One Μακρής show με δώρο γενεθλίων για την ΑΕΛ ένα χατ-τρικ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μακρή που μπήκε στο ματς στο 61' και πέτυχε χατ-τρικ, η ΑΕ Λεμεσού επικράτησε 5-2 του Εθνικού στο «Αλφαμέγα», στο αναμφίβολα ματς (έως τώρα) της 6ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan, μένοντας για 11ο σερί εντός έδρας ματς αήττητη απέναντι στον σύλλογο της Άχνας.

Η αναμέτρηση εκτός από επτά γκολ είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, δυο ανατροπές του σκορ από την ομάδα του Κόλμαν που πλέον βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 πόντους, τέσσερις περισσότερους από εκείνη του Μπαντία που πάντως το αποτέλεσμα την αδικεί σε έναν βαθμό.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως η ανατροπή του πρώτου μέρους για την ΑΕΛ ήρθε από τους δυο στόπερ της, Ουεντραόγκο και Στόλνικ, από δυο εκτελέσεις κόρνερ!

Έφερε τούμπα το ματς με τους... στόπερ!

Παρά το γεγονός πως ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, ο Εθνικός μπήκε με το δεξί στο ματς. Αφού... προειδοποίησε στο 3' με σουτ του Μπονέτο, δευτερόλεπτα μετά άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης (Μπονέτο) πάσαρε στον Λίπσκι, εκείνος έστρωσε για τον Γκονζάλεζ που νίκησε τον Μπράγκα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, και απείλησαν στο 9ο λεπτό, όταν το σουτ του Τοκού έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φλόρες (απέκρουσε αλλά ο διαιτητής έδωσε άουτ). Η αναμενόμενη άνοδος στο γήπεδο της ΑΕΛ, έδινε χώρους στον Εθνικό που λίγο έλειψε να «χτυπήσει» ξανά στο 18', όμως ο Μπράγκα σταμάτησε εξ' επαφής την προβολή του Αντερέγκεν.

Ο ρυθμός «έπεσε» λίγο, όμως η ομάδα του Κόλμαν βρήκε την ισοφάριση από στημένη μπάλα. Στο 31' ο Λεσοβόι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ουεντραόγκο με άψογη κεφαλιά σκόραρε για το 1-1. Ο Ρώσος assistman, παραλίγο να γίνει σκόρερ τέσσερα λεπτά μετά (35'), όμως το τεχνικό πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Η ισοφάριση «αφύπνισε» τους παίκτες του Μπαντία, που απείλησαν δις σε 39' και 41', με Ντε Ιριόντο και Λίπσκι, με τον δεύτερο να βλέπει τον Μπράγκα να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση στην κοντινή κεφαλιά του. Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος του πρώτου μέρους άνηκε στους «γαλαζοκίτρινους», που έφεραν τούμπα το ματς! Ξανά από εκτέλεση κόρνερ στο 45', αυτή τη φορά ο Στόλνικ με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε τις δυο ομάδες στην ανάπαυλα με το σκορ στο 2-1.

«Χρυσή αλλαγή» με χατ-τρικ ο Μακρής!

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, τρία λεπτά μετά την έναρξή του (48') ο Εθνικός βρήκε -και πάλι- τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Λίπσκι σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Μπονέτο έκανε την προβολή, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο επερχόμενος Αντερέγκεν με προβολή έφερε το ματς στο 2-2.

Δεν είχε υπολογίσει όμως στον παράγοντα Μακρή, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 61', και χρειάστηκε ένα λεπτό για να σκοράρει (το πρώτο του γκολ στο ματς). Έπειτα από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σίνγκ έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Κύπριος άσος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 στο 61'. Δεν σταμάτησε εκεί όμως. Επτά λεπτά μετά (68'), ο Παναγιώτου έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα, και ο Μακρής «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από το σώμα του Φλόρες για το 4-2!

Ο Εθνικός θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς, όμως ο Μπράγκα έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ του Λίπσκι εντός περιοχής στο 81'. Και αφού δεν συνέβη αυτό, η βραδιά στο «Αλφαμέγα» έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με χατ-τρικ για τον Ανδρέα Μακρή, ο οποίος με ωραία κεφαλιά στο 87' διαμόρφωσε το τελικό και θριαμβευτικό 5-2 για την ΑΕΛ, που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα!

ΑΕ Λεμεσού (Κρις Κόλμαν): Μπράγκα, Φιλιώτης, Ουεντραόγκο, Στόλνικ, Νεοφύτου (62' Ιμανισιμουέ), Μάμας (75' Μπαμπόγκ), Μεγιάδο, Τοκού (83' Γερολέμου), Σίνγκ, Λεσοβόι (62' Ζαχαρίου), Ρομπέρτα (61' Μακρής).

Εθνικός Άχνας (Νταβίντ Μπαντία): Φλόρες, Στυλιανού (70' Παναγιώτου), Λομοτέι, Μπαχανάκ, Οφόρι, Ντε Ιριόντο (78' Σαάντι), Γκονζάλεζ (58' Αλμέιδα), Ιωάννου (70' Σόμπιεχ), Μπονέτο, Αντερέγκεν (78' Ερναντέζ).

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ούγκο Μάρτινς: «Είμαι πολύ περήφανος, μόνο νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ» (vid)
«Κυανόλευκο» το βαρωσιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα
Στην αποστολή της Ομόνοιας ο Γιόβετιτς ενόψει Άρη
Διπλό μεγάλης σημασίας για την Ομόνοια Αραδίππου με 2-1 κόντρα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου
Τρεις αγώνες το Σάββατο για 6η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan
ΑΠΟΕΛ: Το γκολ του Λαΐφη και η ειλικρινής παραδοχή του
Επικράτησε του Απόλλωνα η Καρμιώτισσα και έφυγε με δύο τέρματα στις αποσκευές της
Πρώτη κλήση Σωφρόνη Αυγουστή στην Εθνική Ανδρών ενόψει αγώνων Nations League
Ιστορική νίκη της Πάφου στην πρεμιέρα της στον Όμιλο του Conference League
Ο ΑΠΟΕΛ "σκόνταψε" στην Σάμροκ στην πρεμιέρα του Conference League