Καταγγελία στην Επ. Δεοντολογίας για τα περί διαφθοράς στο χάντμπολ-Προαναγγέλλουν αποκαλύψεις

Με φουρτουνιασμένη θάλασσα μοιάζει το άθλημα του handball μετά τις καταγγελίες της Ανόρθωσης για διαφθορά, χειραγώγηση αγώνων και μυστικές συναντήσεις μελών της Επιτροπής Διαιτησίας με συγκεκριμένο σωματείο, για τις οποίες τοποθετήθηκε επίσημα και ο ΑΠΟΕΛ, ενώ κι άλλα σωματεία φέρονται εξέφρασαν επίσης τη δυσφορία τους, κατ' ιδίαν, στην Oμοσπονδία.

Μετά τη δημόσια καταγγελία, το τμήμα χειροσφαίρισης της ομάδας της Αμμοχώστου δεν θα μείνει μέχρι εκεί, αφού πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν ότι προτίθεται, εάν δεν το έπραξε ήδη, να προβεί σε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, για να διερευνηθούν ενδελεχώς όλα όσα καταγγέλθηκαν από την Ανόρθωση, αλλά και από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος συμπορεύεται με τους κυανόλευκους, όπως φαίνεται μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η Ανόρθωση είναι έτοιμη να τραβήξει το ζήτημα μέχρι τέλους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και στοιχεία, που αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους, όπως υποστηρίζουν και είναι έτοιμοι να τα δώσουν τόσο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όσο και στη δημοσιότητα, όταν το κρίνουν απαραίτητο.

Tα πυρά της Ανόρθωσης, πέραν του Προέδρου και μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας, στόχευσαν επίσης και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, του οποίου ζήτησαν την απομάκρυνση από την θέση του, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσαν. Όπως σημείωσε στην ανακοίνωσή της η Ανόρθωση, «δηλώνουμε ότι ουδεμία εμπιστοσύνη έχουμε έναντι της Επιτροπής Διαιτησίας για την διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος που αφορά τους ορισμούς και τις αξιολογήσεις των διαιτητών, που αφορούν το σύνολο των αγώνων όλων των ομάδων και θέτουν όλα τα πρωταθλήματα στον αέρα και εν αμφιβόλο, καθώς επίσης δηλώνουμε ότι αίρουμε την εμπιστοσύνη μας έναντι του Προέδρου του ΔΣ ΚΟΧ για την δυνατότητα του να διασφαλίζει αμερόληπτα και δίκαια την ομαλότητα στο άθλημα».

Το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ από την πλευρά του, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα και υπονομεύουν και υποσκάπτουν το ήδη ταλαιπωρημένο άθλημα της Χειροσφαίρισης στην Κύπρο».

Τόνισαν μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια το ζήτημα, απαίτησαν άμεσα τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας, με στόχο την εξακρίβωση των καταγγελιών, ως επίσης και την απονομή ευθυνών εκεί και όπου κρίνεται απαραίτητο.

Όπως ανέφεραν εξάλλου, «αναφορικά με τα άτομα στα οποία γίνεται συγκεκριμένη ονομαστική αναφορά (πρόεδρο και μέλος της επιτροπής διαιτησίας), το γεγονός δεν μας προκαλεί έκπληξη. Το Σωματείο μας εδώ και ένα χρόνο, έχει καταγγείλει γραπτώς φαινόμενα που παρατηρήθηκαν έντονα και αφορούν άνιση μεταχείριση, κατ’ επανάληψη απρεπή συμπεριφορά αλλά κυρίως έλλειψης σεβασμού προς το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ».

Καταλήγοντας, ο ΑΠΟΕΛ υπέδειξε πως «ως εκ των άνω, ζητάμε με τον πλέον επίσημο τρόπο τη διενέργεια της απαραίτητης έρευνας από την Ομοσπονδία και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους. Δυστυχώς, διακυβεύεται η διαφάνεια και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο αιωρούνται τόσο σοβαρές καταγγελίες. Χρειάζεται, οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης να απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τις οποίες κατέχουν».

Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν ότι αντιδράσεις για τα όσα φαίνεται να συνέβησαν, επικρατούν και εντός της διοικητικής πυραμίδας της ομοσπονδίας και αναμένεται να διαφανεί πως θα εξωτερικευθούν, αλλά και ποιες ενέργειες θα γίνουν από όσους διαφωνούν.

Στην δική του τοποθέτηση, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης, ζητά επίσης διερεύνηση της υπόθεσης και ξεκαθαρίζει δεν είναι εμπλεκόμενο ούτε με χειραγώγηση, ούτε και με επηρεασμών διαιτητών σε αγώνες.

Ζητούν μάλιστα όπως, «οι Αρχές διερευνήσουν τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση κι αν κάποιο μέλος του συνδέσμου είναι αναμεμιγμένο σε θέματα χειραγώγησης, τότε ο σύνδεσμος θα τον/την διαγράψει από το μητρώο μελών του».

Σημειώνεται ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης δεν τοποθετήθηκε για το περιστατικό, ούτε με οποιοαδήποτε δήλωση, ούτε με κάποια ανακοίνωση, ενώ πηγές από την ΚΟΧ αναφέρουν ότι στο παρόν στάδιο δεν θα γίνει οποιαδήποτε τοποθέτηση από μέρους τους.

Δειτε Επισης

Έκανε ανατροπή, έριξε κατοστάρα και περιμένει με «αέρα» τη Ρεάλ η Μπασκόνια
Το χάλκινο μετάλλιο διεκδικεί το Σάββατο ο Παύλος Κοντίδης στο Hyeres
Basket League: Η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας για 7η φορά στους κρίκους
Ολυμπιακή Πρόκριση για τον Αλέξανδρο Τοφαλίδη στη ξιφασκία
To IAME Series Cyprus προσφέρει τρία εισιτήρια για τον Παγκόσμιο Τελικό στη Valencia
Την Κυριακή το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τριάθλου στην Πάφο
Ξεκινάει η ημιτελική φάση της OΠΑΠ Basket League
Ψυχωμένος Παναθηναϊκός, απάντησε εμφατικά στη Μακάμπι με one man show του Σλούκα!
Στην έκτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres μετά την 7η ιστιοδρομία