Έρευνα για την αμοιβή του επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Γάλλοι ανακριτές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την αμοιβή του επικεφαλής διοργανωτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού Tony Estanguet, δήλωσε την Τρίτη νομική πηγή, έξι μήνες πριν την έναρξη των Αγώνων.

Η έρευνα από ανακριτές ειδικευμένους στα οικονομικά εγκλήματα ξεκίνησε "την περασμένη εβδομάδα" και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Estanguet λαμβάνει την αμοιβή του ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, δήλωσε η πηγή που δεν ήθελε να κατονομαστεί. 

Ο τριπλός χρυσός Ολυμπιονίκης στο κανό δεν είχε εμπλακεί μέχρι στιγμής στα νομικά προβλήματα στα οποία ενεπλάκησαν άλλα μέλη της οργανωτικής ομάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Οι ετήσιες αποδοχές του ύψους 270. 000 ευρώ, πριν από τους φόρους και τα μπόνους, δημοσιοποιήθηκαν το 2018, έπειτα από σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα λάμβανε σχεδόν το διπλάσιο ποσό.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκαλύψεις της εφημερίδας Le Canard Enchaine τον περασμένο Οκτώβριο, ο Estanguet χρησιμοποιεί τη δική του εταιρεία για να χρεώνει την οργανωτική επιτροπή κάθε μήνα, αντί να λαμβάνει μισθό.

Η ρύθμιση αποσκοπεί στην αποφυγή της επιβολής ανώτατου ορίου απολαβών σε φιλανθρωπικά ιδρύματα με το ίδιο καθεστώς με την οργανωτική επιτροπή.

Εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε ότι "εξεπλάγη" από την είδηση της έρευνας, δεδομένου ότι το πακέτο του Estanguet είχε εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο και από αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομίας.

Η έρευνα αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τον 45χρονο, το δημόσιο πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο οποίος προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή στην προετοιμασία των αθλητικών εκδηλώσεων των Αγώνων της 26ης Ιουλίου -11ης Αυγούστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ερντογάν έπαιξε μπάσκετ στα εγκαίνια για το νέο «σπίτι» του αθλήματος στην Τουρκία
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το Super Cup
Θυμηθείτε τι ακολούθησε πέρυσι, αφότου χάσαμε το Super Cup, δήλωσε ο Αταμάν
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός ταξί αναγνώρισε τον Καραλή στο Μπαλί και ο «Μανόλο» ενθουσιάστηκε
ΒΙΝΤΕΟ: Τσιρλίντερ της ομάδας του Όμπερν στο NFL «κατεδάφισε» παίχτη της αντίπαλης ομάδας
«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Super Cup, ειδικά απέναντι στον Παναθηναϊκό»
Δηλώσεις από τον πατέρα του Τσιτσιπά για τον γιο του-«Δέχτηκα πολλές συγγνώμες από τον Στέφανο»
Νικς: Έκαναν το «μπαμ» με Καρλ Άντονι Τάουνς
Κλίπερς: Συμφώνησε και συνεχίζει ο Τέρανς Μαν
Μεγάλη πρόκριση για την «Κυρία» στους ομίλους του FIBA Europe Cup