Τρεις αθλητές στην κυπριακή κολυμβητική ομάδα στο Παγκόσμιο της Ντόχα

Τα αγωνίσματα της κολύμβησης ξεκινούν την Κυριακή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (11-17 Φεβρουαρίου), με τρεις αθλητές (Κάλια Αντωνίου, Φίλιππο Ιακωβίδη και Παναγιώτη Πανάρετο) να εκπροσωπούν τα κυπριακά χρώματα έχοντας κατά νου ότι η διοργάνωση αποτελεί και αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, για την Κάλια Αντωνίου είναι η πέμπτη παρουσία μετά το 2017 (Βουδαπέστη), το 2019 (Gwang Ju), το 2022 (Βουδαπέστη) και το 2023 (Φουκουόκα), για τον Φίλιππο Ιακωβίδη η τέταρτη, το 2019 (Gwang Ju), το 2022 (Βουδαπέστη) και 2023 (Φουκουόκα), και για τον Παναγιώτη Πανάρετο η δεύτερη μετά το 2023 στην Φουκουόκα.

Πρώτη κυπριακή συμμετοχή αυτή του Φίλιππου Ιακωβίδη, ο οποίος θα αγωνιστεί την Κυριακή 11/2 στα 50μ. πεταλούδα, αγώνισμα το οποίο θα διεξαχθεί σε επτά σειρές, με τον Φίλιππο να αγωνίζεται στην τρίτη. Λίγη ώρα αργότερα, ο Παναγιώτης Πανάρετος θα μετρήσει δυνάμεις στον προκριματικό των 100μ. πρόσθιο όπου συμμετέχει στην τέταρτη από τις οκτώ σειρές που θα διεξαχθούν. Ο Φίλιππος Ιακωβίδης θα λάβει μέρος και στα 50μ. ύπτιο (17/2) και ο Παναγιώτης Πανάρετος στα 50μ. πρόσθιο (13/2).

Η πρωταθλήτρια Κάλια Αντωνίου θα πέσει στην πισίνα την Πέμπτη 15/2 στα 100μ. ελεύθερο (αγωνίζεται στην έβδομη σειρά από τις εννέα που θα διεξαχθούν), ενώ το Σάββατο 17/2 θα λάβει μέρος στα 50μ. ελεύθερο, αγώνισμα στο οποίο θα διεξαχθούν δώδεκα σειρές, με την Κάλια να συμμετέχει στην εντέκατη. 

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου στη διοργάνωση (σε σύνολο 14 συμμετοχών), είναι η 10η θέση της Κάλιας Αντωνίου, το 2022 στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Την αποστολή στη Ντόχα συνοδεύει ο προπονητής Σταύρος Μιχαηλίδης.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν
ΒΙΝΤΕΟ: Τσιρλίντερ της ομάδας του Όμπερν στο NFL «κατεδάφισε» παίχτη της αντίπαλης ομάδας
«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»
Νικς: Έκαναν το «μπαμ» με Καρλ Άντονι Τάουνς
Κλίπερς: Συμφώνησε και συνεχίζει ο Τέρανς Μαν
Μεγάλη πρόκριση για την «Κυρία» στους ομίλους του FIBA Europe Cup
Ο Σακίλ Ο' Νιλ προβλέπει-Οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028