Νέα νίκη στη Νεμπράσκα για την Κατερίνα Στεφανίδη

Η Ελληνίδα αθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στη σεζόν, αυτή τη φορά με άλμα στα 4,57 μέτρα σε αγώνες στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ στη συνέχεια άφησε το 4,61 μ. και δοκίμασε στα 4,65 μ., όπου είχε τρεις χαμένες προσπάθειες.

Νωρίτερα πέρασε με την πρώτη τα 4,47 μ. και με τη δεύτερη τα 4,57 μέτρα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια θα συνεχίσει τους αγώνες της την ερχόμενη εβδομάδα στο Σικάγο. Η έμπειρη αθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και δείχνει σε θέση στους εγγύς αγώνες να προσεγγίσει επιδόσεις πάνω από το φετινό της 4,64 μέτρα.

Εξάλλου, σε αγώνες που έγιναν στο Τέξας ο Ανδρέας Μίτα ξεπέρασε τα 2,05 μ. στο ύψος και κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο αθλητής στη συνέχεια απέτυχε στα 2,10 μέτρα.

Κοντά στο ατομικό της ρεκόρ η Δεσπολλάρη – Ατομικό ρεκόρ ο Νυφαντόπουλος

Μια ακόμη γρήγορη κούρσα από την Ελληνίδα αθλήτρια, Γεωργία Δεσπολλάρη. Η 20χρονη πρωταθλήτρια των 800 μ. στο μίτινγκ της Γάνδης τερμάτισε σε 2.05.88 κάνοντας τη δεύτερη καλύτερη της ζωής της μετά το ατομικό ρεκόρ που είχε σημειώσει στις 20 Ιανουαρίου στο Ντόρτμουντ.

Η Δεσπολλάρη πήρε την έβδομη θέση στο σύνολο στον αγώνα της βελγικής πόλης με την Τσίγκε Ντουγκούμα από την Αιθιοπία να είναι πρώτη με 2.01.45.

Με νέο ατομικό ρεκόρ ξεκίνησε τη σεζόν του κλειστού στίβου ο Γιάννης Νυφαντόπουλος. Ο 33χρονος σπρίντερ στον προκριματικό των 60 μ. στη Γάνδη τερμάτισε σε 6.68 βελτιώνοντας το 6.71 που είχε από πέρσι. Λίγο αργότερα στον τελικό του αγωνίσματος πήρε την 3η θέση με 6.71.

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε ο Θοδωρής Βροντινός στο μίτινγκ του Βελγίου. Στον προκριματικό των 60 μ. διένυσε την απόσταση σε 6.77 ενώ στον τελικό ήταν έκτος με 6.74.

Στα 800 μ. πήρε μέρος και η Ανθή Κυριακοπούλου που τερμάτισε σε 2.07.60 και ήταν 12η στο σύνολο, ενώ η Κατερίνα Κουτλή τερμάτισε σε 2.13.01 και ήταν στην 39η θέση.

Στο μίτινγκ της Γάνδης αγωνίστηκε και ο Χάρης Ξενιδάκης. O 24χρονος πρωταθλητής τερμάτισε σε 1.50.41 και πήρε την 14η θέση στο σύνολο στα 800 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Χριστόφορος Κουτλής διένυσε την απόσταση σε 1.58.46.

Καλή εμφάνιση σημείωσε στα 1500 μ. η Μελίσσα Αναστασάκης που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ τερματίζοντας σε 4.28.30 και πήρε τη 12η θέση στο σύνολο. Το προηγούμενο ρεκόρ της 26χρονης αθλήτριας ήταν στα 4.29.45.

Καλό ξεκίνημα για την Αναστασία Μαρινάκου, ρεκόρ για την Αναστασία Ρέτσα

Η Αναστασία Μαρινάκου επέστεψε στη δράση της χειμερινής περιόδου με στόχο να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις του περσινού χειμώνα. Η αθλήτρια αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Μετς όπου κατέλαβε την 11η θέση στα 3.000 μ. με 9.09.03, που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας της στην απόσταση.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ προσπαθεί να επιστρέψει στους χρόνους που την αντιπροσωπεύουν και να καλύψει το χαμένο έδαφος, μετά τον τραυματισμό που την κράτησε εκτός δράσης την περσινή θερινή σεζόν. Η Μαρινάκου έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 9.05.82 και το πέτυχε πριν ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση και είναι η τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.

Ημερίδα κλειστού στίβου

Εξάλλου, η ημερίδα κλειστού στίβου του ΣΕΦ ξεκίνησε με τα αγωνίσματα των κατηγοριών Κ16 Αγοριών και Κοριτσιών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, η συμμετοχή στους αγώνες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, δείγμα της διάθεσης για αγωνιστική δράση.

Η Αποστολία Αντωνάτου (ΓΕ Κεφαλληνίας) ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν, αφού διένυσε τα 60 μ. σε 7.70 και πέτυχε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ16. Η 15χρονη αθλήτρια βελτίωσε το 7.78, που ήταν το ατομικό της ρεκόρ και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η δεύτερη αθλήτρια των 60 μ., η 14χρονη Ανδρονίκη Γιαννοπούλου (ΓΣ Πήγασος Αγ. Δημητρίου), που τερμάτισε σε 7.89. Η τριάδα στα κορίτσια έκλεισε με την Κατερίνα Γλου (ΣΑΚΑ) με 8.13.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά και η Ελένη Ιακωβάκη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας). Η 15χρονη αθλήτρια τερμάτισε τα 150 μ. σε 18.53, που είναι η τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ16 σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Στη σφαιροβολία αγοριών νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μανόπουλος (ΓΑΣ Αίολος Κορυδαλλού) με 14,55 μ., ενώ στο τετραπλούν ο Νίκος Ροϊδάκης (ΑΟ Κάλλιστος) με 15,43 μ. και στο μήκος κοριτσιών η 14χρονη Κατερίνα Πουλοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) με 5,25 μέτρα.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός ταξί αναγνώρισε τον Καραλή στο Μπαλί και ο «Μανόλο» ενθουσιάστηκε
ΒΙΝΤΕΟ: Τσιρλίντερ της ομάδας του Όμπερν στο NFL «κατεδάφισε» παίχτη της αντίπαλης ομάδας
«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»
Νικς: Έκαναν το «μπαμ» με Καρλ Άντονι Τάουνς
Κλίπερς: Συμφώνησε και συνεχίζει ο Τέρανς Μαν
Μεγάλη πρόκριση για την «Κυρία» στους ομίλους του FIBA Europe Cup