Ολοκληρώνεται η έρευνα για το ξύλο Ντε Λούκας σε Πέρετζ-Στέλνουν το φάκελο στην Εισαγγελία οι Αρχές

Την ώρα που οι δημόσιες τοποθετήσεις των Έλιελ Πέρετζ και Ντε Λούκας για το επεισόδιο που είχαν στον αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, με τον δεύτερο να γρονθοκοπεί και να κλωτσά τον πρώτο, δίνουν και παίρνουν, η Αστυνομία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των ερευνών την συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης, ώστε να τον αποστείλει στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Απολογήθηκε στον Πέρετζ ο Ντε Λούκας-«Θόλωσε το μυαλό μου, δέχθηκα προσβολές ρατσιστικής φύσης»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν σχεδόν συμπληρώσει τον φάκελο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τον αποστείλουν στην Νομική Υπηρεσία. Ανάμεσα σε άλλα, στον φάκελο υπάρχουν τόσο η κατάθεση του Πέρετζ, που κατήγγειλε πρώτος το περιστατικό στην Αστυνομία, όσο και η κατάθεση του Ντε Λούκας, ο οποίος κατηγορεί τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του, κάτι που τον οδήγησε στην καταδικαστέα από όλες τις πλευρές ενέργεια να τον χτυπήσει.

Οι Αρχές, έχουν επίσης λάβει καταθέσεις και από άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στους δύο ποδοσφαιριστές την ώρα του περιστατικού και τις οποίες μελετούν, πριν αποστείλουν τον φάκελο στην Εισαγγελία. Εναντίον του Ντε Λούκας διερευνάται υπόθεση επίθεσης, ενώ εναντίον του Πέρετζ υπόθεση λεκτικής βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Ο Γενικός Εισαγγελέα, αφού μελετήσει τα στοιχεία που έχει ενώπιόν του, καλείται να αποφασισεί εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος οποιουδήποτε από τους δύο ποδοσφαιριστές, ώστε να παραπέμψει την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Καταγγελία στην Αστυνομία για το ξύλο Ντε Λούκας σε Πέρετζ-Έρευνες και για τη ρίψη φωτοβολίδας

Άνοιξαν μέτωπο και μέσω δηλώσεων

Την ίδια ώρα, οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν ανοίξει μέτωπο και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων τους, με τον Έλιελ Πέρετζ να κάνει την αρχή, αναφέροντας στην πρώτη τοποθέτησή του, αναφέροντας ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ του είχε επιτεθεί φραστικά κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Υπήρξε μία μικρή αντιπαράθεση μεταξύ εμένα κι εκείνου, όταν κέρδισαν πέναλτι στο 90+2΄. Μου μίλησε και με απείλησε, αλλά δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Μετά από το τέλος του αγώνα, μου φώναξε και ξαφνικά μου επιτέθηκε από το πουθενά. Μου μιλούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μου έλεγε ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί. Μου έλεγε “θα σε τιμωρήσω, θα σου επιτεθώ», χωρίς να είναι ξεκάθαρο σε μένα τι ακριβώς ήθελε”».

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Ντε Λούκας, ο οποίος ναι μεν απολογήθηκε για την ενέργειά του, ωστόσο κατήγγειλε τον Πέρετζ ότι του μίλησε ρατσιστικά, ωστόσο παραδέχθηκε ότι η ενέργειά του ήταν αντιεπαγγελματική και απαράδεκτη.

Σε ανάρτηση που είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ανέφερε μεταξύ άλλων πως, «με αυτή τη δήλωση θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους φιλάθλους της Κύπρου, τους φίλους της ΑΕΛ, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και όλες τις αρμόδιες Αρχές. Εκφράζω την ειλικρινή μου απολογία και τη λύπη μου για το περιστατικό μετά τον αγώνα του κυπέλλου. Οι ενέργειές μου ήταν απαράδεκτες και αντιεπαγγελματικές και θέλω να ζητήσω συγγνώμη πρώτα από τον συνάδελφό μου ποδοσφαιριστή, αλλά και από όλους για την απερίσκεπτη συμπεριφορά μου».

Σημείωσε επίσης πως, «στην επαγγελματική μου καριέρα δεν είχα ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί η συμπεριφορά μου εντός και εκτός γηπέδου ήταν απόλυτα επαγγελματική και δεν είχα ποτέ αντιπαράθεση ούτε με άλλον συνάδελφο ούτε με συμπαίκτη της ομάδας. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τις πράξεις μου. Δυστυχώς το μυαλό μου θόλωσε από την απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του αντίπαλου παίκτη από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι».

Όπως ισχυρίστηκε εξάλλου, «κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δέχθηκα συνεχείς επαναλαμβανόμενες προσβολές βαθιάς ρατσιστικής και προσωπικής φύσης. Δεν θέλω να δώσω βάση στις λέξεις που χρησιμοποιούνται εναντίον μου, καθώς ελπίζω να προχωρήσω. Στην επαγγελματική μου καριέρα δεν έχω βιώσει αυτό το επίπεδο λεκτικού ρατσισμού στο γήπεδο, η απογοήτευση και η ταπείνωση που βίωνα θόλωναν την κρίση και το μυαλό μου. Η αντίδρασή μου ήταν μια εξαιρετικά κακή προσπάθεια να σταματήσω αυτό που μου συνέβαινε».

Τα όσα ανέφερε ο Ντε Λούκας, έφεραν νέα αντίδραση από τον Πέρετζ, ο οποίος διέψευσε τα λεγόμενα του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ και υποστήριξε πως δεν είναι ρατσιστής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχοντας παίξει σε τρεις διαφορετικές χώρες και αλληλεπιδρώντας με άτομα από όλο τον κόσμο, πάντα ήμουν μακριά από κάθε μορφή βίας ή ρατσισμού σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Όποιος με γνωρίζει, γνωρίζει ότι δεν είμαι ρατσιστής».

Τόνισε μάλιστα ότι «αυτό είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για εμένα ως Εβραίο, έχοντας γνώση του Ολοκαυτώματος και των φρικτών γεγονότων της 7ης Οκτωβρίου. Είναι προφανές από την απάντησή μου ότι, παρά το γεγονός ότι ήμουν στόχος με γροθιές και κλωτσιές, επέλεξα να μην ανταποδώσω και παραμερίστηκα, αρνούμενος να κλιμακώσω τη βία εντός ή εκτός γηπέδου».

Ανέφερε ακόμα ότι «αντίθετα, ο παίκτης που μου επιτέθηκε, τώρα προσπαθεί να μετριάσει την τιμωρία του και να μειώσει την ευθύνη με τον ψευδή ισχυρισμό ότι τον σχολίασα με ρατσιστικά σχόλια. Αντί να ζητήσει συγγνώμη για τις κατακριτέες ενέργειές του, που παρακολούθησαν οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών, σε τέτοια βία, όχι μόνο μου επιτέθηκε με εξωφρενικό τρόπο, αλλά έχει και το θράσος να κατασκευάζει ψέματα αντί να εκφράζει τύψεις. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ξεκάθαρα τι είδους άνθρωπος και αθλητής είναι. Ελπίζω ειλικρινά ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει αυτό το περιστατικό με τη σοβαρότητα που απαιτεί και θα επιβάλει τις αυστηρότερες ποινές για μια τέτοια συμπεριφορά. Η βία δεν έχει θέση στα γήπεδα».

Τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα προσέτρεξε να υποστηρίξει και ο πρώην συμποδοσφαιρστής του Σεϊκού Ντιέγκ, από τη Σενεγάλη, ο οποίος σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του Έλιελ Πέρετζ έγραψε, «μείνε δυνατός αδερφέ, είμαι εδώ για να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τίποτα ρατσιστικό σε σένα, το ποδόσφαιρο υποτίθεται ότι πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει/χωρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά πιθανά πειθαρχικά αδικήματα για τους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποβλήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα, θα κληθεί να αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, την ερχόμενη Τετάρτη, όταν θα εξετάσει τα γεγονότα της υπόθεσης.

Τόσο ο Ντε Λούκας, όσο και ο Πέρετζ χάνουν δύο παιχνίδια των ομάδων τους, λόγω της αποβολής, ωστόσο, τουλάχιστον για τον Ντε Λούκας, που υπάρχει βίντεο να τον δείχνει να χτυπά τον παίκτη του Απόλλωνα, ενδεχομένως η ποινή που θα του επιβληθεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και ίσως και πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα.

Δειτε Επισης

Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ-«Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»
Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Αναμένει το πράσινο φως από τον Αρχηγό για τη Βόρεια κερκίδα ο ΑΠΟΕΛ-Η ανακοίνωση των γαλαζοκιτρίνων
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού