Ο Χάβερτς βρίσκει τον εαυτό του στην Άρσεναλ του Αρτέτα και μαζί χαμογελάει ο… Νάγκελσμαν!

Ένα παιδί που με τη φανέλα της Λεβερκούζεν μας έδωσε μερικές εξαιρετικές «παραστάσεις» με ένα πολύ μεγάλο μέλλον μπροστά του και ξαφνικά μία μεταγραφή με πολλά λεφτά στην Τσέλσι όπου ξεκίνησαν οι αμφιβολίες! Ο Κάι Χάβερτς πέρασε ένα πολύ δύσκολο πρώτο διάστημα στο Λονδίνο το 2020, και όταν προσβλήθηκε από Covid-19 λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τότε… γονάτισε! Η αλλαγή προπονητή, με την απόλυση Λάμπαρντ, και την άφιξη του συμπατριώτη του, Τόμας Τούχελ, του έκανε πολύ καλό και στο τέλος της σεζόν έγινε και… ήρωας!

Δικό του γκολ ήταν αυτό που έδωσε στην Τσέλσι το τρόπαιο του Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Πόρτο! Οι αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν για την ικανότητά του μετά από τη μεταγραφή στην Αρσεναλ και οι κακές εμφανίσεις στις αρχές της σεζόν, δεν βοήθησαν. Αλλά η πίστη του Μικέλ Αρτέτα στο αγωνιστικό πλάνο δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ και τελικά άρχισε να καρπώνεται τα οφέλη.

Στα τρία τελευταία ματςτης Άρσεναλ στην Premier League – με τις τεράστιες σε σκορ νίκες κόντρα σε Μπέρνλι, Νιούκαστλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – ο Χάβερτς έχει πέντε συμμετοχές σε γκολ, είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας , ισοφαρίζοντας τον αριθμό του στα προηγούμενα 32 ματς!

Ο Γερμανός αποδίδει εξαιρετικά και, μαζί με την ομάδα που σκοράρει ακατάπαυστα, φαίνεται να βρίσκει πλήρως τα πατήματά του! Ήταν περίπου αυτή την εποχή πέρυσι, όταν η Άρσεναλ, που ήταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, άρχισε να εμφανίζει ρωγμές. Φέτος, δείχνει πιο ισορροπημένη και έχει βοηθήσει σαφέστατα ο Ράις στα χαφ, αλλά και η ύπαρξη μιας αμυντικής γραμμής που παραβιάζεται σπάνια. Ο Χάβερτς πρόσφερε επίσης κάτι διαφορετικό που οι «κανονιέρηδες» δεν είχαν από την εποχή του Λιούνγκμπεργκ, που έπαιζε πίσω από τον φορ ή και φορ όποτε χρειαζόταν.

Η Άρσεναλ, που έχασε την πρώτη θέση έπειτα από τα Χριστούγεννα, θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ξανά στην κορυφή το βράδυ της Κυριακής. Η εξαιρετική διαφορά τερμάτων που έχει δημιουργήσει θα της δώσει αυτή την ευκαιρία, εάν το παιχνίδι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι λήξει ισόπαλο.

Η Άρσεναλ μπορεί να ξεπεράσει και τους δυο με τη νίκη επί της Μπρέντφορντ, απέναντι σε μια ομάδα που τον Νοέμβριο τη νίκησε με 1-0 εκτός έδρας, χάρη σε ένα γκολ, στο προτελευταίο λεπτό από τον Χάβερτς. Σε μία από τις στιγμές που ο Γερμανός άρχισε να δικαιολογεί τα χρήματα που ξόδεψε για εκείνον για να τον αποκτήσει από την Τσέλσι. Και μαζί με την Άρσεναλ και τον Αρτέτα, χαμογελάει και o Νάγκελσμαν με την εθνική Γερμανίας ενόψει EURO 2024.

Πηγή: england365

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ