Καζάνι που βράζει η χειροσφαίριση-Απειλούν να μην κατέβουν σε αγώνες Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ

Με καζάνι που βράζει, μοιάζει ο χώρος της χειροσφαίρισης, μετά τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα, μετά τις καταγγελίες Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ για περί διαφθοράς και χειραγώγησης αγώνων, το οποίο όπως υποστηρίζουν οι δύο ομάδες, προκύπτει από μυστική, όπως την χαρακτηρίζουν, συνάντηση που είχαν Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας με σωματείο της πρώτης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σηκώνει το γάντι για τα περί διαφθοράς ο Λόττας-«Προσωπικές επιθέσεις νεόκοπων παραγόντων»

Οι δύο ομάδες, είναι έτοιμες να τραβήξουν μέχρι τέρμα το σχοινί και να φτάσουν στα άκρα για να δικαιωθούν, όπως υποστήριξε στον REPORTER, αρμόδια πηγή. Μάλιστα, πρόθεσή τους είναι να μην κατέβουν για να αγωνιστούν στους αγώνες που δίνουν το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.

Το ερχόμενο Σάββατο, η Ανόρθωση αγωνίζεται κανονικά με τον Παρνασό Στροβόλου, ομάδα την οποία κατονόμασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, Χαράλαμπος Λόττας, ως αυτή που είχε συνάντηση με δύο πρόσωπα της Επιτροπής Διαιτησίας στο οίκημα του συλλόγου στη Λευκωσία. Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ αναμετράται με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Τόσο η Ανόρθωση, όσο και ο ΑΠΟΕΛ, αρνούνται να αγωνιστούν, στηριζόμενοι σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά το γεγονός ότι οι διαιτητές θα οριστούν, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, από τα πρόσωπα που είχαν την επίμαχη συνάντηση, πριν από κάποιες μέρες με την ομάδα του Παρνασού Στροβόλου, ενώ ο δεύτερος σχετίζεται με το κοινό αίτημα τους για άμεση παύση όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, πριν διεξαχθούν εκ νέου αγώνες.

Οι δύο διαμαρτυρόμενες ομάδες, εκτιμούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα αλλάξουν στάση μέχρι το Σαββατοκύριακο και ως εκ τούτου οι αγώνες δεν θα γίνουν. Αυτό που αναμένεται να ξεκαθαρίσει, σε περίπτωση που επιμείνουν στην θέση τους, είναι τι μέλλει γενέσθαι με βάση τους πειθαρχικούς κανονισμούς και αν θα παραπεμφθούν στην Δικαστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία στην Επ. Δεοντολογίας για τα περί διαφθοράς στο χάντμπολ-Προαναγγέλλουν αποκαλύψεις

Στην ατζέντα της Επιτροπής Δεοντολογίας το θέμα

Την ίδια ώρα, το θέμα βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης και στην ατζέντα της Επιτροπής Δεοντολογίας, η οποία συνεδρίασε και όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή, αναμένεται να αρχίσει διερεύνηση των όσων καταγγέλθηκαν δημόσια, αλλά και των όσων κατήγγειλε η Ανόρθωση στην Επιτροπή.

Στην καταγγελία, επισυνάπτεται σύμφωνα με πληροφορίες και η δήλωση-τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας Χαράλαμπου Λόττα, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα φωτογράφησε τον Παρνασό ως την ομάδα που είχε συνάντηση με τα δύο πρόσωπα της Επιτροπής Διαιτησίας, αναφέροντας ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Παρόλα αυτά, δεν ξεκαθάρισε κατά πόσον ήταν ή όχι εις γνώσιν του ότι θα γινόταν η συγκεκριμένη συνάντηση, όπως υποστηρίζει η Ανόρθωση ή κατά πόσον το έμαθε εκ των υστέρων. Μάλιστα, ο κ. Λόττας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα δικά του πυρά, λέγοντας πως, «το αν μια συνάντηση ενός σωματείου με την Επιτροπή Διαιτησίας, αποτελεί ένδειξη χειραγώγησης αγώνα, το αφήνουμε στην κρίση του κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου. Τέλος, επειδή η πορεία μου τόσο στον αθλητισμό όσο και στους αγώνες της πατρίδας για 70 χρόνια είναι πολύ καλά γνωστή σε όλους, θα αποφύγω να απαντήσω στις προσωπικές επιθέσεις νεόκοπων παραγόντων, αναφέροντας απλά ότι δεν με αγγίζουν».

Σημειώνεται ότι πλέον αναμένεται να οριστεί ερευνών λειτουργός για την υπόθεση, από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, για να λάβει καταθέσεις και μαρτυρίες σε σχέση με τα όσα καταγγέλθηκαν. Ακολούθως, αφού συντάξει την έκθεσή του, θα την αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να δώσει οδηγίες για το κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα τοποθετήθηκαν πέραν της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ και του προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης και ο Σύνδεσμος Διαιτητών, ο οποίος τόνισε πως δεν είναι εμπλεκόμενο ούτε με χειραγώγηση, ούτε και με επηρεασμών διαιτητών σε αγώνες.

Ζήτησε μάλιστα όπως «οι Αρχές διερευνήσουν τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση κι αν κάποιο μέλος του συνδέσμου είναι αναμεμιγμένο σε θέματα χειραγώγησης, τότε ο σύνδεσμος θα τον/την διαγράψει από το μητρώο μελών του».

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα