Ζιντάν για Ινιέστα: Αγαπάμε το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτών των παικτών

Ο Αντρές Ινιέστα αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και συμπαίκτες και αντίπαλοι έσπευσαν να τον αποθεώσουν.

Είναι ο άνθρωπος που με δικό του γκολ χάρισε το Μουντιάλ του 2010 στην Ισπανία, έχει κερδίσει 2 Euro, και με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε τα πάντα.

Η πολυετής θητεία του στην Μπαρτσελόνα δεν εμπόδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει ανακοίνωση για τον Ινιέστα αλλά ούτε και τον Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος έχει ταυτιστεί και ως παίκης και ως προπονητής με τους Μαδριλένους να τον αποθεώσει.

Ζιντάν και Ινιέστα κυριάρχησαν σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε εποχές που αυτό το παιχνίδι ήταν το κορυφαίο του κόσμου και το ισπανικό πρωτάθλημα το καλύτερο. «Αγαπάμε το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτού του είδους των παικτών!» έγραψε ο Ζιζού.

Το 2018 ο κορυφαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε μιλήσει για τον Ισπανό «μάγο» και είχε εκφράσει και την απορία του γιατί εκείνος δεν κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 2010 τη χρονιά που η Ισπανία κατέκτησε με δικό του γκολ το Μουντιάλ.

«Δεν σκέφτομαι τον Ινιέστα ως παίκτη της Μπαρτσελόνα. Τον βλέπω απλά ως ποδοσφαιριστή. Τον έχω συναντήσει δύο ή τρεις φορές και είναι ένας γοητευτικός, πολύ συγκρατημένος άνθρωπος. Μου αρέσουν οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα στο γήπεδο, αλλά είναι ήρεμοι. Έχω μόνο καλά λόγια για αυτόν και θαυμασμό για το ποδόσφαιρό του και του εύχομαι τα καλύτερα. Μιλάμε για κάποιον που έκανε τους πάντες να ονειρεύονται και του άξιζε να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα, ειδικά τη χρονιά που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τότε ήταν ξεκάθαρο ότι το άξιζε» είπε ο Ζιντάν.

Το 2010 αν και ο Ινιέστα πήρε τα πάντα την Χρυσή Μπάλα την κέρδισε ο συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος όμως δεν είχε κατακτήσει Μουντιάλ. Τρίτος σε ψήφους το 2010 ήταν άλλος ένας παίκτης της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ζιντάν για Ινιέστα: Αγαπάμε το ποδόσφαιρο εξαιτίας αυτών των παικτών
Λίβερπουλ: Ο Μαρμούς στη λίστα των Reds
Μπεν Γεντέρ: Κατηγορείται για ψυχολογική βία από τη σύζυγο του
Κλοπ, η μεγάλη επιστροφή: Αναλαμβάνει επικεφαλής ποδοσφαίρου στις ομάδες της Red Bull
Βαλβέρδε για Μπαπέ: «Έχει κλείσει πολλά στόματα»
Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ούγκο Βιάνα φαβορί για νέος αθλητικός διευθυντής
Ατλέτικο Μαδρίτης: Μετονομάζει το γήπεδο σε «Riyadh Air», στα 300 εκατ. ευρώ το deal με τους Σαουδάραβες
Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Ανακοινώθηκε από την Λας Πάλμας
Ο Πάλμερ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς χωρίς να αγωνιστεί βασικός σε κάποιο παιχνίδι του EURO 2024
Σκάνδαλο στο τουρκικό ποδόσφαιρο- 24χρονη διαιτητής κατηγορείται για sex tape με 61χρονο παρατηρητή διαιτησίας