Έλιωσε την Μπράγκα με τριάρα και εμφάνιση… τροπαιούχου ο Ολυμπιακός!

Φόρεσε το ευρωπαϊκό κοστούμι του κατόχου του Conference League και διέλυσε την Μπράγκα ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν «δαιμονισμένη», εμφάνισε την ένταση και το πρέσινγκ της περασμένης σεζόν που τον έφερε ως την κατάκτηση της ευρω-κούπας και επικράτησε με το εμφατικό 3-0 για να πάρει το πρώτο του φετινό τρίποντο για τη 2η αγωνιστική του Europa League.

Καυτός ο Ελ Κααμπί με δύο γκολ, πρόσθεσε άλλο ένα ο Έσε για τους εξαιρετικούς ερυθρόλευκους που είχαν και για 12ο παίκτη τον κόσμο τους σε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

Εξαιρετική η τριάδα Τσικίνιο, Έσε, Μουζακίτης, χωρίς φυσικά να υστερήσει κανείς απ΄ όλη την ομάδα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει δεύτερη νίκη στη σειρά και να πηγαίνει φουριόζος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Διπλή αποθέωση για τον Αντρέ Όρτα, τόσο στη διάρκεια της προθέρμανσης όσο και στην αλλαγή του.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στην εστία ο Τζολάκης και στην άμυνα οι Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο και Ορτέγκα. Στον άξονα ο Μουζακίτης με τον Έσε, μπροστά τους ο Τσικίνιο και στα εξτρέμ οι Ροντινέι, Ζέλσον. Σέντερ φορ ήταν ο Ελ Κααμπί.

Με 4-3-3 κατέβασε την Μπράγκα ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Στην εστία ο Ματέους και οι Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Μαρίν στην τετράδα της άμυνας. Τριπλέτα στον άξονα οι Καρβάλιο, Αντρέ Όρτα, Μπρούμα, με τους Γκάμπρι Μαρτίνες, Ρικάρντο Όρτα στα πλάγια και τον Ρομπέρτο Φερνάντες στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Με διάθεση να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα μπήκε ο Ολυμπιακός, βρίσκοντας γκολ στο 5ο λεπτό με τον Ελ Κααμπί αλλά ο Ζέλσον που του έδωσε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στα καπάκια ο Μπρούμα προσπάθησε να κρεμάσει εκτός περιοχής τον Τζολάκη, αλλά έκανε κακό τελείωμα, με τους Πειραιώτες να συνεχίζουν να βγάζουν ένταση στο χορτάρι, εγκλωβίζοντας τους Πορτογάλους.

Οι αλληλοκαλύψεις λειτουργούσαν εξαιρετικά, η Μπράγκα δεν μπορούσε να χτυπήσει με το αγαπημένο της transition και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ανανέωνε διαρκώς τις κατοχές της. Ο Ελ Κααμπί στο 16’ πήδηξε σε λάθος χρόνο και δεν κατάφερε να απειλήσει από κοντά, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ματέους βγήκε εκτός περιοχής και πρόλαβε τον Μαροκινό από την κάθετη του Τσικίνιο. Στο 21’ ήταν η σειρά της Μπράγκα να απειλήσει, αλλά ο Τζολάκης έβγαλε το πλάγιο τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες, ενώ στο 25’ ο Ροντινέι είδε τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούει το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.

Η Μπράγκα βρήκε φάση από το πουθενά στο 39’ με τα αδέρφια Όρτα να συνδυάζονται και ο Ρικάρντο εκτέλεσε, με τον Τζολάκη να διώχνει με υπερένταση. Και ενώ οι Πορτογάλοι έδειχναν να ισορροπούν, ήρθε ο Ελ Κααμπί να χτυπήσει για το 1-0. Στο 45ο λεπτό, λοιπόν, ο Αντρέ Όρτα έδιωξε με πολύ ύψος, ο Ζέλσον το εκμεταλλεύτηκε και έσπασε στον Μαροκινό, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Φερέιρα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ματέους μέσα σε «πανζουρλισμό».

Πηγή: sport-fm.gr

Δειτε Επισης

Έλιωσε την Μπράγκα με τριάρα και εμφάνιση… τροπαιούχου ο Ολυμπιακός!
Γκαρθία: «Ο Μεντιλίμπαρ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να έρθω στον Ολυμπιακό»
ΑΕΚ: Ακόμα δύο επιστροφές για τον Αλμέιδα, μπήκαν Λιβάι και Γκατσίνοβιτς
Ολυμπιακός Κ19: Ξεκινάει το φετινό του ταξίδι στο Youth League κόντρα στην Ταλίνα Κάλεβ
Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στη νίκη με πειστική εμφάνιση στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα
ΠΑΟΚ: Ψάχνει την πρώτη νίκη στην League Phase για να μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης
Κύπελλο Ελλάδος: Τελικός χωρίς ντέρμπι, «σφαγή» μέχρι να φτάσουν εκεί!
Ο προβληματισμός του Μεντιλίμπαρ για τη δεξιά πλευρά με Κοστίνια και Ροντινέι-Η εκτίμηση για την 11άδα με Μπράγκα
«Σωστή απόφαση να έρθω στον ΟΦΗ, μου ταιριάζει το στιλ ποδοσφαίρου του Δέλλα»
Φεύγει για Μεξικό πριν τον ντέρμπι με ΠΑΟΚ ο Πινέδα