Οι λόγοι της πρόσληψης του Νταμπράουσκας και η απάντηση της Ομόνοιας για αλλαγές στο ρόστερ

Για την πρόσληψη του Βάλντας Νταμπράουσκας και το λόγο που ανακοινώθηκε τη δεδομένη στιγμή, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας.

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ο Ανδρέας Δημητρίου ανέφερε πως, «ο κ. Νταμπράουσκας, αν και είναι σχετικά νέος σε ηλικία προπονητής, έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες από ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, κατέκτησε τίτλους και γενικά είχε αρκετές επιτυχίες στην μέχρι τώρα καριέρα του. Έχει δείξει με την δουλειά του ότι είναι ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο, που δίνει έμφαση στην σκληρή δουλειά και την πειθαρχία. Αυτά είναι βασικά στοιχεία που έψαχνε η ομάδα κατά τη διαδικασία πρόσληψης του νέου προπονητή. Απ’ εκεί και πέρα μπαίνει στην εξίσωση και η αγωνιστική φιλοσοφία. Ο κ. Νταμπράουσκας έδειξε με την πορεία του ως προπονητής ότι γνωρίζει τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα για να κατακτήσει τίτλους, καθώς έχει ήδη στην τροπαιοθήκη του έντεκα τίτλους. Επίσης, το ότι αναδείχθηκε τρεις φορές ως κορυφαίος προπονητής της πατρίδας του, είναι ακόμη ένα γεγονός πως προσθέτει στο προφίλ του ως προπονητής».

Σε ερώτηση για το λόγο που έγινε τώρα η πρόσληψη είπε πως, «τους λόγους που η Διοίκηση ήθελε να γίνει άμεσα η πρόσληψη του νέου προπονητή τους αναλύσαμε και σε προηγούμενες τοποθετήσεις μας. Ο κύριος λόγος είναι το προφανές, δηλαδή για να υπάρχει η άνεση του χρόνου ώστε να προχωρήσει ο προγραμματισμός και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν θα το χρησιμοποιήσει ο κ. Νταμπράουσκας, σε συνεργασία με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ, για να αξιολογηθεί το υφιστάμενο ρόστερ, να εντοπισθούν με ακρίβεια οι μεταγραφικές μας ανάγκες και ακολούθως -ανάλογα με τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν- να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός με την πρέπουσα στελέχωση της ομάδας. Επιπλέον, ο κ. Νταμπράουσκας θα χρησιμοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για να γνωρίσει καλύτερα το πρωτάθλημά μας, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του, αλλά και να σχηματίσει τη δική του άποψη για τους ανταγωνιστές μας και γενικά το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Ο κ. Νταμπράουσκας θα έρχεται τακτικά στην Κύπρο για να παρακολουθεί από κοντά την καθημερινότητα και τον κύκλο εργασιών στο “Ηλίας Πούλλος”, ώστε να αποκτήσει και σε αυτόν τον τομέα δική του άποψη, ενώ θα παρακολουθεί και από το γήπεδο αγώνες της Ομόνοιας και άλλων ομάδων. Θα είναι γενικά μια πολύ χρήσιμη περίοδος για τον κ. Νταμπράουσκας και γενικά για την Ομόνοια, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε έτοιμοι στη νέα σεζόν», πρόσθεσε.

Για τους συνεργάτες του στο προπονητικό επιτελείο ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων ανέφερε πως, «όπως είναι φυσιολογικό, ο κάθε προπονητής όταν πάει σε μια νέα ομάδα παίρνει μαζί του και κάποιους συνεργάτες. Αυτό θα ισχύσει και στην περίπτωση της Ομόνοιας με τον κ. Νταμπράουσκας. Ωστόσο, οι ανάγκες στο ποδόσφαιρο σήμερα, όσο αφορά τους επαγγελματίες με εξειδίκευση που εργοδοτούνται στις ομάδες, είναι πολύ μεγάλες. Συνεπώς, ναι μεν ο κ. Νταμπράουσκας θα φέρει μαζί του κάποιους συνεργάτες, ωστόσο το τεχνικό μας επιτελείο και το προσωπικό της πρώτης ομάδας θα είναι ένας πάρα πολύ μεγαλύτερος αριθμός. Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε πει πως η τελική σύνθεση του προπονητικού μας επιτελείου θα ανακοινωθεί με το τέλος της τρέχουσας σεζόν και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που θα γίνει από τον κ. Αναστασίου, τον κ. Νταμπράουσκας και τη Διοίκηση».

Κληθείς να αναφερθεί σε δημοσιεύματα, στα οποία γίνονται αναφορές για μεγάλες αλλαγές στην Ομόνοια ανέφερε ότι, «στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κάτι σημαντικό. Έχουμε διαπιστώσει δημοσίευμα που αναφέρει πως προγραμματίζονται μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της Ομόνοιας. Ο λόγος που κάνουμε δημόσια αναφορά είναι για να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα αυτό, ώστε να μην ακολουθήσουν και άλλα δημοσιεύματα παρόμοιου περιεχομένου. Ο κ. Νταμπράουσκας μόλις χθες προσλήφθηκε. Μαζί με τον κ. Αναστασίου και το Τμήμα Σκάουτινγκ θα αξιολογήσουν το ρόστερ μας το επόμενο χρονικό διάστημα και έπειτα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. Βάση αυτού που σας αναφέρω τονίζουμε με έμφαση πως καμία απολύτως απόφαση δεν έχει ληφθεί επί του θέματος αυτού. Είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας. Το να βγαίνει δημοσίευμα για μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ μας μόλις την ημέρα που προσλήφθηκε ο νέος προπονητής και εν όσο η σεζόν βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή με την Ομόνοια να διεκδικεί στόχους σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι αβάσιμο, άστοχο και άτοπο. Το τονίζουμε ξανά πως δεν θέλουμε να βλέπουμε τέτοια δημοσιεύματα αυτήν την περίοδο, για τον λόγο που σας εξήγησα προηγουμένως. Επίσης, κάνουμε αυτήν την αναφορά και για τον κόσμο της Ομόνοια, ώστε να μην εκλαμβάνει ως δεδομένο ό,τι γράφεται και λέγεται».

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»