Σηκώνει το γάντι για τα περί διαφθοράς ο Λόττας-«Προσωπικές επιθέσεις νεόκοπων παραγόντων»

Σήκωσε το γάντι και απαντά στα πυρά που δέχεται για τα περί διαφθοράς και χειραγώγησης η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, η οποία παραδέχεται συνάντηση της Επιτροπής Διαιτησίας με την ομάδα του Παρνασσού, ωστόσο, διαμηνύει ότι «αν μια συνάντηση ενός σωματείου με την Επιτροπή Διαιτησίας, αποτελεί ένδειξη χειραγώγησης αγώνα, το αφήνουμε στην κρίση του κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία διαμηνύει ότι δεν παρευρέθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, με τον πρόεδρό της Χαράλαμπο Λόττα να σημειώνει ότι η πορεία του στον αθλητισμό είναι πολύ καλή γνωστή σε όλους.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λοττας, αναφέρει ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα υποστηρίζει τις τελευταίες ημέρες το Σωματείο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, επιθυμώ να αναφέρω: Μετά τον τελευταίο αγώνα Παρνασσός v Ανόρθωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου και ενός ακόμη μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΧ με τον πρόεδρο του Παρνασσού, κατόπιν πρόσκλησης του τελευταίου, στο οίκημα του σωματείου του Στροβόλου. Ο υποφαινόμενος δεν παρευρέθηκε στην εν λόγω συνάντηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία στην Επ. Δεοντολογίας για τα περί διαφθοράς στο χάντμπολ-Προαναγγέλλουν αποκαλύψεις

Όπως σημειώνει, «το αν μια συνάντηση ενός σωματείου με την Επιτροπή Διαιτησίας, αποτελεί ένδειξη χειραγώγησης αγώνα, το αφήνουμε στην κρίση του κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου. Τέλος, επειδή η πορεία μου τόσο στον αθλητισμό όσο και στους αγώνες της πατρίδας για 70 χρόνια είναι πολύ καλά γνωστή σε όλους, θα αποφύγω να απαντήσω στις προσωπικές επιθέσεις νεόκοπων παραγόντων, αναφέροντας απλά ότι δεν με αγγίζουν».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Ανόρθωση, όσο και ο ΑΠΟΕΛ εξαπέλυσαν πυρά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας, του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας και ενός μέλους της για τη συγκεκριμένη συνάντηση, κάνοντας λόγο για διαφθορά στο άθλημα. Μάλιστα, η ομάδα της Αμμοχώστου ήταν έτοιμη από χθες να προβεί σε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό και να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν ότι αντιδράσεις για τα όσα φαίνεται να συνέβησαν, επικρατούν και εντός της διοικητικής πυραμίδας της ομοσπονδίας και αναμένεται να διαφανεί πως θα εξωτερικευθούν, αλλά και ποιες ενέργειες θα γίνουν από όσους διαφωνούν.

Στην δική του τοποθέτηση, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χειροσφαίρισης, ζητούσε επίσης διερεύνηση της υπόθεσης και ξεκαθαρίζει δεν είναι εμπλεκόμενο ούτε με χειραγώγηση, ούτε και με επηρεασμών διαιτητών σε αγώνες.

Επιδιώκουν μάλιστα όπως, «οι Αρχές διερευνήσουν τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση κι αν κάποιο μέλος του συνδέσμου είναι αναμεμιγμένο σε θέματα χειραγώγησης, τότε ο σύνδεσμος θα τον/την διαγράψει από το μητρώο μελών του».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: To γκολ της Ομόνοιας που έστησε στον τοίχο τον ΑΠΟΕΛ
BINTEO: Το γκολ της ΑΕΚ που έφερε την έκρηξη στην Αρένα
BINTEO: Το κορεό που έφτιαξαν οι οπαδοί της Ομόνοιας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ
Οι εκλεκτοί Μπεν Σιμόν και Οκκά στην Αρένα
Οι ενδεκάδες στο σούπερ ντέρμπι Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ
Η ενέργεια των οπαδών της Ομόνοιας 29Μ μετά την πορεία στο κέντρο της Λευκωσίας (pic)
«Μιλάς του κόσμου, δίνει λεφτά και κλαίει γιατί φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη θέση»
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Η προσοχή στραμμένη σε ΓΣΠ και Αρένα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπούκαραν στη συνέντευξη Τύπου και... τρέλαναν τον Ηλία Χαραλάμπους οι παίκτες του
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ