Η τοπική μαφία του Κοριλιάνο απειλούσε την οικογένεια του Τζενάρο Γκατούζο

Ο Τζενάρο Γκατούζo μπορεί να έφυγε από μικρή ηλικία από το Κοριλιάνο (μια μικρή πόλη στη νότιο Ιταλία) για να κυνηγήσει το όνειρο του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά η οικογένεια του (οι γονείς του και η αδελφή του) ζουν μόνιμα εκεί.

Κι όπως αποκαλύφθηκε τους τελευταίους μήνες οι Γκατούζο έζησαν μια κόλαση που την προκάλεσε ο αρχηγός της τοπικής μαφίας (La ndrangheta όπως είναι γνωστή η μαφία της Καλαβρίας) με αφορμή μία επένδυση που ήθελαν να κάνουν για ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ο αρχηγός της ndrangheta, Άλντο Αμπρουτζέζε κι ο (μαροκινής καταγωγής) υπαρχηγός του Μουσταφά Χαμίλ, συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία με την κατηγορία του εκφοβισμού σε βαθμό κακουργήματος.

Η οικογένεια αποφάσισε να ενοικιάσει ένα κτήμα που έχει στην περιοχή για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, ωστόσο όταν αυτό έγινε γνωστό εμφανίστηκε ο Χαμίλ και απαίτησε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την... προστασία του χώρου.

Η αρνηση των Γκατούζο να δώσουν τα χρήματα είχε ως συνέπεια το να πυρποληθεί, έξω από το σπίτι της, το αυτοκίνητο της Ίντα Γκατούζο (αδερφή του ποδοσφαιριστή) και στις 17 Οκτωβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου το αυτοκίνητο του Φραντσέσκο Γκατούζο (πατέρας του ποδοσφαιριστή).

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Τζενάρο είτε δεν γνώριζε είτε δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο μετά τον δεύτερο εμπρησμό πήρε την κατάσταση στα χέρια του και στις αρχές Ιανουαρίου, ο Σαλβατόρε Πιπιέρι (ο αδελφικός του φίλος) έφτασε στο Κοριλιάνο από το Μιλάνο και σε δύο διαφορετικές συναντήσεις με τον Αμπουτζέζε του έδωσε δύο φακέλους που περιείχαν από 1500 ευρώ.

Οι μαφιόζοι είχαν χαμηλώσει τις απαιτήσεις τους μετά τις διαπραγματεύσεις με τον Πιπιέρι, ωστόσο στο μεσοδιάστημα η Ίντα Γκατούζο είχε προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία που είχε ξεκινήσει να παρακολουθεί όλους τους εμπλεκόμενους.

Κι όταν έγινε η δεύτερη πληρωμή, ακολούθησε το ίδιο βράδυ η σύλληψη του Αμπουτζέζε και του Χαμίλ.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Μαδρίτης, στο 1-1 το Ατλέτικο - Ρεάλ
Μυθική Τότεναμ έριξε τρία γκολ στη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ-Παραπαίουν οι Κόκκινοι Διάβολοι
ΒΙΝΤΕΟ: Έξαλλος ο Μέσι-Εξύβρισε χυδαία τον διαιτητή
Ανίκητος ο Διούδης-Απέκρουσε δύο πέναλτι στην Τουρκία
Αμυντικός έσωσε σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή αλά Karate Kid
Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Λέμαν-Συνελήφθη μεθυσμένος, καταδικάστηκε και τώρα... χωρίζει
Γκολ ο Σφιντέρσκι, γκολάρα ο Μέσι και η ευκαιρία της χρονιάς από Σουάρες στην γκέλα της Ίντερ Μαϊάμι
Λήξη συναγερμού με Κέιν-Προλαβαίνει τον αγώνα με την Άστον Βίλα
Έριξε ξεγυρισμένη πεντάρα και περιμένει η Μπενφίκα
Συντριβή για την Μπαρτσελόνα στο κάστρο της Παμπλόνα