«Οι επενδυτές μας ερωτεύονται, αλλά δεν μας παντρεύονται»-Η πρώτη αντίδραση Σάντη

Την προεδρία του συλλόγου, ανέλαβε επίσημα ο Ανδρέας Σάντης, στον οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της οικογένειας Πουλλαΐδη.

Για την εκλογική συνέλευση και όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση, μίλησε στον Super-Sport FM ο ισχυρός άνδρας της Κυρίας.

Όσα δήλωσε ο Ανδρέας Σάντης:

Για την εκλογική συνέλευση: «Να ξεκαθαρίσουμε τί έχει γίνει. Η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί επειδή υπάρχει η συμφωνία διαχείρισης. Απλά οι μετοχές είναι στο στάδιο μεταβίβασης από την οικογένεια Πουλλαΐδη στον σύλλογο. Θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε τα πράγματα πολύ γρηγορότερα. Σχετίζονται με το οικονομικό κομμάτι. Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι το Μάιο και μετά θα δούμε πως θα το κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος επενδυτής, είναι σημαντικό να τον αντικαταστήσουμε εμείς που αγαπάμε την Ανόρθωση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές προκλήσεις για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε».

Αν είναι ενθαρρυντική η ανάδειξη νέου και ενιαίου διοικητικού συμβουλίου: «Βεβαίως είναι ενθαρρυντική. Η Ανόρθωση εδώ και 50 χρόνια είναι μακριά από την Αμμόχωστο. Υπάρχει κόσμος που είναι με την Ανόρθωση που ούτε οι γονείς τους δεν είναι από την Αμμόχωστο. Το DNA μας είναι η Ανόρθωση και η Αμμόχωστος. Αν δεν το αντιληφθούμε, δεν θα έχουμε μέλλον. Στόχος μας να επαναφέρουμε την Ανόρθωση πρωταγωνίστρια σε όλους τους τομείς. Η Ανόρθωση είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είναι το ιστορικότερο σωματείο. Γέννησε ήρωες. Όταν βλέπουμε στην κερκίδα των οργανωμένων και όχι μόνο, να τραγουδάνε το τραγούδι για την Αμμόχωστο και να σείεται ολόκληρο το Παπαδόπουλος, πέστε μου αν αυτό δεν είναι πρόοδος. Η Ανόρθωση είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί, όπου και να κατοικούμε. Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτό τον φάρο. Η Ανόρθωση δεν ανήκει σε κανένα, ανήκει στην Αμμόχωστο και στον κόσμο της».

Η ανάγκη για μια δυνατή Ανόρθωση: «Όπου υπάρχουν διαφορετικά κέντρα αποφάσεων, υπάρχουν τριβές και συγκρούσεις. Η Ανόρθωση είναι μία».

Αν θα έρθουν καλύτερες μέρες μετά και την εξέλιξη στα διοικητικά: «Δεν αισιοδοξώ, είμαι βέβαιος. Φτάνει να αντιληφθούμε την υποχρέωση μας απέναντι στην Ανόρθωση. Σίγουρα η καλή πορεία της ομάδας πάντα βοηθάει. Εμείς θα προσπαθήσουμε. Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Γίναμε αιχμάλωτοι της καλής πορείας που πραγματοποιήσαμε στην αρχή».

Για τις ανανεώσεις: «Χάσαμε ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικούς, όπως ο Γκερέρο αλλά βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον. Τεχέρα μένει, Γκερέρο μένει. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Η τελική απόφαση είναι στον κύριο Πριέτο».

Για τους Κύπριους που αγωνίζονται λιγότερο στην ομάδα: «Με ενοχλεί όπου η Εθνική έχει τις αποδόσεις που έχει. Σας ρωτώ, από την ημέρα που βάλαμε το πρόστιμο για τους δύο ποδοσφαιριστές που πρέπει να αρχίσουν στην ενδεκάδα, είδαμε πρόοδο στην Εθνική; Νομίζω η Ανόρθωση από τις ομάδες που είναι στο πρώτο γκρουπ, χρησιμοποιεί τους περισσότερους Κύπριους. Σίγουρα θα ήθελα να έχουμε περισσότερους Κύπριους παίκτες».

Αν δέχθηκαν κρούση για τον Αντόνιο Πριέτο: «Επίσημά δεν μας ενόχλησε κάνεις. Ανεπίσημα εννοείται, έτσι είναι ο χώρος του ποδοσφαίρου».

Για το αν είναι ευχαριστημένοι με τον Γκαγιέγο: «Είμαστε συνεχώς σε επαφή. Η δουλεία του φαίνεται στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο αν είμαστε ευχαριστημένοι ή αν είναι αυτός. Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι, δεν είναι της ώρας. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το ματς της Κυριακής και μετά το κύπελλο. Είναι καθοριστική βδομάδα».

Για τον επενδυτή και αν υπήρξε ενδιαφέρον: «Όχι. Δεν υπάρχει κανένας επενδυτής. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες με διάφορους τρόπους. Και με επαγγελματίες συνεργάτες για να βρούμε τέτοιου είδους επενδυτές. Έχουν δείξει αρχικό ενδιαφέρον, αλλά θα πω μας ερωτεύονται αλλά δεν μας παντρεύονται».

Για το οικονομικό πρόβλημα και τις οφειλές στους παίκτες: «Βεβαίως δεν είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις οφειλές των ποδοσφαιριστών. Υποχρεώσεις από παλιά μας ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουμε σημαντικά ποσά από τον φετινό προϋπολογισμό. Μου κάνει εντύπωση όμως. Υπάρχουν ομάδες που έχουν εξίσου σημαντικό οικονομικό πρόβλημα και κανένας δεν ασχολείται. Δεν μιλάω για τον ΑΠΟΕΛ».

Για το θέμα του γηπέδου: «Περιμένω από το Κράτος να έρθει να μας πει αν θα εγκρίνουν τα κονδύλια για να προχωρήσουμε. Ο νέος πρόεδρος του ΚΟΑ πήρε οδηγίες για να ασχοληθεί με το θέμα, είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας η αναβάθμιση του γηπέδου».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς
Δόθηκαν στοιχεία και πρόσωπα για τα στημένα στις Αρχές-Νέο καμπανάκι για τα δυο ματς που μπήκαν 21 γκολ
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Ψάχνει νίκη Ευρώπης η Ομόνοια, παίζει τα ρέστα του ο Άρης