των γκολ άνοιξε νωρίς για τους Παριζιάνους, με τον Νέβες να λέει «ευχαριστώ» στο λάθος της άμυνας της Μαρσέιγ σκοράροντας από κοντά, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα τς Παρί. Οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν τελείως μετά την κόκκινη κάρτα του Χαρίτ στο 21', καθώς ο Μαροκινός αποβλήθηκε για το επικίνδυνο χτύπημα στον Μαρκίνιος.

Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, η Παρί πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε νέο δώρο της Μαρσέιγ, όταν ο Μπαλέρντι έστειλε καταλάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 40', ο Μπαρκολά έκανε το 0-3, με την Παρί μάλιστα να προηγείται με τρία γκολ στην έδρα της Μαρσέιγ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι φίλαθλοι των Μασσαλών είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το ημίχρονο, απογοητευμένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης, ενώ στην επανάληψη η Παρί κατέβασε στροφές και διαχειρίστηκε το προβάδισμά της. Η κορυφαία φάση του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε στο 56', με τον Ντεμπελέ να χάνει τα... άχαστα απένατι στον Ρούλι και το 0-3 να μένει ως το τέλος.

Η Νις «προσγείωσε» τη Μονακό

Την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε η Μονακό στην έδρα της Νις (2-1) χάνοντας έδαφος στη μάχη του τίτλου. Παρότι προηγήθηκε με τον Εμπολό στο 39', ο Γκεσάν ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ λίγο αργότερα ο Βάντερσον άφησε τους Μονεγάσκους με δέκα μετά την αποβολή του. Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Νις έκανε την ανατροπή στο 71' με σκόρερ τον Λαμπόρντ, με το 2-1 να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε.

«Φρένο» στο σερί της Λυών από την Οσέρ

Η Οσέρ έβαλε «στοπ» στο σερί των τριών νικηφόρων αγώνων της Λυών μετά το ισόπαλο 2-2 στην έδρα των Λιονέ. Ο Μικαουτάτζε έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεη πέναλτι, με την Οσέρ να απαντά στο 47' με την κεφαλιά του Ντιομαντέ. Ο Μικαουτάτζε στο 62' έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Λυών, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Τραορέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Νίκες για Στρασβούργο και Τουλούζ

Το Στρασβούργο πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στη Ναντ επικρατώντας εύκολα με 3-1. Το σκορ άνοιξε ο Σάντος στο 17', με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 57'. Το 3-0 έγινε στο 73' από τον Μπακά, ενώ ο Γκιρασί μείωσε για το τελικό 3-1 (83').

Η Τουλούζ «καθάρισε» την αναμέτρηση με τη Μονπελιέ από το πρώτο ημίχρονο παίρνοντας ένα σημαντικό «διπλό» απέναντι στην ουραγό (0-3). Ο Αμπουκλάλ «χτύπησε» δις για τους φιλοξενούμενους στα πρώτα λεπτά (5', 8'), προτού ο Κινγκ διαμορφώσει το τελικό 0-3 από το 27ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος, η Μονπελιέ έμεινε με δέκα μετά την απευθείας αποβολή του Σεβανιέ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

«Σφήνα» της Παρί στην Ρεάλ για Αλεξάντερ-Άρνολντ
Η Φιορεντίνα διέλυσε τη Ρόμα με πεντάρα και πάτησε τετράδα
Πήρε το Classique η Παρί με... περίπατο στο «Βελοντρόμ»
Χορταστική ισοπαλία για Άρσεναλ και Λίβερπουλ στο Emirates με κερδισμένη την... Σίτι
Ο Μπόουεν βύθισε ακόμη περισσότερο την Γιουνάιτεντ, τρίποντο για την Τσέλσι κόντρα στην Νιούκαστλ
BINTEO: Ο Νταλότ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς σε κενή εστία
Χάος στη Βραζιλία-Ένας νεκρός από άγρια επεισόδια μεταξύ των οργανωμένων της Παλμέιρας και της Κρουζέιρο
BINTEO: Ρατσιστική επίθεση στον Γιαμάλ στο Μπερναμπέου-Καταδίκασε η Ρέαλ
Φλικ: «Φάνηκε η ποιότητα των μεσοεπιθετικών»
Αντσελότι: «Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα»