Επικαλείται θέματα νομικής φύσεως για την αναστολή βραβείων η ΕΑΚ-Υπεραμύνεται των ενεργειών της

Σε θέματα νομικής φύσεως οφείλεται η αναστολή δύο βραβεύσεων από την ΕΑΚ, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις αναφορικά με τα Ε’ Δημοσιογραφικά Βραβεία της.

Σύμφωνα με την ΕΑΚ μετά την ανακοίνωση τον Οκτώβριο των αποτελεσμάτων της κριτικής επιτροπής, η οποία, όπως σημειώνει, λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς παρέμβαση από κανέναν, το ΔΣ έλαβε από δυο φορείς επισημάνσεις, στις οποίες τέθηκαν θέματα νομικής φύσεως που απορρέουν από τα συγκεκριμένα θέματα και τα οποία, όπως αναφέρει, όφειλε να λάβει υπόψη και να προωθήσει τις επισημάνσεις στους νομικούς συμβούλους για συμβουλή.

Όπως αναφέρεται, οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΑΚ την συμβούλεψαν ότι όντως απορρέουν θέματα νομικής φύσεως και συμβούλεψαν την αναστολή και όχι ακύρωση των δύο βραβεύσεων, γνωμάτευση την οποία υιοθέτησε ακολούθως το ΔΣ ΕΑΚ στην τελευταία της συνεδρία.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η έρευνα/μελέτη του δημοσιογράφου Φάνη Μακρίδη αποτελεί μέρος ποινικής έρευνας, προσθέτοντας ότι η ποινική εκκρεμοδικία προκύπτει από τα γραφόμενα του ίδιου του Φάνη Μακρίδη.

Γίνεται επίσης παραπομπή στο τελευταίο άρθρο του κ. Μακρίδη διαδικτυακά και στον Φιλελεύθερο (philenews), ο οποίος αυτολεξεί, όπως σημειώνεται, αναφέρει τα εξής: «τα γεγονότα που καταγράφουμε ποσώς επηρεάζουν την ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για το ασυμβίβαστο του κ. Κούμα».

«Συνεπώς όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχει εν εξελίξει ποινική διαδικασία. Επίσης δεν έχουμε δικαίωμα να παρακάμψουμε την βασική συνταγματική αρχή περί αθωότητος μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Η συγκεκριμένη απόφαση προφανώς δεν μειώνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το δικαίωμα του δημοσιογράφου να εκφράζεται ελεύθερα. Η επιβράβευση και/η βράβευση όμως του περιεχομένου μιας έρευνας είναι κατά την άποψη μας άκαιρη και/ή προτρέχουσα της ποινικής έρευνας. Την απόφαση του Δ.Σ. την ανακοίνωσε δημοσίως η ΕΑΚ στα δύο τελευταία της δελτία τύπου, ημερ. 10/11 και 12/11, ενώ ενημερώθηκαν προηγουμένως όλοι οι ενδιαφερόμενοι», συμπληρώνεται.

«Σεβαστή η όποια διαφορετική άποψη, αλλά γνώμονας του Δ.Σ. της ΕΑΚ είναι η προστασία της οργάνωσης λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές θεμάτων ή προβλημάτων που προκύπτουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το μεγάλο πρόβλημα του Roland Garros-Ψάχνει λύση η Αμελί Μορεσμό
Μόνο αυτοί οι τρεις άνδρες επιτρέπεται να επισκεφθούν τον Μίκαελ Σουμάχερ
Αυτή είναι η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για Φουρνιέ, Ναν, Μπαρτζώκα και Λεπενιώτη
«Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει και να μην τιμωρείται, φοβάμαι τι θα γίνει στον αθλητισμό»
Παγκόσμιο ρεκόρ από τη Μακίντος στα 400 μέτρα ελεύθερο
Σίνερ vs Αλκαράθ: Η «Big Two» εποχή ξεκινά στον τελικό του Roland Garros
Ο Ντόρσεϊ απέφυγε ποτήρι στη φυσούνα του ΟΑΚΑ-«Πρέπει να είσαι πάντα σε εγρήγορση»
Χειρουργείο για τον θηριώδη Ζακ Ίντι στους Γκρίζλις, εκτός για το ξεκίνημα της σεζόν 2025/26
F1 - Όλοι οι βαθμοί του Φερστάπεν στο point system (vid)
Νέα... Βασίλισσα στο Roland Garros η Κόκο Γκοφ με επική ανατροπή επί της Σαμπαλένκα