Κούρσα για τρεις μέχρι το τέλος, με τους 90 πόντους πια να είναι προαπαιτούμενο για τίτλο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάχη τίτλου από το 2014. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι μία από τις καλύτερες σεζόν στην Premier League, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Διότι έχουμε τρεις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Διότι ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο του Champions League. Γιατί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός για την 5η θέση, που ενδέχεται να δώσει μία ακόμη θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και φυσικά εξαιτίας της «μάχης» που λαμβάνει χώρα για τον υποβιβασμό, με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Μπέρνλι να φαντάζουν τα φαβορί για να γυρίσουν στην Championship, αλλά από εκεί και πέρα, τι;

Η Έβερτον δεν πείθει, η Νότιγχαμ Φόρεστ το ίδιο, η Λούτον παλεύει κάθε της παιχνίδι, αλλά είναι στο -3 από τους «κόκκινους» και εκκρεμεί και παιχνίδι μεταξύ τους.

Καμία ομάδα λοιπόν στις τρεις «ζώνες» του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αδιάφορη. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, θα σταθούμε στην εκπληκτική διεκδίκηση του τίτλου, ανάμεσα στην πρωτοπόρο Άρσεναλ, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο τελευταίες έμειναν στο 1-1 στο «Άνφιλντ», σε ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ τους που δεν απογοήτευσε και οι «κανονιέρηδες» των οκτώ συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα, εντός του 2024, βρέθηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή της κατάταξης, μετά το βράδυ των Χριστουγέννων.

Βελτίωσαν πολύ τη διαφορά τερμάτων τους, με τις μεγάλες σε έκταση νίκες το τελευταίο δίμηνο, και ξεπερνούν για αυτόν τον λόγο την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με αμφότερες να βρίσκονται στους 64. Έναν πόντο κάτω είναι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και πλέον, εκκρεμούν 10 παιχνίδια.

Όποιος λοιπόν θέλει να πάρει τον τίτλο, μοιάζει να πρέπει να βάλει στο σακούλι του, 27 από τους 30 διαθέσιμους, βαθμούς. Να κάνει δηλαδή ακόμη και εννέα νίκες, έχοντας το περιθώριο μίας ήττας. Στα δικά μου μάτια, οι 90 βαθμοί είναι το «κατώφλι» του τίτλου, δίχως αυτό να σημαίνει πως μία συγκομιδή κοντά στους 88-89 βαθμούς, δεν μπορεί να επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Και επειδή πρόκειται για τρεις εξαιρετικές ομάδες, με εντυπωσιακή σταθερότητα, δεν μπορεί καμία να αισθάνεται σίγουρη για τίποτα, σε διαφορετική περίπτωση. Αν εξετάσουμε τώρα το πρόγραμμα που ακολουθεί, στην περίπτωση της Άρσεναλ, «κλειδί» είναι η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αν οι Λονδρέζοι κερδίσουν εκεί, τότε αυτομάτως κάνουμε μία άλλη συζήτηση. Θα είναι το… απόλυτο αποτέλεσμα και το πρώτο τους «διπλό» στο «Έτιχαντ’, μετά το 2015. Δίχως αυτό να σημαίνει φυσικά πως τα εκτός έδρας παιχνίδια με την Τότεναμ, στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου, και αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην προ τελευταία αγωνιστική, δεν είναι το ίδιο απαιτητικά.

Στην περίπτωση της Λίβερπουλ τώρα, πρέπει να υπολογίσει κανείς πως έχει βγάλει τα ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ. Έχει να αντιμετωπίσει όμως τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκτός, την Έβερτον εκτός, την Τότεναμ εντός και την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Και ας μην ξεχνάμε, πως ως στιγμής στην Premier League, η μοναδική ομάδα της εξάδας που έχει κερδίσει η Λίβερπουλ, είναι αυτή του Ουνάι Έμερι. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα!

Στο «Άνφιλντ» δεν φαίνεται να μπορεί κάποιος να της κόψει εύκολα βαθμούς. Και μεγαλύτερη απόδειξη είναι το γεγονός πως μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την έχει κρατήσει στο «μηδέν», σε όλες τις διοργανώσεις, σε κάθε λογής έδρα. .

Τέλος, για τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, το παιχνίδι με την Άρσεναλ είναι επίσης κομβικό. Θα πρέπει να το κερδίσει, ενώ δύσκολο είναι και το ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο, που αν εξαιρέσουμε τη φετινή τους συνάντηση στο Κύπελλο, δεν είχε κερδίσει ποτέ σε αυτό το γήπεδο, δίχως καν να έχει σκοράρει. Είναι η Σίτι, ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, δεν θα μου κάνει εντύπωση ακόμη και αν πανηγυρίσει 10 διαδοχικές νίκες. Αλλά αυτό μοιάζει δύσκολο φέτος για ολους!

Είναι όλα ανοιχτά και κάθε σενάριο έχει τη λογική του. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα, το οποίο μπορεί να πάρει όποια ομάδα κάνει εννέα νίκες ή σταθεί πιο τυχερή από πλευράς τραυματισμών. Σημειώστε εδώ πως δεν γνωρίζουμε ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τον Έντερσον και το χτύπημα που είχε. Τέλος, ας μην ξεχνάμε και τον παράγοντα της διαιτησίας. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που έχει φέτος περισσότερα διαιτητικά λάθη από κάθε άλλο. Και με τον VAR στη συζήτηση. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όποια από τις τρεις πάρει τον τίτλο, θα πρέπει να φτάσει στο «κατώφλι» των 90 βαθμών. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, η Premier Leagueδεν απογοητεύει ποτέ…

Πηγή: england365

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ